Weekendcursussen Taijiwuxigong in Mortsel en Den Haag

Buqi Institute Belgium (Antwerpen, B)

03/10/2009

 

 

 

  

 

Taijiwuxigong® weekendcursussen met Shen Jin
in Mortsel en Den Haag
Gezondheid en geluk door spontane beweging

   

   

Taijiwuxigong® is een Chinees oefensysteem dat zich vooral richt op de ontwikkeling van innerlijke krachten. Op zoek naar de bron van die krachten in de onderbuik (de dantian) moeten we allereerst de juiste lichaamshouding vinden. Daartoe leren we een specifieke houding aan, die ons in staat stelt verbinding te maken met de aardekracht. Deze kracht wordt gebruikt om de dantian te activeren. De geactiveerde dantian brengt vervolgens het lichaam spontaan in beweging. Daarbij komt dan een innerlijke beweging tot stand, die we langzamerhand verder kunnen ontwikkelen en vrij in ons lichaam laten circuleren. We maken het lichaam meer open en langer, rekken de gewrichten uit en ontspannen de spieren. Naarmate we oefenen ontwikkelt zich een sterke interne vibratiekracht met een reinigend en deblokkerend effect voor lichaam en geest.

De resultaten van oefening zijn:
- ziekteverwekkende factoren (binqi) zoals afvalstoffen en fysieke en emotionele spanningen worden afgevoerd, waardoor je minder ongemakken en pijn ervaart;
- je versterkt en versoepelt de wervelkolom;
- je leert steviger staan, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal;
- je wordt soepeler in lichaam en geest;
- je ontwikkelt een beter lichaamsbesef;
- je ontwikkelt een toestand van meer evenwicht, verhoogde geestelijke helderheid en emotioneel en algemeen welbevinden.

Praktisch:
Lesgever:
meester Shen Jin (° Shanghai 1957) studeerde vanaf haar negen jaar taiji quan bij haar vader Dr. Shen Hongxun. Zij behaalde in China haar diploma in traditionele Chinese geneeskunde. Toen zij 21 was, begon ze met lesgeven en al snel was ze de jongste, vrouwelijke meester in de geschiedenis van qigong.
Ondertussen onderwijst zij al meer dan 25 jaar Taijiwuxigong, taiji quan en E-mei qigong op internationaal niveau. Zij heeft dezelfde taiji-krachten ontwikkeld als haar vader, die daarmee wereldberoemd is geworden.

Data en plaatsen:
België:
Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel
17 - 18 oktober 2009
13 – 14 februari 2010
29 – 30 mei 2010

Nederland:
Sporthal Boswijk, Laan van Kans 11, 2496VB Den Haag
7 - 8 november 2009
27-28 februari 2010
5-6 juni 2010

Kostprijs: 120 euro per weekend of 300 voor 3 weekends.
Boeking en informatie:
buqibelgium@buqi.net, +32 (0)3 281 0532.

 


 www.buqi.net 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy