OWC Leuven: programma najaar

Oost West Centrum (Antwerpen & Villers-devant-Orval, B)

01/09/2010

 

 
   
Programma september - januari
   
 
 
 
Ook in het nieuwe schooljaar staat het Oost West Centrum van Leuven weer klaar voor jou met boeiende workshops die je helpen om je levenservaring te verbeteren en te verdiepen. Zo is er o.a. TranceDans, Meditatief Schilderen, Yin Yang Yoga, 5 ritmes, Voetreflex, Vision Boards, Aromatherapie en nog vele andere. Onderaan vind je een kort overzicht van ons volledige programma, maar graag willen we eerst volgende workshops wat meer in de kijker zetten:
 
 
 
Zaterdag 18 september (10u-17u)
   
   
 
Jin Shin Jyutsu™ is een manier om via eenvoudige handgrepen (b.v. het vasthouden van de vingers of het leggen van de handen op speciale deblokkeringspunten) energie die vastgezet is in het lichaam weer te laten stromen, zodat ons lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwicht kan worden hersteld. Jin Shin Jyutsu is zeer eenvoudig en overal en voor iedereen toepasbaar.
 
Tijdens de introductie Jin Shin Jyutsu™ maken we kennis met de achtergrond en de filosofie van deze Japanse kunst. We leren enkele zeer eenvoudige technieken om zelf je eigen energie te balanceren. Ook gaan we elkaar een korte Jin Shin Jyutsu™ stroom geven, zodat je de enorme kracht van deze eenvoudige en zachte techniek kunt ervaren. Mary Burmeister (één van de grondleggers van Jin Shin Jyutsu™) verwoordde de essentie van Jin Shin Jyutsu™ als volgt:
 
‘Through Jin Shin Jyutsu our awareness is awakened to the simple fact that all that is needed for harmony and balance with the universe – physically, emotionally and spiritually – is within myself. Through this awareness, the feeling of complete peace, serenity, security, the oneness within is evident. No person, situation, or thing can take these away from me.’
 
 
 
   
Zondag 26 september (10u-17u)
   
   
Creativiteit is het vermogen te reageren op alles wat zich rondom ons afspeelt. Te kiezen uit de honderden mogelijkheden van denken, voelen en handelen en dit samen te voegen tot een unieke respons, uiting of boodschap die gewicht, vuur en betekenis heeft. Het ontbreken of verliezen van ideeën, gedachten of gevoelens is het resultaat van een stroom die in haar loop belemmerd is.
Als je een hongerende ziel wil vermijden, geef je iedere dag ruimte aan je creativiteit. Er is geen creatieviteitspolitie om in te grijpen wanneer we onze ziel laten verhongeren. Het is bijzonder wreed om je scheppingsdrang geen ruimte te geven. Want ze heeft haar dagelijks ritme.
 
Via het schilderen geven we tijd en ruimte en voedsel aan ons zielewezen. Dit werkt genezend en laat onze creatieve productie onbelemmerd stromen. Iedereen kan deelnemen. Ook al heb je nog nooit geschilderd.
 
 
   
Start Maandag 11 oktober (20u-22u)
   
   
We lichten de sluier op van de boeiende wereld van planten- en bloemengeuren en hun helende krachten. We gaan op zoek naar mogelijkheden om via het subtiele maar effectieve samenspel van geuren de balans tussen lichaam en geest in evenwicht te brengen. We bespreken de verschillende toepassingsmogelijkheden evenals enkele courante oliën.
 
 
   
Zaterdag 2 Oktober (20u-22u)
   
   
De 5 ritmes dans naar extase werd ontwikkeld door stadssjamaan Gabrielle Roth, vanuit haar persoonlijke verkenning van dans als een spirituele praktijk. De universele ritmes, die zij definieert als vloeiend, staccato, chaos, stilte en lyrisch, bieden een authentieke, geïnspireerde structuur om beweging te verkennen. Er zijn geen vaste stappen, het gaat erom dat je de energiestroom volgt.
 
Dit danswerk is voor iedereen toegankelijk, zowel voor ervaren als onervaren dansers. De danser in jezelf wordt uitgenodigd om te luisteren naar je persoonlijke geschiedenis, en die al dansend vorm te geven en te transformeren.
 
"De snelste manier om de geest tot rust te brengen is het lichaam te bewegen." - Gabrielle Roth
 
   
   
 
 
Zaterdag 18 september – Jin Shin Jyutsu Introductie (10u-17u)
Vrijdag 24 september – TranceDans avond (19u30-22u)
Zondag 26 september -Meditatief schilderen: de creatieve stroom vrijmaken (10u-17u)
Zaterdag 2 oktober – Golven (5 ritmes) (20u-22u)
Start woensdag 6 oktober – Yin Yang Yoga lessenreeks (20u-21u30)
Start donderdag 7 oktober – Voetreflex Opleiding (19u30-22u30)
Start donderdag 7 oktober - Meditatief schilderen: de magie van de elementen (13u-16u)
Start maandag 11 oktober – Aromatherapie Introductie (20u-22u)
Start vrijdag 15 oktober - TranceDans reeks: Body-Mind-Heart and Soul (19u30-22u)
Zaterdag 30 oktober – Meridiaanyoga (10u-17u)
Vrijdag 19 november - TranceDans avond (19u30-22u) 
Zondag 21 november - Vision Boards – Word verliefd op je leven! (10u-17u)
Zondag 21 november – Mandaladag (10u-17u)
Zondag 5 december – Aromatische Massage (10u-17u)
Zondag 12 december – Handreflexologie introductie (10u-17u)
Donderdag 16 december – Het labyrint van de tijd (20u-22u)
Dinsdag 21 december - TranceDans avond (19u30-22u)
Zaterdag 15 januari – Gemberdag (10u-17u)
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy