Somatic Experiencing naar Dr. Peter A. Levine

Somatic Experiencing Nederland (Lunteren, NL)

23/10/2009

 

   
Somatic Experiencing naar Dr. Peter A. Levine,
een lichaamsgerichte traumatherapie
   

Voor:  

Professionals die met shock en trauma werken. Te denken valt aan lichaamsgerichte psycho-therapeuten, artsen, psychologen, coaches, fysiotherapeuten, leerkrachten e.a.

Data:  

15 en 16 december 2009

Plaats:  

Conferentieoord de Poort, Groesbeek (Nijmegen)

Tijd

Dinsdag van 10.00 tot 18.30 uur en woensdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Kosten: 

Ongeveer € 375 voor twee dagen, inclusief overnachting (prijs afhankelijk van soort overnachting), koffie/thee en maaltijden.

Hoofddocent: 

Elisabeth Kaiser, jarenlange ervaring als Somatic Experiencing Practitioner en senior assistent in diverse landen in Europa.

Taal: 

Engels met vertaling in het Nederlands
 
Methode
Somatic Experiencing (SE) is een lichaamsgerichte methode voor het verwerken van shock en trauma. Het uitgangspunt is dat trauma leidt tot een verstoring van ons autonome zenuwstelsel (ANS) en dus op lichamelijk niveau behandeld kan worden. De methode van SE kan beschreven worden als een klinische toepassing van mindfullness technieken. De therapeut begeleidt de cliënt in het contact zoeken en houden met lichamelijke sensaties op zo’n manier dat de traumatische spanning zich alsnog kan ontladen. Hierin speelt het vinden van de ‘resource’ of hulpbron een grote rol. Met behulp van een hulpbron kan de door het ANS vastgehouden spanning worden ontladen. SE heeft de nieuwste kennis uit de neurowetenschap, The Polyvagal Theory naar Prof. Stephen Porges, in de behandeling geïntegreerd.
 
Workshop
Naast het bespreken van de theorie van Somatic Experiencing, wordt aandacht besteed aan de toepassing ervan. Er worden demonstraties gegeven en de deelnemers kunnen zelf oefenen onder begeleiding van ervaren SE-practioners en -assistenten.
 
Informatie en inschrijven
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met uw naam, adres, postcode/plaats, telefoonnummer en e-mailadres naar ons secretariaat t.a.v. mw. Kim Rijken: e-mail info@traumahealing.org,
tel. 06-4093 2205.
 
Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen en u het inschrijfgeld hebt overgemaakt op postbank 331 93 46 t.n.v. Stichting SEN, Lunteren, o.v.v. Workshop december, is uw deelname definitief.
Na afloop van de workshop ontvangt u een nota en een bewijs van deelname.
 
Opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner
Heeft u belangstelling om de 3-jarige opleiding te volgen, dan is een voorwaarde een introductie workshop in Somatic Experiencing gevolgd te hebben. De eerstekomende opleiding gaat van start in september 2010.
   
 

Deze workshop wordt georganiseerd door:

Somatic Experiencing Nederland (SEN)

Stichting voor Lichaamsgerichte Traumatherapie

 www.traumahealing.org 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy