Wat als jouw immuuncellen konden spreken?

Juvenesco (Merchtem, B)

02/10/2009
     
 

WAT ALS JOUW IMMUUNCELLEN KONDEN SPREKEN?
 

Dokter Henk Fransen en Dokter Kris Gaublomme hebben elk hun bijzonder verhaal over de werking van onze immuuncellen. Ze zijn allebei steevast bondgenoten van onze immuuncellen en nemen ons mee in een boeiend verhaal - van essentieel belang voor een gezond en gelukkig leven.


          lezing 1: DE (ON)ZIN VAN vaccinaties

dokter Kris Gaublomme, 26 oktober 2009

"Nooit eerder in de geschiedenis gebruikten we zo veel vaccinaties als vandaag. Nooit eerder in de geschiedenis was de gezondheid van onze kinderen zo zwak als vandaag."

Met deze woorden raakt Dokter Kris Gaublomme een pijnlijk toch 'waar' feit.
Kris geeft ons feiten over de werking van het menselijk lichaam, de werking van vaccinaties
en de interactie tussen die twee.  Aan ons om er onze conclusies uit te trekken...

Dokter Kris Gaublomme is huisarts sinds 1980, voorzitter van ‘Preventie vaccinatieschade’ en ervaren schrijver en spreker binnen dit vakgebied op Europees vlak. Dankzij zijn studie, kennis en ervaring als arts en zijn jarenlang onderzoek omtrent vaccinaties kan hij jou een eerlijk beeld brengen over de voor- en nadelen ervan. Deze lezing biedt essentiële informatie voor eenieder die zichzelf verantwoordelijk acht voor zijn persoonlijke gezondheid en die van de mensheid.

Naast de stapels traumatische verhalen ten gevolge van de verplichte polio vaccinatie, kunnen we reeds een lijstje maken van de slachtoffers van het HPV virus vaccin. En nog vooraleer de nadelen hiervan degelijk aan de man kwamen, worden we alweer overhaald voor het volgende vaccin. Waar eindigt dit verhaal? En waar is het ooit begonnen?

Steeds meer mensen verliezen hun geloof in vaccinaties. Toch heerst er angst nu de Mexicaanse griep steeds dichterbij komt. Angst is meestal het gevolg van onwetendheid. Daarom is het goed om een duidelijk beeld te krijgen van iemand die thuis is in de wereld van de geneeskunde. Dus gaan we te rade bij een vakkundige!
Dokter Gaublomme bestudeerde jarenlang het vaccinatieverhaal en kan ons vanuit zijn kennis en praktijkervaring een heleboel vragen beantwoorden.

Wat jouw mening ook moge zijn betreffende vaccinaties, deze avond is een bijzondere verrijking voor jong en oud, want voor je het weet word je geconfronteerd met een spuitje waarvan je amper weet wat er in zit en welke effecten dit goedje heeft op je lichaam.

 • De theorie achter vaccineren.
 • Vaccinaties getoetst in de praktijk, m.a.w. doen vaccins wat men belooft dat ze doen?
 • Hoe worden vaccins gemaakt? Wat zit er allemaal in?
 • Wat gebeurt er met de registratie van de bijwerkingen? En welke factoren spelen daar in mee?
 • De vaccinatie marketing is een mallemolen geworden. Waarop dien je te letten als je info leest/krijgt?
 • Preventie, opvangen van bijwerkingen.
 • Welke mag je weigeren?
 • Mexicaanse griep.
 • Baarmoederhalskanker.

Voor meer praktische informatie en inschrijving: zie hier.

 

  lezing 2: Activeer jouw zelfgenezend vermogen

dokter Henk Fransen, 9 november 2009

 
Kruip samen met dokter Henk Fransen in de huid van een immuuncel en laat je verrassen
door deze wonderijke en leerrijke reis!
Deze
lezing geeft jouw levenskracht en levensplezier een extra impuls!

 
‘De beste boodschap die ik op dit gebied ken.
De lezing brengt je immuunsysteem tot leven.
Ga luisteren en voel je cellen dansen van gezondheid,
vitaliteit en levensgeluk’.

Dr. Ian Gawler OAM


Dokter Henk Fransen uit Nederland heeft als arts tientallen jaren ervaring met betrekking tot de werking van het menselijk immuunstelsel. De voorbije jaren is hij gekend als auteur en internationaal spreker. Zijn boek 'Bondgenoot' beschrijft de autobiografie van een immuuncel. Een boek die in de top tien van je boekenkast thuishoor! Dokter Henk Fransen is ook gekend voor zijn bijzondere kijk en advies wanneer kanker zich in het lichaam nestelt.

Dokter Henk Fransen vertelt op een originele manier over de werking van lichaam en geest en over hoe mensen hun gezondheid en zelfgenezende vermogens kunnen ontwikkelen. Hij kruipt daartoe in de huid van ‘Bondgenoot’, een immuuncel, en vertelt wat deze cel in het lichaam allemaal meemaakt. Wanneer de mens ernstig ziek wordt, gaat Bondgenoot op onderzoek uit en leert van ieder orgaan een belangrijke les. Uiteindelijk doet zich een verrassende wending voor en ontdekt hij het geheim van genezing.

De lezing biedt:

 • Een indrukwekkend verhaal over gezondheid en ziekte, over leegte en vervulling
 • Je leert belangrijke factoren herkennen die een impact hebben op jouw gezondheid, vitaliteit en zelfgenezende vermogens
 • Je krijgt handvatten aangereikt om jouw zelfgenezende vermogens te activeren

Voor meer praktische informatie en inschrijving: zie hier.

 

JUVENESCO: AGENDA NAJAAR 2009

Piano ligconcert door Steven Vrancken. (zat 10 okt) Wil je het effect van helende klanken ervaren, kom dan genieten van dit bijzondere concert. Vanuit rustpositie (liggend op een matje) word je meegenomen op de trilling van de wondermooie klanken. Een feest voor lichaam en ziel. Steven Vrancken is geen doorsnee muzikant. Hij leerde geen noten lezen, volgde geen muziekles en een partituur zal je niet vinden in zijn nabijheid. Daarin ligt juist de kracht en de grootsheid van zijn concert. Vanuit het niets, in momenten van universele verbinding, ontstaan de mooiste klanken. Zijn werk resulteert in bijzondere mooie klanken en beelden waarbij mensen een zeer diepgaand rustgevend en helend effect ervaren. Lees meer.

Circle of Sound. (1e cirkel: 11/10) Zingen kan je in je eentje, onder de douche, achter het stuur of aan de kookpotten. Maar alleen is maar alleen... De kracht van ‘Samen zingen’ brengt een totaal nieuwe dimensie aan het effect van zingen. Samen zingen brengt ons in contact met muzikale elementen die metafoor staan voor de grote krachten van het leven. Els Cuypers is professionele zangeres, begeleidde reeds vele workshops en creëerde gemeenschapskoren voor allochtonen.
Lees meer

Mindfulness. (start 22/10/09)
Leven in aandacht, in het moment blijven, focus en concentratie verbeteren, leren omgaan met angst, verdriet en stress, je bewuster worden van je eigen gedrag, de kwaliteit van je leven in handen nemen. Dit alles is Mindfulness. Pim Catry schreef een boek voor volwassenen en kinderen. Ze begeleidt sinds ettelijke jaren mensen in Mindfulness. Een boeiende vrouw en zeer mooie en waardevolle technieken om het leven rijker, diepgaander en gelukkiger te maken. Lees meer.

PH brengt je gezondheid in balans. (25/10/09)
"Waarom was dat ons niet eerder gezegd? Zo simpel!" dacht ik toen ik voor het eerst hoorde over PH. Elke landbouwer weet dat zijn grond een juiste PH-waarde dient te hebben om gezonde groentjes te kweken. Ditzelfde geldt voor het menselijk lichaam. Een te zuur lichaam is de ideale basis om ernstige ziektes zoals kanker te creëren. Een lichaam met een perfecte PH-waarde biedt heel weinig kans tot ziekte. Bovendien blijven zo je botten sterk, je cellen jong en functioneren alle organen veel beter. En hoe zorg je voor een gezonde PH-waarde? Ja, je hoort me al komen ... levensstijl, voeding, emotionele balans, beweging, electrosmog, stress, ... Allemaal factoren die een invloed uitoefenen op de PH-waarde van jouw lichaam. Sarah Gommers leert ons de theoretische basis van het PH verhaal en biedt ook de nodige informatie voor het behoud van een gezonde PH-waarde - de basis voor een gezond lichaam. Deze dag is belangrijk voor eenieder die zichzelf verantwoordelijk acht voor zijn gezondheid! Lees meer.

Zielefeest (01/11/09). Ervaar hoe je Allerheiligen ‘anders’ kan beleven. Niet op de traditionele manier die de kerk ons heeft meegegeven, wel geïnspireerd op de manier waarop onze verre voorouders de overleden zielen herdachten. Wijsheid en boodschappen komen onverwacht naar je toe, mooie herinneringen en 'helende verhalen' worden gedeeld. Alvorens je het beseft, verandert jouw relatie met de overleden mensen die jij lief had. Anders, intenser, vrijer, ... Lees meer.

Zelf kaas maken (21/11/09)
Je leert op een eenvoudige manier vaste kaas maken (gouda) die je dan thuis op een houten plankje verder kan laten rijpen. Afhankelijk van de beschikbaarheid werken we met biologische koemelk en/of geitenmelk. Na afloop ga je huiswaarts met een bolletje zelfgemaakte kaas.  Lees meer.

Ontwerp je eigen juweel in zilverklei. (22/11/09 en 13/12/09)
't Heeft lang geduurd, maar eindelijk staat er 'creativiteit' op ons programma. Inge Dussart ontwerpt zelf juwelen. Meer nog: ze is ervan overtuigd dat iedereen dit kan. Was ik zelf niet ooit 'bij toeval' juwelen gaan maken, dan had ik nooit geweten welke vorm mijn creatieve energie kan aannemen! Kom samen met ons jouw creativiteit ontdekken en ga huiswaarts met een prachtig juweel. Lees meer.

Community Music: (27, 28 en 29/11 + 12 en 13/12)
Het doel van de basisopleiding is je eigen stem te vinden. Je krijgt voeling met en leert te luisteren naar je stem die als barometer van je algemene fysieke en emotionele welbevinden fungeert.
Kort samengevat: je maak kennis met één van de belangrijkste helingsmethodes van de toekomst: klank!
Je wordt ondersteund bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen en om je persoonlijke expressie via muziek te ontwikkelen. Op eventuele hindernissen (o.a. faalangst om alleen te zingen of een groep te leiden, ...) kan je (individueel) gecoacht worden. Lees meer

Lessen in het medicijnwiel. (04/12/09)
De Westerse wereld heeft een aantal decennia nodig gehand vooraleer zij nog maar een tikkeltje begon te begrijpen van de rituelen die de Natuurvolkeren toepassen in geval van ziekte. Gelukkig komt er stilaan meer begrip en zijn er meer en meer mensen die met mooie resultaten deze eeuwenoude kennis integreren in hun leven. Het medicijnwiel is een essentieel onderdeel van deze kennis. Barbara Driessen is een groot schrijfster uit Nederland en brengt ons een lezing 'Lessen in het medicijnwiel'. Bekijk een filmpje van haar en lees meer.

Dromen om wakker te worden. (05 en 06/12/09)
"Als ik mijn dromen kon omzetten in speelfilms, dan won ik steevast de eerste prijs in de categorie irrealistische films", denk ik soms bij mezelf. Of passen dromen eerder in de categorie 'realistische films'? Gedurende twee dagen leert Barbara ons alles over dromen en begeleidt ze ons in het ontdekken van de betekenis ervan. Ik heb het gevoel dat ik reeds jaren wacht op dit moment ... Kom je mee op ontdekkingstocht in de nachtelijke taal? Lees meer.

Ontdek jouw geschenk met 'Renewal of Creative Path'
(26 tot 30/12/09)
Ieder van ons is geboren met bepaalde kwaliteiten, een gave om iets te realiseren. Deze gave hebben we niet gekregen voor onszelf, wel om deze te delen met de wereld. Het is ieders bijdrage aan de evolutie van ons bestaan. 'Renewal of Creative Path' is een bijzonder krachtig zeven stappen proces, ter ont-dekking en realisatie van jouw ‘gave’. De technieken en rituelen die je beleeft, brengen diepgaande inzichten en bekrachtigen jouw creatieve pad. Ze helpen jou de obstakels op te lossen en bieden sleutels tot realisatie van jouw innerlijke waarheid, zodat je deze voluit kan beleven en delen met de wereld. Een mooie ervaring om 2009 mee af te sluiten! Lees meer.

 

 

Wil je graag zelf de Juvenesco nieuwsbrief twee wekelijks ontvangen met boeiende informatie, films en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Jouw adres wordt strikt vertrouwelijk behandeld en je kan je op elk moment uitschrijven.

Hartegroet,

Greet Luypaert

www.juvenesco.be

 

 
       

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy