Gastronomisch dineren in restaurant Avalon, kookopleiding en lezingen

Kevin Storms (Gent, B)

23/09/2009

 

 

 
 
Met deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van aankomende Avalon-activiteiten! We hebben een variatie aan kooklessen en lezingen die we graag met u willen delen. Nieuw op het menu zijn onze gastronomische vrijdagavonden en een vegetarische kookopleiding. Om je te doen watertanden hebben we reeds gezorgd voor een feestelijke najaarsgerecht: Een seitanstoofpotje met rode wijn en champignons! Geniet van het koken… en nog meer van het opeten!
 
Veel warme groeten,
Tine en Kevin
   
   
 
Elke eerste vrijdagavond van de maand zijn we geopend en bieden we een gastronomisch menu aan. Een 4-gangen menu bestaande uit een voorgerechtje, een soep, een hoofdgerecht en een dessert. Chef Kevin krijgt daarbij carte blanche en hij kookt daarbij volgens het marktaanbod.
De eerstvolgende gastronomische vrijdagen zijn op 2 oktober, 13 november (wegens herfstvakantie) en 4 december 2009! We gaan er ook mee verder in januari, februari, maart… 2010!
Reserveer je plaatsje!
Er zijn nog een paar vrije tafeltjes voor volgende vrijdag, aarzel niet…
 
We zullen ook geopend zijn op kerstavond (24 december) en oudejaarsavond (31 december). Het menu zal te vinden zijn in de volgende nieuwsbrief.
 
We hebben ondertussen ook een kunstexpositie waarbij we de metaalsculpturen van Jos Wouters tentoonstellen en binnenkort ook de schilderijen van Johanna Swinkels. Kom eens een kijkje nemen in het restaurant!
   
 
   
Chef Kevin geeft een aantal van zijn lekkerste gerechten prijs in deze 2 feestkooklessen. Hij bereidt een kerst- en nieuwjaarsmenu bestaande uit 3 gangen. Een streling voor je tong!
Waneer?     1 en 8 december 2009
Uur?           van 19.30 tot 22 uur
Waar?         in Restaurant Avalon, Geldmunt 32, 9000 Gent.
Prijs?          € 50 voor de reeks (10% korting voor EVA-leden)
 
Elke les bestaat uit een beetje theorie en filosofie, een demonstratiekookles en een maaltijd die we samen opeten. Iedereen ontvangt ook de uitgeschreven recepten.
   
 
   
Met Tine Tomme, Kevin Storms en Marijke De Coninck
In deze opleiding vegetarisch koken maken we kennis met de vegetarische keuken in al zijn aspecten. We leren hoe je gevarieerd en evenwichtig kan koken. We leren over energie in de voeding.
Elke voormiddag bestaat uit een stukje oosterse en westerse filosofie over voeding, we krijgen een stukje voedingsleer. Wat zijn de producten die we gebruiken, hoe kan je die best snijden, bereiden en verwerken? Daarna volgt een demonstratiekookles met veel ruimte voor vragen en eigen ervaringen. ’s Middags gaan we samen eten. Vanaf 14 uur gaat iedereen zelf aan de slag. Aan de hand van recepten, aan de hand van eigen inspiratie, experimenteren voor de avontuurlijken onder ons. De recepten worden gedeeld, alles wordt geproefd en overschotjes kunnen mee naar huis genomen worden.
Bij aanvang van elke les krijgt iedereen een stukje cursus over het thema van die dag.
Welke thema’s komen er aan bod? Verschillende snij- en bereidingswijzen, we nemen de granen, bonen, groenten en zeewieren onder de loep. We maken kennis met heel wat soorten zoetmiddelen en dessertjes. We leren wat een evenwichtig ontbijt is, wat lekkere snacks zijn. We leren omgaan met individuele noden en hoe we dit kunnen integreren in een gezin. Er is een feestkookles en er is een les over natuurlijke voedingsmiddelen in de EHBO kist.
Wanneer?    Op maandag 25 januari, 8 en 22 februari, 8 en 29 maart,
                      19 april, 3, 17 en 31 mei en 14 juni 2010
Uur?              Van 10 tot 17 uur
Waar?            in Restaurant Avalon, Geldmunt 32, 9000 Gent.
Prijs?            € 775 (5% korting voor EVA-leden, 5% bij vroegboeken voor 1 november 2009); gespreid betalen is mogelijk. 
 
   
   
 
   
Moe zijn, cvs, fibromyalgie, burn out en polymyalgie.
In deze voordracht gaat Marijke dieper in op de oorzaak van deze ongemakken, noem het ziekte of onevenwicht. Wat ligt er fysiek, emotioneel en mentaal aan de basis van al deze klachten? Hoe hebben de levensomstandigheden, onze voedingsgewoonten en de keuzes die we maken daar een invloed op? Hoe kunnen we deze situatie omkeren? Marijke werkt met mensen op een heel diepgaande manier en zag, als therapeute, in het verleden heel veel mensen vanuit een diep dal in hun leven weer gaan bloeien. Een heel verhelderende lezing als eerste stap om je levensenergie weer te voelen bruisen!!! 
Vrijdag 9 oktober
 
Ontdek het masker dat je draagt.
We ontwikkelden allen defensiemechanismen of patronen of maskers om toch maar de liefde te ontvangen die we zo broodnodig hebben. Heel vaak zijn we als kind in ons leven gekwetst geworden en ontwikkelden daarop onze verdediging. Ben jij een uitgeputte gever geworden, een controleur, een ontsnapper, valse perfecte, de behoeftigde? In deze lezing kan jij de maskers die je draagt ontdekken, het waarom, de oorzaak ervan. Maar interessanter nog: hoe kunnen we de maskers naast ons leggen, en ons vrij voelen en vrede ervaren diep van binnen? Een uiterst interessante lezing voor al wie geboeid is door zijn/haar persoonlijke ontwikkeling
Woensdag 28 oktober
 
Leer je lichaams-en gezichtstaal te lezen en te begrijpen ( oosterse diagnose)
We zijn een wandelende geschiedenis van het verleden. Alles wat zich van binnen afspeelt en gespeeld heeft krijgt een expressie op ons lichaam, iedere lijntje, puistje, wratje, je kleur, je houding, je stem, je gebaren onthullen ontzettend veel over wie je bent, wat je diep draagt van binnen. Zo kun je via het leren van gelaatsdiagnose, stem en lichaamstaal iemand heel goed leren kennen. Je kan hun sterke en minder sterke kanten zien, hun onevenwichten, hun ziekten, hun pijn en leed, hun vreugde, hun passies en mogelijkheden. Meer nog, je kan, indien we deze kunst goed leren, mensen helpen hun richting vinden om te helen en onevenwichten weer in balans te brengen. Een heel boeiende lezing!!! 
Maandag 9 november     
 
Loslaten
Loslaten, hoe doe je dat? Op deze avond zal Marijke jullie het belang van loslaten leren zien. Waarom loslaten en hoe doe je dat nu? Loslaten kunnen we leren en het helpt ons om onze vrijheid te ontwikkelen en tevens bevordert het onze gezondheid. We kijken naar de emoties die hier onder liggen. Eenmaal we de technieken beet hebben om los te laten, kunnen we makkelijke vergeven en worden we steeds vrijer. Loslaten is liefde, maar het is niet altijd even gemakkelijk om in liefde los te laten. Marijke zal op deze avond ook veel praktische tips geven om mee aan de slag te gaan en je leven te heroriënteren, maar ook tijdens deze lezing gaan we al aan het werk en doen we een paar oefeningen. Loslaten kun je als werkmiddel gebruiken op je spirituele weg. 
Donderdag 7 januari 2010
 
Uur?             Telkens van 19 tot 21.30 uur
Prijs?            € 15
Waar?           Restaurant Avalon, Geldmunt 32, 9000 Gent
 
Tussen 7 en 13 oktober en tussen 27 oktober en 9 november kan je ook boeken voor een persoonlijke consultatie met Marijke De Coninck.
Je kunt daarvoor reserveren door te mailen naar de.meridiaan@gmail.com.
Voor meer informatie: www.macrolife.org
 
 
Inschrijven?
In Restaurant Avalon, via de website (www.restaurantavalon.be) of telefonisch (09 224 37 24) 
   
   
 
 
Stoofpotje van seitan in rode wijn met champignons
Ingrediënten
- 350 gr seitan, in blokjes gesneden
- 1 glas rode wijn
- 2 el sesamolie
- 2 eetlepels natuurlijke sojasaus
- 1 eetlepel mirin, kookwijn
- Sinaasappelschil
- Peper en zout
 
- 8 kleine uitjes, in de helft gesneden
- 2 grote wortels, in balkjes gesneden
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- 150 gr champignons, gehalveerd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel wit tarwemeel
 
Werkwijze
- Marineer de seitan in de rode wijn, sojasaus, mirin en een paar reepjes sinaasappelschil gedurende 1u. Kruid ook met peper en zout
- Verwarm 2 eetlepels sesamolie in een zware pot, voeg de uitjes en de wortels toe en strooi er royaal zeezout over, bak even aan op hoog vuur en laat dan op laag vuur een 10-tal minuten stoven met deksel.
- Voeg de paprika, de champignons en de seitan toe (zonder marinade) en laat nog 10’ stoven
- Roer er dan het wit meel doorheen en laat 1’ mee bakken al roerend, voeg dan de marinade toe en laat indikken
- Breng verder op smaak met peper en zeezout en eventueel sojasaus 
 
   

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy