LingZi, de oorspronkelijke reiki-oefeningen + Taijiwuxigong en E Mei Daoyin zomercursussen

Buqi Institute International (Gent, B)

08/06/2010

 

 
LingZi Su met Dr Shen Hongxun, 5-8 augustus, Gent
De oorspronkelijke reiki vibratieoefeningen
   
 
Reiki werd oorspronkelijk LingZi Su genoemd. Vertaald wil dit zeggen: vibratie van de kleinste deeltjes. Het was ontwikkeld door Mikao Usui in het Japan van begin 20ste eeuw. De beoefening van LingZi Su gaat evenwel terug naar een methode van de Daoistische school van QianZheng LongMen Pai die al bestond tijdens het bewind van Genghis Khan.
Usui had op het einde van de de 19de eeuw wat tijd doorgebracht in Mantsjoerije, waar hij in de orde van QianZheng LongMen Pai oefende en studeerde. Nadat hij terug in Japan was moest hij omwille van politieke onlust vluchten en leefde hij een drietal maanden in de bossen. Hij vond niet veel om te eten, en in zijn wanhoop bad hij tot de voorouders de QianZheng LongMen Pai. Op een gegeven moment, toen hij zo aan het bidden was en de naam QianZheng Tailing reciteerde, met zijn handen in klassieke bidhouding voor zijn borst, gebeurde er iets: hij begon in heel zijn lichaam een sterke vibratie te voelen, en zijn handen – nog steeds in bidhouding – gingen spontaan heftig omhoog en omlaag.
Hij bleef elke dag oefenen, en de vibraties en de frequenties ervan werden sterker en sterker. Toen hij terug naar huis kon, begon hij de oefeningen te onderwijzen.
 
Mikao Usui poneerde dat alles in het universum verdeeld kan worden in alsmaar kleinere deeltjes. LingZi beschrijft de vibraties van de oneindige kleine deeltjes. Usui stelde dus al in het begin van de 20ste eeuw dat het universum en alles erin uit vibratie bestaat.
Vandaag de dag worden de technieken van LingZi nog maar door weinig mensen beoefend. Dr Shen Hongxun leerde deze technieken van meester Ge QiTong, die zelf in het TaiLing Dao Centrum in Shanghai had gestudeerd. De hoge frequentie en vibratie die je kunt ontwikkelen bij het beoefenen van de originele LingZi vormen de basis van het buqi heling- en oefensysteem. De oefening waarbij de handen samen worden gevouwen voor de borst wordt tijdens elke buqi opleiding aangeleerd zodat beoefenaars op een snelle en veilige manier hun vibratiekracht kunnen ontwikkelen.
De lessen die tijdens dit seminarie worden gegeven concentreren zich rond de LingZi vibratieoefeningen. Zij bieden een bijzondere gelegenheid voor alle helpers en therapeuten om opnieuw in contact te komen met de bron van de kosmische krachten. Deze oefeningen zijn ook uitstekende hulpmiddelen voor mensen die pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen hebben ten gevolge van een chronische overbelasting ('repetitive strain injury' of 'lichamelijke aandoening door herhaalde overbelasting').
 
Deze cursus vormt ook het eerste onderdeel van de nieuwe buqi opleiding die later in het jaar van start gaat. Uiteraard staat deze cursus ook op zich en is hij open voor iedereen die deze oefeningen wil leren.
 
Praktisch:
OC St Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent, 300 euro. Mogelijkheid tot slaapplaats (beperkt aantal kamers) en/of middagmaal.
 
 
Zomercursussen met meester Shen Jin:
   
 
Taijiwuxigong, 30 juli-3 augustus, Gent
Spontane beweging voor gezondheid en geluk
   
Taijiwuxigong betekent eigenlijk Taiji-Vijf-(gewrichten)-Ademhalings-Oefeningen en is een oefenmethodiek die direct uit Taijiquan ontwikkeld is door Dr. Shen Hongxun om de hedendaagse spanningen en gezondheidsproblemen te bestrijden. Het is een eenvoudig te leren, veilige en effectieve methode van fysieke en emotionele zelfgenezing en vormt de basis voor het leren genezen van anderen. Taijiwuxigong gebruikt staande, liggende en zittende oefeningen om de interne Qi (vitale energie) beweging te cultiveren.

Spontane beweging is een van de belangrijkste reacties van Taijiwuxigong beoefening. Alleen als Qi vrij kan bewegen, kunnen de stagnaties en blokkades in het lichaam opgelost worden. Daardoor kan iedere Taijiwuxigong oefening de gezondheid verbeteren. Veel mensen bestuderen al eeuwen het verschijnsel Qi, maar voelen het niet altijd daadwerkelijk als een levendige en bewegende ervaring in hun lichaam. Met Taijiwuxigong kunt u dit gevoel direct ervaren. Taijiwuxigong kan ziektes behandelen door het zelfgenezingsvermogen van het lichaam te optimaliseren en leidt uiteindelijk tot het ontwikkelen van de latente vermogens die in ons allen gegrondvest zitten.

Praktisch:
OC St Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent, 300 euro. Mogelijkheid tot slaapplaats (beperkt aantal kamers) en/of middagmaal.
 
 
 
 
 
E MEI DAOYIN, 18-22 augustus, Mortsel
Ontwikkel sterke fysieke kracht en uithoudingsvermogen
 
De 12 E-Mei Daoyin zijn een traditioneel Boeddhistisch oefensysteem. Ongeveer 1000 jaar geleden bedacht een monnik dit bijzonder effectieve oefensysteem om soldaten te trainen voor het gevecht tegen het leger van de heersende keizer. De oefeningen werden echter ook gebruikt voor het behandelen van verwondingen en heelmeesters gebruikten de krachtige Daoyin om vaardigheid te vergroten in het herstellen van gebroken botten.
De E-Mei oefeningen zijn een uitstekende methode om fysieke kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen en sluiten daarom goed aan bij andere vechtkunsten. Vanwege hun versterkend effect kunnen ze ook worden toegepast om de gezondheid te verbeteren en zelfs om bepaalde ziekten mee te behandelen. De sterke kracht die men ontwikkelt tijdens het oefenen van de E-Mei Daoyin kan ook worden toegepast in andere lichaams- en gezondheidsdisciplines zoals bijvoorbeeld massage.
Om het beste resultaat te behalen moet men de oefeningen één voor één ontwikkelen en elke oefening stap voor stap leren begrijpen. Op deze manier is het mogelijk de energiekanalen en meridianen van het lichaam te openen. Dit helpt de beoefenaar niet alleen om een hoog niveau van fysieke energie te bereiken, maar ook om zich op mentaal vlak verder te ontwikkelen.
 
Praktisch:
Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel, 300 euro.
 
 
Wenst u meer inlichtingen
of wilt u graag regelmatig onze agenda ontvangen,
contacteer sofie@buqi.net, +32 3 281 0532.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy