Klankoefeningen uit het BUQI-systeem

Buqi Institute International (Gent, B)

28/01/2010

 

 

Klankmeditatie met Dr. Shen Hongxun

 www.buqi.net 

Klankoefeningen uit het BUQI-systeem

Wanneer wij met onze stem een klank maken, gaat dit altijd gepaard met interne beweging in het lichaam. Iedere klank veroorzaakt een andere interne beweging doordat verschillende soorten geluidsgolven door verschillende energiekanalen en meridianen bewegen, en zo hun informatie dus ook op verschillende weefsels en organen overbrengen. Geluid is een trilling en deze trilling kan werken als een interne massage. Zodoende kan geluid spanningen bevrijden en negatieve factoren losmaken uit weefsels en organen. Op deze manier heeft geluid een reinigende en helende werking.

De oude Chinezen kenden de helende krachten van geluid en ontwikkelden technieken om de menselijke stem te gebruiken als middel om zichzelf te helen. Deze helende technieken noemden zij klankdaoyin. In de loop der tijden hebben allerlei bevolkingsgroepen in China, India en andere delen van Azie klank en stem ook gebruikt voor spirituele ontwikkeling en zelfs voor het bereiken van verlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reciteren van mantra’s.

 

Door middel van praktische stemoefeningen kunnen we een beter begrip ontwikkelen van het gebruik van dantiankracht voor het verbeteren van het bereik en de kwaliteit van de stem. Wanneer we bijvoorbeeld de basisklank ‘Ah’ gebruiken, kunnen we ervaren hoe deze klank door het centrale kanaal vanuit de navel naar de keel beweegt.

 

Aangezien klank en ademhaling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kunnen de oefeningen ons ook de rol leren begrijpen die ademhalingskracht in het lichaam speelt. Verder zullen in deze cursus vijf specifieke helende klanken worden geoefend, die gebruikt worden voor het behandelen van vijf verschillende organen. Naast de helende functies van klankdaoyin, vormen zij een perfecte basis voor de ontwikkeling van de stem.

 

De oefeningen zijn een geweldig hulpmiddel voor iedereen die graag zingt of met zijn stem werkt. Iedereen kan zijn voordeel doen met deze klankoefeningen: niet alleen professionele zangers, ook zij die graag voor hun eigen genoegen zingen of mensen die het gewoon leuk vinden meer over hun stem te ontdekken. Tijdens deze cursus zullen we onze stem op allerlei manieren toepassen, wat ons zal helpen een niet eerder gehoord potentieel in stem en lichaam te bevrijden en te ontdekken.


Praktisch:

Data: 3-7 april 2010

Plaats: La Foresta, Prosperdreef 4, B–3054 Vaalbeek (bij Leuven)

Prijs: 300 euro voor de cursus.

Verblijf ter plaatse mogelijk: 40 euro per dag voor verblijf vol pension (5 euro extra voor een 1-persoonskamer). Te betalen vóór 12 maart. Enkel lunch ook mogelijk.

Informatie en boeking: sofie@buqi.net, 03 281 0532


Op www.buqi.net (Nederlandse versie) vind je een link naar een brochure met alle nodige informatie.

Wenst u graag op geregelde tijdstippen onze agenda te ontvangen, graag een mailtje naar sofie@buqi.net.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy