Vakantie-Workshop "GELUKKIG ZIJN" in Griekenland

Ineke Van Lint (Petange, L)

21/06/2010

 

 


Workshop : "GELUKKIG ZIJN!"
Een week genieten en leren hoe je je eigen GELUK kan maken, in Lesbos, van 2 tot 9 augustus 2010.
Elke dag gelukkig zijn, zonder afhankelijk te zijn van anderen of van de omstandigheden, is dat mogelijk? JA !
Kan je je eigen geluk maken? JA! 
Gelukkig zijn is een houding, een ingesteldheid, en hangt ook af van wat je wel en niet doet. Je maakt je zelf gelukkig of ongelukkig.
De hoeveelheid inspanning om gelukkig of ongelukkig te zijn is EVEN GROOT. 
Sommige mensen zien er altijd gelukkig uit. Anderen verstaan de kunst om overal en altijd ongelukkig te zijn, ongeacht de omstandigheden. Het zijn niet de omstandigheden die je gelukkig of ongelukkg maken. Maar wat dan wel?
Gelukkig zijn is voor iedereen verschillend. Eens je je eigen "bouwstenen voor geluk" hebt ontdekt, kan je je "eigen huis van geluk" bouwen. Je kan dit vergelijken met het bouwen van een huis. Niet iedereen houdt van dezelfde stijl en niet iedereen kan in om 't even welk huis zijn gading vinden. Je moet jouw eigen stijl, je eigen bouwstenen, je eigen ingrediënten voor geluk vinden. En dan is gelukkig zijn eenvoudig!

Geluk is gebouwd op vier pijlers:
1. De mentale pijler: welke gedachten maken je gelukkig?
2. De fysische pijler: wat moet je doen en laten om gelukkig te zijn?
3. De emotionele pijler: hoe kan je met je (negatieve) emoties omgaan om gelukkig te zijn?
4. De spirituele pijler: welke houding helpt je het meest om gelukkig te zijn?
Elke pijler bestaat uit 10 niveaus. Elk niveau komt overeen met een concreet aandachtspunt dat je kan toepassen in je dagelijks leven. Eens je die 40 punten kent, komt het erop neer elke dag te oefenen. Geluk en succes verzekerd!
We starten elke morgen de workshop om 10 uur. De vroege vogels kunnen genieten een wandeling in de omringende heuvels met prachtig uitzicht op zee (en wie weet op de dolfijnen!!!) en op Turkije. De sportievelingen kunnen al een paar baantjes trekken in het zwembad. De avonturiers kunnen al eens in de Egeïsche zee duiken waar het water ietsje wilder is. En de langslapers kunnen lekker uitslapen. De workshop gaat door buiten onder de olijfbomen of binnen in de vergaderzaal met ventilators.
De workshop eindigt om 13 uur. We houden tussenin een koffiepauze. De namiddagen en avonden zijn jullie vrij. Jullie kunnen die in groep of alleen doorbrengen.
 
De taverne aan het zwembad waar je van je middagmaal kan genieten of van een aperitiefje of koffietje.
Genieten: we mogen gratis het zwembad met ligbedden gebruiken van het nabijgelegen hotel Aphrodite. De zee ligt ook vlakbij en ook daar zijn gratis ligbedden. Je kan wandelen (er ligt een wandelgids klaar voor de liefhebbers). Je kan een fiets huren of een scooter of ook een auto, om de omgeving te verkennen. Lesbos is een bergachtig eiland, en biedt adembenemende panoramische uitzichten op zee. Er is vlakbij een warmwaterbron. Er zijn talloze pittoreske dorpjes, overal kleine strandjes, tavernes, historische plaatsen. Je kan ook lekker luieren aan het zwembad en eindelijk de boeken lezen die al zo lang liggen lonken vanop je kast. Neem die mee en geniet!
Het dichtsbijgelegen dorpje is Molyvos, een schitterend, pittoresk middeleeuws stadje met zijn vissershaven, zijn tientallen tavernes aan de zeekant of op de heuvels, met prachtig panoramisch zicht op zee, kleine straatjes met souvenirwinkeltjes, zijn imposant kasteel en een blik op de onvergetelijke zonsondergangen!
Geen tijd om je te vervelen dus, en toch tijd genoeg om rustig te genieten van alles dat dit mooie eiland te bieden heeft.
********************************************************************
Bijdrage: 495 € voor de workshop en het verblijf in een tweepersoonsstudio met kitchinette en eigen badkamer. Zie hier voor praktische informatie ivm betaling.
Reken 175 € bij als je een éénpersoonsstudio wil (op aanvraag).
De maaltijden: elke studio beschikt over een keukentje met frigo, twee kookplaten, en een koffiemachine. Meestal ontbijten we buiten in de tuin onder de olijfbomen, met zicht op de zee. 's Middags kan je eten aan de taverne aan het strand of zelf een maaltijd klaarmaken in je studio of in de gemeenschappelijke keuken. 's Avonds kan je ook je eigen maaltijd bereiden, of lekker gaan geneiten in een van de 50 restaurantjes in Molyvos, aan de zeekant of op de flank van de bergen met prachtig uitzicht op de Egeische zee en de legendarische zonsondergangen. Een lekkere schotel heb je al voor 10 €. 
De vlucht: elke maandag vertrekt er een rechtstreekse vlucht uit Brussel om 13u35. Je landt in Mytilini op Lesbos om 17u30, waar een taxi je naar het Sapphohuis brengt, waar je logeert en waar de workshop doorgaat. Het is best om nog even te wachten met je vlucht te boeken, omdat de prijzen nog zullen zakken, volgens onze gastheer Bob van het Sapphohuis.

Regel je vlucht hier: Thomas Cook, Tui fly of Aegean Airlines.
Je kan je verblijf ter plaatse ook verlengen, met vakantie, of vroeger komen. Contacteer mij daarvoor. Evenals indien je familie of vrienden wil meebrengen die niet aan de workshop wensen deel te nemen.
Ik stuur jullie alvast mijn enthousiaste groeten, in de hoop samen met jullie te kunnen genieten van een heerlijke, onvergetelijke week op Lesbos, die zowel jullie ziel als zinnen zal voeden.
Ineke Van Lint, psychologe, www.enthousiasme.info +32 497 87 44 24 begin_of_the_skype_highlighting              +32 497 87 44 24      end_of_the_skype_highlighting of +352 661 45 20 45.
Lesbos wordt het eiland van 'de droom en de harmonie' genoemd.
WAT JE NOG MEER WIL WETEN OVER DEZE DROOMPLEK:
 • 8 tot 9 ruime en propere, gezellig ingerichte studio's. Dus, kleinschalig... Geen onpersoonlijke hotelsfeer.
 • Grote private tuin met olijfbomen en loofbomen. Hangmat, BBQ, tuinstoelen en parasols.
 • Elke studio heeft twee terrassen: vooraan op de binnenkoer en achteraan op de tuin met zeezicht.
 • Een eigen badkamer met toilet, lavabo en douche, twee bedden.
 • Een eigen keukentje met twee kookvuren, afwasbak, koffiezet en ijskast. Potten en pannen zijn voorhanden om zelf eventueel te koken. Friteuse.
 • Een ventilator voor warme dagen of een elektrisch vuurtje voor koude avonden
 • Lakens en handdoeken inbegrepen, wasmachine is ter beschikking. Geen dagelijks storende poetsdienst. Poetsvrouw op vraag. Vlaamse gastvrouw (Griekssprekend) ter plekke.
 • Eigen ingerichte massagekamer. Holistische massages door onze Duitse medewerkster Gaby mogelijk
 • Vergaderruimte en bureeltje voor groepen; gemeenschappelijk terras AGORA met tuinstoelen en tafels.
 • Mogelijkheid tot internettoegang, ADSL-aansluiting (telefoon) in huis. Printer ter beschikking.
 • Zwembaden bij de twee naburige hotels op 50 m. mogen gratis gebruikt worden. Ligstoelen ook.
 • Privéstrand aan zee met gratis strandstoelen.
 • Mogelijkheid om te ontbijten of te avondmalen in het hotel .
 • Meer dan 50 gezellige tavernas in de buurt.
 • Gratis gebruik van geregeld pendelbusje van het hotel naar het dorp op 1,5 km. en terug.
 • Taverne vlakbij aan het strand (open van 's middags tot 17 uur).
 • Gelegenheid tot sporten in het naburige hotel (tennis, fitness, volley,watersporten).
 • Vlakbij het mooiste historische dorp (Molyvos) van Lesbos. Thermale geneeskrachtige bronnen op 2 km.
 • Vooral... STILTE, ZON & ZEE, RUST, NATUUR EN EEN-VOUD.
 • Een plek waar vele kunstenaars,schrijvers, schilders door de eeuwen hun thuis vonden...
 • Temperatuur tijdens je verblijf kan je opzoeken op de website. Er is ook een weerbericht over 10 dagen voorhanden. Dit wordt tijdens je verblijf uitgehangen.
 • Op het eiland is er altijd wel wat wind. We zitten op een uithoek. Turkije is in zicht op 10 km.
 • 's Avonds kan je (april,mei,juni,september) dus een jasje of trui gebruiken. Zeker ook voor degenen die op de scooter rijden.
 • Een muggenapparaatje kan handig zijn. Er zijn er wel enkele in huis.
 • Handdoeken en lakens zijn voorhanden en worden gewisseld als je dat nodig hebt. Handdoeken blijven op de kamers.
 • Zij die graag wandelen zorgen voor goede wandelschoenen. Er is een wandelgids in huis. Tal van uitgestippelde wandelroutes in de buurt.
 • Badhanddoek voor het zwemmen wél zelf meebrengen.
 • Ieder heeft een eigen individuele kamer met douche, toilet, ijskast, koffiezet, kookvuur, ventilator, 2 terrassen
 • Elektriciteit heeft hetzelfde voltage als bij ons. Stekkers zijn dezelfde. Er is een vuurtje voor koudere momenten.
 • In het huis beschikken we over een Televisie (Samsung,flatscreen 50 x 78 cm,32’’) en een Dvd-speler (Samsung). Deze kan op aanvraag in de groepsruimte worden geplaatst. De groepsverantwoordelijke staat garant voor een goed en voorzichtig gebruik. Je kan dus Dvd’s meebrengen in het kader van je verblijf.
 • Er is ook een muziekinstallatie (vast en portable) waar Cd’s kunnen mee worden gespeeld.
 • Wil je een laptop meebrengen,dan kunnen we voor een ADSL-internetaansluiting zorgen op je kamer. De kosten hiervoor bedragen 30 Euro per week. Enkel per week te reserveren vooraf.
 • Lesbos is veilig. Je kan deuren en ramen openlaten. Ieder heeft een sleutel van de eigen kamer.
 • Vrijetijdskledij overal. Het is een gewoon dorp met gewone mensen...geen St.Tropez !
 • Laat juwelen en dure spullen thuis. We gaan niet om te pochen of om op te vallen. Duur materiaal vraagt enkel maar aandacht en angst. Kleren waarin je je goed voelt.
 • GSM enkel op de kamer. Op het terrein willen we het -buiten de geplande groepssessies -evt. met muziek e.a.- stil houden.
 • Er zijn op elke hoek van de straat telefooncellen met telefoonkaarten van 4 Euro. Daar kan je al lang mee bellen.
 • Voor noodgevallen kan men je bereiken op het telefoonnummer van het huis zelf. Enkel dus bij hoogdringendheid ! (00-30) 225.30.71543
 • Een zaklamp kan ook handig en veilig zijn. De straten zijn er niet verlicht zoals in kwistig België. Zélf hebben we er ook wel enkele.
 • We hebben een goede en betrokken huisdokter (Dr.Charis) in het dorp.
 • De Griekse keuken biedt een paradijs voor iedereen, ook voor vegetariërs. De vis is altijd zeevers !
 • Scooters zijn een ideaal vervoermiddel op het eiland. Ze zijn te huur voor een Sapphovriendenprijs. We raden aan pas te scooteren nà 2 dagen ! Dan ben je meer uitgerust en ken je al een beetje het tempo en omgeving. Rijbewijs is nodig. Helm ook.
 • Zwembaden (en de zee) zijn er op 50m bij hotel Aphrodite en hotel Akti (onze buren) gratis voor het Sapphohuis ter beschikking
 • Ontbijt kan in het huis genomen worden (buffetkast), avondmaal in de meer dan 50 tavernas,middagmaal afhankelijk van ieders behoefte. Bij hotel Aphrodite is er een taverne aan zee.
 • De Grieken doen een siësta tussen 14u en 17u. Dan pas eten ze en slapen een beetje. Het is een aanrader. Sommige winkels zijn dan dicht. Op het terrein vragen we dan stilte.
 • Nadien zijn de winkels weer terug open, vaak tot 12u 's nachts. Tijdens de siësta worden alle lawaaierige toestellen in de straten verboden. Hou rekening met deze gezonde gewoonte.
 • Koffie en thee . Elke kamer een eigen koffiezetapparaatje. Je kan ook je favoriete koffie meebrengen. Ze drinken vooral Nescafé in Griekenland.
 • We zorgen voor water. Het water uit de kraan is drinkbaar. Er zijn waterkokers. Flessenwater is voorhanden en kan je in je koelkast bewaren. Je kan in huis een voorraad kopen.
 • We hebben een eigen medicijnkast voor enkele mogelijke kwaaltjes zoals diarree, maag en darmklachten enz. Ook een EHBO-kit. Die bevindt zich in de massagekamer of op het bureel .
 • Apothekers zijn goedkoop en dokters en klinieken zijn gratis als je bij hen zélf op bezoek gaat. Je hoeft niet eens formaliteiten voor de mutualiteit te regelen. Als Europese burger word je beschouwd als Griek. Verblijf in kliniek is ook gratis.
 • Er zijn tal van kleine winkeltjes waar je je eigen voorraad van 'eigen-aardige' behoeften zoals koekjes, chocolade, drank, fruit, yoghurt, chips, scheergerief, maandverband... of andere dingen kan inkopen.
 • In het dorpje Petra, op 5 km, is er een grootwarenhuis. De prijzen daar zijn goedkoper dan in de kleine buurtwinkeltjes.
 • Er zijn vijf bankautomaten in het dorp waar je geld in Euro kan afhalen met je gewone bankcontactkaart. Zorg wel voor Maestro-functie (geactiveerd) op je bankkaart. Er is ook een Western Unionkantoor waar je cash geld van thuis kan laten toekomen (in geval van verlies van kaarten of zo). Ook met VISA-kaart kan je uiteraard geld afhalen. De (enige) bank is enkel in de voormiddag tot 14u open.
 • Een taxi staat jullie op te wachten bij aankomst in Mytilini (de hoofstad van het eiland). De taxi wordt kostendelend met de chauffeur afgerekend. Een taxirit van de luchthaven naar het huis kost 60 Euro. Er kunnen 4 mensen per taxi mee.
 • Vergeet geen zonnebrandolie en een zonnebril. De Griekse zon kan heel heftig zijn. Zeker de eerste dagen goed beschermen. We hebben zelf ook wel enkele goede producten in huis.
 • Er is wel een haardroger in huis,maar niet op elke kamer. De zon doet nochtans goed haar best om alles meteen te drogen.
 • Het gewicht van je valies mag bij chartervluchten meestal niet hoger zijn dan 15 kg. Soms tot 20 kg. Kijk op je reservatie. Anders betaal je een surplus per kilo. Neem dus niet téveel bagage mee. Een kwaal van vele mensen. We hebben ook een wasmachine in huis. Dus een wasje doen,kan altijd... Door het warme weer is er al minder kledij nodig. En kleine spulletjes als tandpasta of andere kan je overal kopen.
 • Neem niet teveel lectuur mee. Weegt ook veel. Er is veel te beleven, te zien en te horen... Schrijfgerief, tekengerief, zijn wél zinvol.
 • Vrouwen alleen zullen niet lastig worden gevallen door Griekse mannen. Alleen op stap gaan is dus geen probleem. Het eiland is wat dat betreft 'veilig'. Ook criminaliteit is zo goed als onbestaande.
 • We sturen hierbij het postadres van het Sapphohuis Hotel Aphrodite- Molyvos/Lesvos- Greece (group Bob Vansant/Sapphohouse)
 • We beschikken over een eigen postbus in het dorp omdat de postbode niet tot aan ons huis komt. Ook geen straatnaam,zoals in veel gevallen buiten het dorp. Een brief of pakketje doet er meestal een drietal werkdagen over om daar te geraken.
 • Het adres : Sapphohouse-Spiti Eleni- Bob Vansant
  Postbox 72
  81108-Molivos
  Lesbos - Greece
 • Wij hebben wél een telefoon in huis, maar die wordt enkel gebruikt voor dringende zaken . Kwestie van lawaaibeperking.
 • Een e-mailbericht op sapphohuis@hotmail.com kan je laten versturen om een dringende boodschap door te geven bv., we beschikken in huis over een printer. E-mailcafés zijn er in het dorp. Ook in het hotel kan je je e-mails controleren of verzenden.

Nog vragen? Stel ze ons gerust: sapphohuis@hotmail.com of ineke@enthousiasme.info.


 


info@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy