Beroepsopleiding Emotioneel Lichaamswerk + nieuw: workshop & bijscholing Ademen

NEL vzw (Leuven, B)

19/05/2010

 

 

 

Dag,
 
NEL vzw (Netwerk Emotioneel Lichaamswerk Vlaanderen) brengt je op de hoogte van zijn beroepsopleiding emotioneel lichaamswerk, en zijn nieuwe initiatieven rond ademen: zowel een zomerworkshop als een bijscholing.
 
 
Wil jij vakkundig opgeleid worden in Emotioneel Lichaamswerk (ELW®)?

Emotioneel lichaamswerk is een ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het neemt het lichaam als uitgangspunt om mensen in hun emotionele, fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling te ondersteunen.
Emotioneel lichaamswerk gaat er van uit dat je kan leren zelf de kwaliteit van je leven te verhogen!

De beroepsopleiding bestaat uit 3 jaar.

  • In het eerste jaar ligt de nadruk op zelf intens ervaren wat Emotioneel Lichaamswerk met je doet. Dit houdt in dat je eigen proces tijdens dit jaar veel aandacht krijgt. De hechte band met je groepsgenoten, gecombineerd met het Emotioneel Lichaamswerk, zal je stimuleren om steeds verder te onderzoeken wie je bent, wat je eigenheid is, hoe je in het leven staat.
    Ter verdieping van je ervaring oefen en doorleef je de gerichte huiswerkopdrachten; dit zowel individueel als in kleine groepjes. Met ondersteuning van de trainers werk je aan eigen individuele leerdoelen. Zelfkennis is een eerste vereiste voor een goede trainer/begeleider.
  • In het tweede jaar leer je technieken beheersen die onderdeel zijn van Emotioneel Lichaamswerk. Je ontwikkelt de houding van trainer/begeleider.
  • In het derde jaar leer je het vak: je leert hoe je Emotioneel Lichaamswerk geeft, hoe je oefeningen en structuren aanreikt, en hoe je een reeks van oefeningen grondig opbouwt. Je ontwikkelt je eigen stijl. We besteden veel aandacht aan het uitbouwen van je praktijk en aan het begeleiden van avondcursussen, weekends en individuele sessies.

Doorheen de opleiding krijg je gerichte huiswerkopdrachten, zowel individueel als in kleine groepjes, loop je stage, en verwerk je gerichte literatuur.
Dan volg je een supervisieperiode waarin je je eigen avondcursus geeft en een weekend. Nadat je bent afgestudeerd, ontvang je een diploma.
Het eerste jaar bevat 22 opleidingsdagen (in blokken van 3 dagen) en kost 1500 euro (exclusief accommodatiekosten).
 
   

Er start opnieuw een eerste jaar in september 2010!
Kom kennismaken op onze introductiedag
op 26 juni in Antwerpen
(van 10 tot 17.30 uur, bijdrage 45 euro).

   

Nieuw! Intensieve zomerworkshop "Adem je Vrij "
Heb je reeds ervaring met lichaams- en ademwerk, en wil je je verder onderdompelen in dit "Adem je Vrij"-bad, ben je van harte welkom!
We bieden allerlei technieken aan zoals ademen op jezelf, ademen in contact, ontladend ademen, warmwater ademsessie...
Doorgaans ademen we veel te oppervlakkig... Kom herboren uit deze zomerworkshop!
data: van zondagavond 22 augustus tot donderdagavond 26 augustus
plaats: Lotushuis, Westerlo
kost: 400 euro + accommodatiekost (richtprijs 50 euro per dag)
 
Nieuw! Wil je bijgeschoold worden in Ademen?
Ben je opgeleid in Emotioneel lichaamswerk en heb je de zomerworkshop gevolgd, dan kan je je aanmelden voor een degelijke bijscholing in Ademen.  Deze bijscholing richt zich naar mensen die emotioneel lichaamswerk aanreiken, of op een andere manier Ademen willen gebruiken in hun workshops en trainingen.
De bijscholing behelst 5 opleidingsdagen van oktober tot april, en een niet-residentieel afstudeerweekend in juni.  Er wordt van je verwacht dat je tussendoor oefent met de aangereikte leerstof. Er is mogelijkheid om een getuigschrift te ontvangen.
data: 7 okt 2010, 25 nov 2010, 13 jan 2011, 3 maart 2011, 21 april 2011, 18 en 19 juni 2011
plaats: in een van de accommodaties van trainers van NEL
kost: 475 euro, inclusief verblijfskost (wel eigen lunch meebrengen)
 


Wil je meer info?

vzw NEL (Netwerk Emotioneel Lichaamswerk)
016 20 27 91 of 0496 48 35 97 (weekdagen tussen 12 en 14 uur)
info@emotioneellichaamswerk.be

www.emotioneellichaamswerk.be

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy