Zentangle, een meditatieve kunstvorm

PaperArtStudio, Kalmthout (B)

30/01/2011

 

 
 
PaperArtStudio
 
geeft de woorden ‘levenskunst’ en ‘levenskunstenaar’ een zichtbare betekenis in het dagdagelijkse leven.
Als kunstvorm én als methode is
 
z e n t a n g l e ®
 
een uitstekend startpunt en prima leidraad.
 
 
 
 
 
Prachtige verrassingen ontstaan als monnik en kunstenaar samenwerken. Zentangle is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Ze combineren hierbij meditatie met tekenen tot een eenvoudig en elegant systeem dat ze de naam Zentangle geven. 
Een Zentangle is een pentekening opgebouwd uit lijnen die samen patronen vormen. Hoe ingewikkeld Zentangle patronen ook lijken, ze zijn eenvoudig te tekenen met simpele herhalende lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige kunst te creëren Zentangle is een nieuwe kunstvorm, een meditatie, een innerlijke reis, ontspannend en transformerend. 
Gebruik Zentangle om creativiteit te stimuleren, aandacht te verhogen, het onderhouden van vaardigheden, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, gemoedstoestand veranderen, zelfvertrouwen te verhogen of gewoon om iets moois te creëren.
Zentangles kan je best begrijpen door ze zelf te tekenen. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar eens je het geleerd hebt, ben je je er van bewust hoe eenvoudig en deugddoend het kan zijn. Eens je de basis van Zentangle begrijpt, kan je met deze instructies zelf nieuwe en verrassende wegen inslaan.
Het leven is een kunstvorm en Zentangle een manier om meer kunst in je leven te brengen, zowel letterlijk als figuurlijk. Maak kennis met de schoonheid en mogelijkheden van Zentangle tijdens onze workshops.
 
  
z e n t a n g l e ® is een eenvoudige en ontspannende tekenmethode met een degelijke theoretische en filosofische basis.
Het is een meditatieve kunstvorm die persoonlijke ontwikkeling en creativiteit stimuleert en bijdraagt tot het welzijn.
 
 
 
workshops z e n t a n g l e ® 
door Certified Zentangle Teacher
 
 
 
 
 
 
The Zentangle® art form and method was created by Rick Roberts and Maria Thomas. Zentangle® is a registered trademark of Zentangle, Inc. Learn more at zentangle.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy