Residentieel Yoga Weekend

Chris Camp (Heverlee, B)

22/06/2010

 

 
Residentieel Yoga Weekend
 
 
Van 3 september tot 5 september 2010.
Start om 18u op vrijdag,
einde om 16u op zondag.

Bois-le-Comte, Orval
Prijs: 
195 euro (inclusief verblijf en biologisch-vegetarische maaltijden)
Lesgever: Chris Camp
   
Dit yoga weekend nodigt je uit om langzaam in jezelf te zakken. Samen gaan we op zoek naar meer contact met ons eigen lichaam en met onze kern. We nemen de tijd om ons bewust te worden van onze grenzen en door langzaam rond deze grens te werken komt er laagje voor laagje meer ontspanning, zowel in ons fysieke lichaam als in heel ons spiritueel wezen. Stap voor stap openen we ons voor onszelf en voor al wat is.
Okido Yoga wordt vaak omschreven als een harde en dynamische vorm van yoga, in dit weekend ga je echter merken dat dit niet helemaal klopt. Door eerst te leren hoe we met ons lichaam omgaan, worden de soms wat dynamischere oefeningen zachte uitnodigingen voor je lichaam om zich te ontspannen, openen en corrigeren, zodat de Ki, de levensstroom, optimaler en sterker kan stromen.
Fysieke oefeningen (‘strekkingen’) voor je lichaam is slechts één aspect van yoga. Ademhaling, stil worden, het leren richten van je aandacht en ook ethische principes zijn verweven in het beoefenen van yoga. Tijdens deze drie dagen gaan we niet alleen bezig zijn met fysieke oefeningen, maar gaan we ook andere aspecten van yoga onderzoeken.
Een weekend om je even helemaal onder te dompelen in yoga. Oki sensei, de oprichter van Okido Yoga, zei: “Life-force is God”. Het feit dat we leven en deze levenskracht door ons stroomt doet ons beseffen dat we eigenlijk meer zijn en meer kunnen dan we denken. In onze essentie zijn we heel. Door het beoefenen van yoga willen we een gevoel leren ontwikkelen om te luisteren naar onze levenskracht, zodat onze essentie meer en meer begint te stromen en terug naar buiten kan komen. We zijn reeds heel, maar als we dit toelaten, dan voelen we ons ook heel.
Wat is okido yoga?
Okido Yoga werd ontwikkeld door de Japanse meester Masahiro Oki. Hij studeerde en oefende in Japan, China, India, Tibet en andere landen. Hij ging o.a. enkele jaren in de leer bij Mahatma Gandhi en was bemiddelaar bij de UNESCO. De ervaring die hij daar opdeed combineerde hij met Zen-boedhisme en wetenschappelijke en medische studies, wat resulteerde in een uniek systeem van fysieke activiteit, meditatie en ademhalingsoefeningen.
Masahiro Oki omschrijft yoga als een totale holistische levenswijze, met onder meer fysieke oefeningen om lichaam en geest tot optimale natuurlijke gezondheid te brengen. Okido Yoga is een heel- en leefwijze die de volledige ontplooiing van je fysieke en mentale kwaliteiten beoogt. Belangrijk hiervoor zijn een goede ademhaling, aangepaste lichaamsbeweging, een evenwichtige voeding en een gezonde mentale ingesteldheid. Okido Yoga bevordert harmonie tussen lichaam en geest, een goede conditie en een lenig en gezond lichaam.
Wie is Chris Camp?
Chris Camp was reeds op jonge leeftijd geïntrigeerd door het Oosten. Op 11-jarige leeftijd begon zijn boeiende ontdekkingsreis met oosterse gevechtsporten. Al snel kwamen hier cursussen T’ai Chi, Qi Gong en diverse vormen van Yoga bij. Hij beoefent niet enkel intensief okido yoga bij verschillende leraren, maar volgt ook de teacher training bij Tias Little (prajna yoga) en diverse workshops bij internationale lesgevers (waaronder Donna Farhi, Sarah Powers, Paul Grilley en anderen). Hij is momenteel bezig met het ontwikkelen van zijn eigen yoga stijl: Yin Yang Yoga. Vanaf zijn 18e begon hij zich te verdiepen in energetische en holistische geneeskunde zoals Reiki, Macrobiotiek, Shiatsu en Jin Shin Jyutsu™. Zo vervolledigde hij onder meer de 4-jarige Shiatsu opleiding aan het Oost West Centrum. Vanuit zijn grote drang naar een voller en vrijer leven ontdekte hij ook het emotioneel lichaamswerk, het sjamanisme en de vijf ritmes™ van Gabrielle Roth.
Chris studeerde in 2004 af als Burgerlijk Ingenieur aan de K.U. Leuven. Hierna volgde hij een aanvullende opleiding rond Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing. In zijn leven brengt hij het westen en het Oosten samen om zo tot een groter en vollediger geheel te komen. Hij woont samen met zijn partner en zijn dochter in Herent, nabij Leuven.
In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenskracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.
Residentieel Yoga Weekend
Van 3 september tot 5 september 2010.
Start om 18u op vrijdag, einde om 16u op zondag.
Bois-le-Comte, Orval
Prijs: 195 euro (inclusief verblijf en biologisch-vegetarische maaltijden)
Lesgever: Chris Camp
 
Copyright: De foto van Bois-le-Comte werd gemaakt door Marco De Cuyper.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy