De Alchemie van het Denken

Hilde De Smet (Messelbroek, B)

05/04/2010

 

 
De Alchemie van het Denken
   
 
 
“ The All is mind”
(The Kybalion, Hermes)
 
In deze workshops wordt aandacht besteed aan de onderliggende processen, die ziekte of moeilijke levensomstandigheden in de hand werken of onderhouden. Heel vaak worden we geleefd door onze omstandigheden, door onze gedachten, door het beeld dat we over onszelf, onze gezondheid en onze levenssituatie hebben.
Door meesterschap over je denken te verkrijgen, worden ziekte, depressie en al wat ons belet gelukkig te zijn of te groeien, bij de wortel aangepakt.  Zo kan een diepgaande genezing optreden, kan de moed en het inzicht gevonden worden om dingen in ons leven aan te pakken en te veranderen, kan creativiteit vrijelijk stromen, of kunnen we leren met onze beperkingen volwaardig te leven.
 
Reeds duizenden jaren lang bestaat het inzicht dat door ons denken te veranderen, we onze levensomstandigheden kunnen veranderen.
Door middel van eenvoudige concentratie- en meditatietechnieken wordt contact gemaakt met het onderbewuste. Het is in deze diepere bewustzijnstoestand dat we denkpatronen, ons zelfbeeld of onze levensvisie kunnen veranderen. Het is ook daar dat creativiteit ontspringt of oplossingen voor een probleem duidelijk kunnen worden. Dit alles is veel moeilijker op het niveau van ons dagdagelijkse rationele denken.
Door onze oude denkpatronen los te laten en actief te veranderen, kan een nieuw levensverhaal gecreëerd worden, een nieuw zelfbeeld, een nieuw energieniveau, nieuwe levenssituaties en kansen. Door ons innerlijk vrij te maken, kunnen we ontdekken wie we in essentie zijn.
 
Waarom blijf ik ziek, welke therapie ik ook probeer?
Waarom slaag ik er niet in mijn batterijen op te laden?
Waarom wordt ik geleefd in plaats van zelf mijn leven te leiden?
Hoe kan ik mijn zelfbeeld veranderen?
Waarom bots ik keer op keer op dezelfde moeilijkheden op gezondheidsvlak, financieel, relationeel, spiritueel?
Ik wil zo graag mijn leven veranderen, maar hoe doe ik dat? Hoe krijg ik het inzicht, waar haal ik de kracht en moed?
 
 
In groep:
6 donderdagvoormiddagen van 10.30 tot 12.30h.
200 euro voor de reeks (inclusief koffie of thee).
Naast enkele theoretische uiteenzettingen, worden vooral praktische oefeningen aangereikt. Er is ruimte voor gesprek en feedback.
22 april – 29 april – 6 mei – 20 mei – 3 juni – 10 juni
De eerste sessie op 22 april kan vrijblijvend bijgewoond worden als proef.
 
Individueel:
een reeks van minimum 3 sessies wordt aangeraden. 65 euro voor een sessie van 1 uur.
 
 
Inschrijven kan bij:
Hilde De Smet
Brielstraat 24
3272 Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem)
016/435029
 
 
“ De grootste ontdekking van de 19de eeuw was niet in het domein van de fysische wetenschappen, maar de kracht van het onderbewuste denken, geraakt door vertrouwen. Elk individu kan putten uit een eeuwig reservoir van kracht, dat hem in staat zal stellen elk probleem dat hem overkomt te overwinnen. Alle zwakheden kunnen overwonnen worden, lichamelijke genezing, financiele onafhankelijkheid, spiritueel ontwaken, voorspoed voorbij onze verste dromen. Dit is de superstructuur van geluk.”          
(William James, Harvard psycholoog, de vader van de Amerikaanse psychologie)
 
 
 
Hilde De Smet is huisarts van opleiding. Reeds tijdens haar studies probeerde zij het mysterie van ziekte en gezondheid te doorgronden. Ze vond haar antwoorden niet in haar universitaire studie en volgde daarom bijkomende opleidingen in de complementaire geneeskunde. Zij bekwaamde zich in de acupunctuur, auriculomedicinae, klinische homeopathie en NST (neurostructurele integratietechniek). Daarbij volgde zij bijkomende opleidingen applied kinesiology, orthomoleculaire geneeskunde en kruidenleer.
Maar ook in de alternatieve geneeskunde botste zij regelmatig op beperkingen.
Zij ontdekte dat de oorsprong van ziekte en gezondheid veel dieper ligt, dan welke therapie ook kan raken.
Het is niet de arts of de therapeut die iemand beter kan maken, echte genezing treedt op van binnenuit.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy