Trainingsprogramma Mindfulness en vakantie in Lesbos

Ars Vivendi (Wondelgem, B)

17/01/2011

Trefwoorden: Mindfulness, Lesbos, bodyscan, yoga

 

 

Mindfulness training en vakantie in Lesbos

 

18 juli - 25 juli 2011

7 dagen intensieve training Mindfulness
gecombineerd met een unieke vakantie op Lesbos (Grieks eiland)

   
   
  
In deze week wordt het trainingsprogramma Mindfulness (MBCT-Mindfulness Based Cognitive Therapy & Stressreduction) aangeboden.
Iedere voormiddag is er een 2u30 durende Mindfulness-trainingssessie. 
In de namiddag en avond is er vrije tijd om te herbronnen en optimaal van je vakantie te genieten op deze unieke plek in Lesbos.
   
Inhoud van het programma:
 
   
• inzicht in stressopbouw en stressaanpak
aandachtsgerichte  oefeningen en meditaties
bodyscan en yoga
inzicht in de werking van de geest (emoties, gedachten en lichaamsensaties)
cognitieve technieken
persoonlijk welzijnsplan
communicatie in aandacht
 
   

 
   

Voor wie?
 
Zowel voor hen die geen ervaring hebben met Mindfulness en een intensief Mindfulnessbad wensen als voor hen die reeds een training volgden en toe zijn aan opfrissing en/of verdieping.
 
Mindfulness is uiterst geschikt voor de aanpak van stressgerelateerde klachten, depressie, chronische pijn en ziektes (CVS, burnout,…). De Mindfulness training leert je op een andere manier om te gaan met problemen van alledag, met ongewenste emoties (zoals verdriet, kwaadheid, angst,…) met piekergedachten en lichamelijke spanningen. Dit komt je stressbestendigheid, psychisch welzijn en levenskwaliteit ten goede. De training leert je meer aanwezig en completer in het leven te staan. In de kracht van het NU. Het leert je om vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen. De efficiëntie van deze methode werd aangetoond door tal van wetenschappelijke onderzoeken.
 
Trainster:
 
Ann Vansteenwinckel, klinisch psychologe, mind-body psychotherapeute, en erkend Mindfulnesstrainer. Werkt sinds jaren samen met het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (IAM). Voor meer informatie: zie www.annvansteenwinckel.be en www.aandacht.be
 

Waar?
 

Het Mindfulness programma kan je tijdens deze week op een intensieve manier aanleren of opfrissen op een unieke vakantieplek in Lesbos. We verblijven in het prachtige en kleinschalige Sapphohuis, een oord van stilte en bezinning waar je helemaal kan herbronnen. Er zijn acht verzorgde en gezellig ingerichte studio’s die elk voorzien zijn van twee terrassen, een eigen badkamertje en  keukentje en een ventilator. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen.

Voor meer foto’s van het Sapphohuis ga je naar www.depressie.eigenstart.be.

 

 

 

 

                 

   

  
 

Op 50 meter wandelafstand ligt het hotel Afrodite met een heerlijk zwembad en een sfeervolle taverne aan het privéstrand. Er is ook gelegenheid tot sporten.
In de nabije omgeving liggen warme thermale krachtbronnen alsook het authentieke Molyvos, een historisch dorp met tal van winkeltjes en restaurantjes en één van de mooiste havens van Griekenland. Voor meer informatie zie www.sapphohuis.be.
De eerste avond eten we samen. De maaltijden kunnen ter plekke geregeld worden: apart of samen eten, zelf bereiden in de kitchenette of uit eten gaan naargelang ieders voorkeur.
Het ontbijt en de lunch kunnen tegen zeer democratische prijzen ook genuttigd worden in hotel Afrodite dat op ongeveer 50 meter van het Sapphohuis en aan zee ligt. In het nabij zijnde dorpje Molyvos zijn tal van schitterende restaurantjes waar je goedkoop en lekker kan eten.


Prijs:


650 euro betalen op naam van Ann Vansteenwinckel, Kweepeerstraat 34, 9032 Wondelgem.
Fortis Mariakerke – IBAN : BE98 0015 2732 2893 - BIC-code: GEBABEBB
In deze prijs is begrepen: training inclusief syllabus, accommodatie op basis van een tweepersoonsstudio, de eerste avondmaaltijd, koffie, thee en water ’s morgens en tijdens pauze.
Wens je alleen te slapen in een studio (deze zijn beperkt in aantal), neem dan contact op.
 
De vliegtuigreis (en ev. reisverzekering) kan je boeken via Jetaircenter Gent, Annick De Baets, 09/223 60 21. Prijzen vind je ook op internet. Thomas Cook vliegt op Lesbos.
 


Inschrijven via mail bij Ann: info@annvansteenwinckel.be.
Je bent definitief ingeschreven na een telefonisch intakegesprek en betaling van een voorschot van 300€.
Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 8 à 10 deelnemers. Wees dus snel met boeken!
Voor meer info kan je contact opnemen met Ann 0473/84 04 19.
 

 

 

De organisatie van deze vakantietraining verloopt
in samenwerking met Jetaircenter Gent,
09-223 60 21 (licentienummer 1051).

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy