Ignoramus Academie. Gezondheidsweek en Zuiveringsweek

Ignoramus Academie (Koersel, B)

11/01/2010

 

 

Tijdens deze intensieve gezondheidsweek gaan we echt diepgaand individueel therapeutisch werken met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend coaching-, behandeling- en therapieprogramma.
Tussendoor is er tijd voor korte groepsactiviteiten zoals: ochtendoefeningen in het park – yogasessies - creatieve workshops – opstellingen – kookworkshop - geleide visualisaties en avondmeditatie.
Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een duik in het zwembad – een ontspannende en zuiverende sauna –
een verfrissende natuurwandeling of een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders.
EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE
In de maand januari en tot 10 februari vóór de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te krijgen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.
Deze basisintake kan doorgaan in België (Koersel) of Nederland (Montfort) en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) - Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – eventueel bloedtesten indien nodig –  Reading van het levensplan en de levensopdracht.
Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk cliëntendossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.
EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA
Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.
Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke therapieën, behandelingen en sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.
Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, zwemmen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages (€ 40/uur). Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten. Uit deze therapeutische mogelijkheden wordt gekozen voor het samenstellen van het persoonlijk programma:
Levenscoaching - Evolutiecoaching - Journey Therapie - Relatie coaching - Innerlijke beeldenreis - Voedingsadvies - Medicinaal voedingsadvies – Homeopathie - Fytotherapie - Gemmotherapie - Aromatherapie – Bachremedies - auriculotherapie (ooracupunctuur) en biopunctuur - Shiatsu - Cranio Sacraal Therapie - Haptonomie – Voetreflexmassage - Metamorfosemassage – Bindweefselmassage - Manuele lymfedrainage - Dornbehandeling met Breussmassage - Emotionele drukpuntmassage en EFT - Holistic pulsing - Helende Aroma Massage – Holistische massage - Persoonlijk oefenprogramma - Do-in - Energetisch Lichaamswerk - Correctie- en opladingsoefeningen – Yoga - affirmaties en visualisaties” en “filosofische geneeskunde”. 
EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS
Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door een team van ervaren therapeuten uit de groepspraktijk van VITADROME, een dokter-homeopaat, een creatieve kookploeg en enkele docenten van de Ignoramus Academie.
ONZE DOELGROEP
       Een gezondheidsweek richt zich op de eerste plaats naar personen die bewuster en intenser met hun leven willen omgaan en deze week beschouwen als een duidelijk startpunt voor een grondige verandering en nieuwe levenskeuze. Deze gezondheidsweek is dan ook een verhelderend antwoord op vele vragen en eindelijk de juiste richting na een grote en lange zoektocht naar de juiste informatie en advies.
       De grootste doelgroep is zeker de ‘bewuste levensgenieter’ die deze gezondheidsweek wel aangrijpen om jaarlijks een volledige gezondheid check up te ondergaan met aanvullend een uitgebreid preventieprogramma. Op deze manier kan iedereen zorg dragen voor een ‘duurzame’ gezondheid door het opnemen van een individuele verantwoordelijkheid onder begeleiding van een team inspirerende coaches.
      Natuurlijk is deze gezondheidsweek ook uitermate geschikt voor alle mensen die de weg naar de complementaire gezondheidszorg al hebben gevonden omdat hun levens- of gezondheidsproblemen om aandacht vroegen. Zij zijn misschien al onder behandeling bij een of meerdere therapeuten en zoeken extra aanvulling of een duidelijk Totaalbeeld met een Integraal programma. Deze intensieve gezondheidsweek kan dan zelfs voor ernstige problemen een opstapje zijn naar een aanpak met een meerwaarde. Vooral de totale holistische benadering van het probleem en de goed overwogen keuze voor de meest geschikte therapieën kan hier grote helderheid bieden.
      Ook partners of vrienden die onze deelnemers willen ondersteunen of vergezellen kunnen deelnemen aan de gezondheidsweek eventueel zonder behandelingsprogramma.
   
Organisatie: Ignoramus Academie vzw. 011/740703   www.ignoramus.org   Ignoramus.academie@telenet.be
Data: van maandag 15(10 u) tot vrijdag 19 februari 2010 (17u). Maximum 20 deelnemers. (Code: B 506)
Plaats: Vakantiecentrum Relaxhoris, Rue de l’église 2, 4190 Xhoris (Ardennen)
Begeleiding: Algemene coördinatie: Egidius Musiek , Dr. Johan Corthouts en het Vitadrome therapeutenteam
Kosten; 540 : intake vóór 10 februari – integrale gezondheidsevaluatie – integraal gezondheidsprogramma – alle noodzakelijke sessies, behandelingen en begeleidingen – zwembad – sauna – groepsactiviteiten – verblijf met culinaire natuurvoeding – eindevaluatie. Partners of vrienden als gezelschap: € 280. (Zonder intake en behandelingsprogramma)
Inschrijvingen: Telefonisch of via mail vóór 1 februari 2010 op het secretariaat van de Ignoramus Academie.
Na de inschrijving en betaling wordt elke deelnemer automatisch gecontacteerd voor de individuele intake.
   
 
 
 

                      
 

     

Intensieve 5-daagse “reinigingsweek” in groepsverband met een persoonlijk aangepast programma.
Iedereen krijgt via Kirlian-fotografie een aantal individuele gegevens (hoeveelheid opgestapelde toxines, de verzuringsgraad, de verstoringsgraad en een totale energiemeting) aan het begin van de week. De testen worden op het einde van de week ter controle overgedaan. Aan de hand van de foto wordt ook een persoonlijk aangepast voedingsprogramma opgesteld.
Deze zuiveringsweken zijn voor iedereen geschikt en leggen de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachten-constucties, spirituele zelfreflexie, contact maken met je levensplan en de opdrachten van je leven.
BASISPROGRAMMA ZUIVERINGSWEEK
- ‘s Morgens: oplading via do-in, okido-yoga, ademhalings- en correctieoefeningen.
- ‘s Voormiddags: natuurwandeling en aansluitend yoga sessie.
- ‘s Namiddags: kompressen, pleisters, massage, sport en groepswerk.
- ‘s Avonds: ontspanningsoefeningen, creatieve en kunstzinnige oefeningen, visualisatie, meditatie, expressie, dans...
   
EXTRA WELLNESS PROGRAMMA
Tijdens deze zuiveringsweek kunnen we ook een extra Wellness programma aanbieden voor alle belangstellenden en mits bijbetaling. Iedereen kan vooraf of in het begin van de week (indien er nog uren beschikbaar zijn) z’n keuze maken uit het rijke aanbod van het Wellness programma.
*SHIATSU: helende drukpuntmassage.
*KLASSIEKE MASSAGE: verlichting en ontspanning.
*WELLNESS MASSAGE: weldadige aroma massage.
*HOTSTONE MASSAGE: bevordert doorstroming en ontspanning door warmte van basaltstenen uit vulkaangebied.
*KRUIDENSTEMPELMASSAGE: scrubbing, zuivering, harmonisatie, door warme Thaise kruiden. 
*BINDWEEFSELMASSAGE: versoepeling van bindweefsel en organen.
*MANUELE LYMFEDRAINAGE: efficiënt uitscheiden van afvalstoffen en oedeem.
*HOLISTIC PULSING: totale ontspanning en eenheidservaring.
*VOETREFLEXMASSAGE: organen, lymfesysteem, hormoonsysteem, zintuigen, zenuwstelsel, emotionele problemen.
*METAMORFOSE MASSAGE: opgang brengen en ondersteunen van veranderingsprocessen.
*DORNTHERAPIE/BREUSSMASSAGE: zachte werveltherapie ter correctie van beenlengte verschil en gewrichten, scheefstand van heupen en wervelkolom.
*EMOTIONELE DRUKPUNTMASSAGE & EFT: via acupunten maken we contact met geestelijke achtergrond en herstellen daar het evenwicht.
*CHAVUTTI THIRUMAL MASSAGE.
*SAUNA en ZWEMBAD
   
DE MAALTIJDEN
De maaltijden zijn individueel afgestemd: voor iedereen ‘s morgens een groentebouillon en daarna afhankelijk van de testen ofwel: volledig vasten, granenkuur, granen-(wilde)groentenkuur, enkel groenten of sappenkuur.
Tussendoor worden voortdurend reinigende kruidenthees gedronken.
Mensen die tijdens de zuiveringsweek kleine probleempjes ontwikkelen kunnen rekenen op deskundige begeleiding en een reeks medicinale drankjes om het reinigen zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
SPECIAAL KINDERPROGRAMMA
Zoals vorige jaren kunnen de deelnemers hun kinderen meebrengen maar dit jaar hebben we zelfs een speciaal aangepast programma samengesteld met veel creativiteit, sport en spel.
De kinderen krijgen aparte volledige bio-maaltijden en tijdens de activiteiten (van 10 tot 18 uur) is er competente begeleiding door enthousiaste Ignofeeën. Het kinderprogramma wordt opgestuurd na de inschrijving.
   
        Organisatie: Ignoramus Academie vzw. 011/740703   www.ignoramus.org   Ignoramus.academie@telenet.be
Data: van maandag 12 (10 u) tot vrijdag 16 april 2010 (17u).
Plaats: Vakantiecentrum Relaxhoris, Rue de l’église 2, 4190 Xhoris (Ardennen)
Begeleiding: Egidius Musiek en het Ignoramusteam. Maximum 60 deelnemers.
Kosten: € 350 : Verblijf – Kirlianfoto - sobere maaltijden – basisprogramma – zwembad – sauna – begeleiding. Bij inschrijving en betaling vóór 1 maart : € 320. Extra toeslag voor een 2-persoonskamer: € 30. Kinderen: 2 – 6 jaar: € 220 en 7 – 12 jaar: € 250 inclusief kinderprogramma.
Inschrijvingen: Telefonisch of via mail vóór 1 april 2010 op het secretariaat van de Ignoramus Academie.
De inschrijving is pas geldig na storting van het volledige bedrag met vermelding van naam, adres en codenummer.

 

 

www.ignoramus.org

Ignoramus.academie@telenet.be

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy