Opleiding Depressiecoach. Residentieel programma in Griekenland

Sapphohuis vzw (Antwerpen, B)

27/06/2010

 

Residentieel programma in Griekenland

SAPPHOHUIS vzw/stichting - Lesbos

 

Bob Vansant is gekend in Vlaanderen als dé depressiespecialist sinds 1980 en auteur van diverse boeken over dit thema (‘Wacht niet tot het donker wordt’ - ‘Depressie is geen ziekte’ ,'Hoe kan ik helpen ?'e.a.). In september komt een nieuw boek van hem uit over depressie en zelfmoord...
Sinds tien jaar doet hij ook therapiegroepen met mensen in depressie,burnout en CVS op het Griekse eiland Lesbos. Weg uit hun vaste patronen en structuren.
Even uit de eigen context, om hem beter te be-grijpen...Sinds vijfjaar heeft hij er ook een eigen (huur)huis ‘Sapphohuis’ met 9 studio’s waar hij zelf zijn trainingen en workshops doet.

Vele jaren heeft hij ook mensen opgeleid die met depressieven willen werken.Vanaf 2009 is er een vernieuwde formule van deze opleiding.
De opleiding heeft enkele keren per jaar plaats in residentieel verband gedurende een volle week in het Sapphohuis op het Griekse eiland Lesbos.
Op die manier ervaren de deelnemers ook de werkbare elementen van een groep,de stilte, rust, natuur en een-voud.
 

Willem Vermandere droeg zijn liedje 'Voor Marie Louise' speciaal op aan het Sapphohuis... Hij is een van onze leden uit het steuncomité.
 
Wil je op korte tijd alles (of toch heel veel) leren over depressie? Dan is deze Opleiding Depressiecoach dé weg voor jou en je omgeving en/of je werksituatie misschien. Bruikbaar, concreet en no-nonsense. Wegens het gebrek  aan ‘tijd’ bij velen, doen we het in een volle week, weg van alle drukte en manie. Tijd om stil te staan; wat een depressie eigenlijk ook vraagt. 
De mogelijkheid bestaat om nog modules aan deze opleiding bij te bouwen. Deelnemers ontvangen een attest van deelname.
 

VOOR WIE?
We denken ondermeer aan betrokken bedrijfsleiders, personeelsverantwoordelijken H.R., bedrijfspsychologen, arbeidsgeneesheren, adviseurs mutualiteiten, sociale diensten, OCMW-medewerkers, verpleegkundigen, bejaardenhelpers, (kine-, ergo-, psycho-)therapeuten, maatschappelijk werkers, leraars, huisartsen, gezondheidswerkers, politie, medewerkers CAW en Centra Geestelijke Gezondheid of CLP. Maar ook partners, kinderen, vriend(in), de luisterende cafébaas, kledingverkoper, vrijwilliger, ambulancier of kapper zijn welkom. Des te heterogener de groep, des te groter de leerkansen.
SLECHTS 9 DEELNEMERS ZIJN TOEGELATEN PER GROEP.


WANNEER?
Van maandag 9 tot maandag 16 augustus 2010
O.l.v. Bob Vansant, psychotherapeut-auteur
Een zin-volle vakantie !
 
KOSTEN

Het residentieel programma van de opleiding omvat: alle broodmaaltijden en lunches in huis, dranken (wijn en water naar believen) bij de maaltijden; koffie en thee, fruitsap, water overdag, 3 gezamenlijke avondmaaltijden in taverne,verblijf op eenpersoonsstudio met badkamer (douche+wc), terras vooraan en achteraan met zicht op zee en eigen keukentje, ADSL-aansluiting voor laptop, een holistische massage, gebruik auto, transporten en taxi’s van en naar de luchthaven Mytilini en ter plekke, begeleiding, personeel en seminaries, excursies, twee maal kuurbaden...


Partner,vriend(in) of oudere kind kan kamerdelend (gratis) verblijven ! Elke studio heeft 2 bedden. Er is 4 uur per dag cursuswerk.
 
Totaalkost van de opleiding: 895 Euro
(vliegticket niet inbegrepen)
 
De opbrengst komt integraal de werking van het Sapphohuis vzw, een huis voor mensen in depressie, ten goede.


   

ENKELE TROEVEN VAN HET HUIS EN OMGEVING

♦ 9 ruime en propere,gezellig ingerichte studio's. Dus, kleinschalig... Geen onpersoonlijke hotelsfeer.
♦ Grote privétuin met olijfbomen en loofbomen. Hangmat, BBQ, tuinstoelen en parasols.
♦ Een eigen badkamer met toilet, lavabo en douche.

♦ Een eigen keukentje met twee kookvuren, afwasbak, koffiezet en ijskast. Potten en pannen zijn voorhanden om zelf eventueel te koken. Friteuse.
♦ Lakens en handdoeken inbegrepen, wasmachine is ter beschikking. Geen dagelijks storende poetsdienst. Poetsvrouw op aanvraag.
♦ Holistische massages door onze medewerkster Gaby.
♦ Vergaderruimte en bureautje voor groepen; gemeenschappelijk terras AGORA met tuinstoelen en tafels.
♦ Zwembaden bij de twee naburige hotels op 50 m. mogen gratis gebruikt worden. Privéstrand aan zee met gratis strandstoelen.
♦  Gebruik van geregeld pendelbusje van het hotel naar het dorp op 1,5 km. en terug.
♦ Taverne aan het strand (open van 's middags tot 17 uur).
♦ Gelegenheid tot sporten in het naburige hotel (tennis, fitness, volley, watersporten).
♦ Vlakbij het mooiste historische dorp van Lesbos. Thermale geneeskrachtige bronnen op 2 km.
♦ Vooral... STILTE, RUST en EEN-VOUD.


  Ons fotoalbum

Info over Sapphohuis vind je op onze site www.bobvansant.be

Sapphohuis is ook te huur per week voor andere trainingen, cursussen, workshops in dezelfde filosofie.
 
Sapphohuis geniet de morele steun van 30 bekende Vlamingen uit de sociaal-culturele wereld (kunstenaars,schrijvers,acteurs,professoren...) en van de Belgische Ambassade in Athene.

 

 

 

 

 

 


SCHRIJF VANDAAG IN VOOR HET AUGUSTUSPROGRAMMA VAN DE 'OPLEIDING DEPRESSIECOACH'

 

BOB VANSANT
onafhankelijk psychotherapeut-auteur

www.bobvansant.be
Antwerpen-Griekenland

inschrijven: sapphohuis@hotmail.com

SAPPHOHUIS - Lesbos

ACH 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy