Hartenmagie

WCU-Dance vzw, Leuven (B)

02/02/2011

Trefwoorden: World-Children-Unity-Dance, Caroline Behlow, Elisabeth De Wachter, NIA-dance

 

 

Hartenmagie

Programma voorjaar '11
 
6 Dance & Soulworkshops
in Antwerpen
 
 
 
   
 
 
 
Dans je graag? Mail ons op hartenmagie@hotmail.com
Dan houden we je gratis op de hoogte van alle alternatieve dansdingen in Vlaanderen! Hartenmagie is onderdeel van
World-Children-Unity-Dance vzw t.v.v. straatkinderen. Zie www.wcud.be.
 
 
~ Weekend 1 ~ 29+30 jan. ~
(volzet! wordt wel herhaald weldra! mail ons voor data…) 
 
 
 
Programma : za + zo : Sjamanistische Qi Gong en trancedans.
door Caroline Behlow, sjamane uit Parijs : Mengeling van Qi Gong met hedendaagse dans, healing, kinesiologie en sjamanisme. Met als doel het lichaam en de geest te verenigen, de beweging te bevrijden en de dans te openen. "Het instrument dat we zijn verfijnen, om deel te nemen aan het universele bewustzijn"....

 
 
 
 
~ Weekend 2 ~ 19 + 20 februari ~
 
 
 
Programma za : Tribal Dance, Spontaneous dancing and singing.
door Fabrice George (LIVE MUZIEK/PERCUSSIE) : De uitnodiging is om de beweging, de dans en de stem in elk van ons vrij te laten stromen. De spontane dans en spontane klanken zijn toegankelijk voor iedereen. Het volstaat om het lichaam zichzelf  te laten zijn!

Programma zo : Avatar Dans
door Elisabeth 'Shakti' De Wachter : Wil jij je spirituele krijger wekken, met je innerlijke zwaard illusies doorklieven en jezelf vernieuwen door je transformatie te dansen? Via innerlijke alchemie ontwaakt je helende kracht... een levenselexir voor elke dag. Energiewerk, Kalaripayat (indische krijgsdans), meditatie, zang en dans zijn de ingrediënten die deze empowermentdag kruiden.
 
 
 
 
~ Weekend 3 ~ 2 + 3 april ~
 
 
 
Programma za + zo : Astrale sjamanistische karate voor dansers. 
door Hilde Goris : Astraal Karate is een krijgskunst die ontstond in Siberië op de grens tussen sjamanisme en boeddhisme. Het is een geheel van oude kennis over bewegingen en ademhaling, verenigd met het beleven van krachtige en actieve of net rustige of serene beelden. Door het uitvoeren van deze Kata's leer je in je centrum komen, je leert hoe het voelt als geest, emoties en lichaam verenigt zijn. Je emoties worden gericht op positieve en krachtige beelden, die je in je opneemt en helemaal doorleeft. De energievelden waarmee je contact maakt zorgen ook voor een verhoging van je trilling en kunnen je leven veranderen.
 
 
 
 
~ Weekend 4 ~ 16 + 17 april ~
 
 
 
Programma za + za avond + zo : Leef je Levenskracht. Trancedans.
door Aernoudt en Els : We werken intensief met blinddoek, trance, dans, klank en rituelen. We scheppen een omgeving waarin je jezelf kan overgeven aan je ware natuur en aan de inspiratie van voorouders, gidsen en krachtdieren. Als je de kracht voor je leven diep in jezelf vindt, komen je talenten gemakkelijk tot bloei, zodat je kan floreren in deze tijden van grote verandering. Geen ervaring met trancedans is vereist.
 
 
 
 
~ Weekend 5 ~ 14 + 15 mei ~
 
 
 
Programma za : Yoga Powerflow en Chakra dans 
door Veerle : We starten met de energetische Tibetaanse Lu Yong Yoga. Daarna gaan we verder met Yoga Powerflow waarbij we kracht, inspanning en ontspanning in balans brengen. We geven veel aandacht aan de ademhaling, verstevigen en versterken spieren en gewrichten en bouwen soepelheid op. Heerlijk om te gronden, te zuiveren en aan heel je lichaam aandacht te geven. Geen yoga ervaring nodig. Namiddag DANSEN we! In de Chakra Dans bewegen we vanuit awareness, vanuit jouw verbondenheid met leven, vreugde, licht en schaduw... Van daaruit kan je zijn, kan je voelen en handelen, liefhebben en geliefd worden, spelen, zien en weten... We dansen doorheen de chakra's en met de elementen op afgestemde muziek, geaard, zacht, vloeiend, pittig, krachtig, stromend, stil, speels...

Programma za avond : NIA-dance&play workshop
door Gitta : Ervaar de kracht van de JOY of Movement. NIA is een boeiende mix van oosterse en westerse bewegingsvormen en laat je op een bruisende manier kennis maken met verschillende aspecten in jezelf. Deze workshop is voor lichaam en geest, swingend, zwetend en sereen. Ontdek vrijheid in vorm en vorm in vrijheid. De rode draad is JOY : spelen, ervaren en vooral genieten...

Programma zo : Ecstatic Butterfly Dance... Drums, dance & voices.
door Iris en Levi : We dansen op live percussie muziek. Het gebruik van geluid en dans als genezingsmethoden dateert van in oeroude tijden toen sjamanen dansten, zongen en drumden om mensen in staat van ontvankelijkheid te brengen voor de spirituele wereld. In deze Ecstatic Butterfly Dance workshop kan je je op diep niveau verbinden met je eigen spirit en de spirit van de aarde. We bewegen in een vrije dansexpressie op de ritmes van live drums en voices. We maken ook tijd voor een Soundhealing-cirkel. De stem wordt gebruikt om boventonen te genereren die sterk helend werken. In de ceremonies gebruiken we het 'medicijnwiel', een Indiaanse zienswijze om tot heelheid te komen. Medicijn in de betekenis van Kracht, en het wiel in de betekenis van Cirkel.
 
 
 
 
~ Weekend 6 ~ 11 + 12 juni ~
 
 
 
BENEFIET DANCE-WEEKEND
Volledig tvv de straatkinderen, met vrijwillige inzet van diverse teachers. 
Info over de workshops : zie hoger.

za vm : Elisabeth Shakti : Avatar dans
za nm : Gitta : NIA-dance and play workshop
za av : Els Van Sonhoven : Trancedansavond
zo vm : Hilde : astrale karate voor dansers
zo nm : Iris en Levi : Ecstatic Butterfly
 
 
 
 
                  Voor info of inschrijving mail ons: hartenmagie@hotmail.com

             www.WCUD.be
   

 
                     ~ BIJDRAGE voor deze weekendworkshops ~ 
 
 
 
 
Weekend 1, 4, 5, 6 (zat., zat.avond, zond.) : 222 €          
Weekend 2 en 3 (zaterdag en zondag) : 200 €            
 
Korting voor INImail-lezers: 50 €  (mits inschrijving tot 3 weken vooraf)
(ps. voor weekend 2 is deze vroegboekkorting éénmalig slechts 1 week ipv 1 maand vermits de uitnodiging nu net verstuurd werd)
Korting voor lage inkomens: extra 50 € vermindering! (mail ons voor de voorwaarden)
   

 
 
                     ~ Praktische info ~ 
 
  
- beperkt aantal plaatsen! Indien volgeboekt, kom je op de wachtlijst!
- PLAATS : 't Werkhuys, Zegelstraat 13 te Borgerhout, Antwerpen
- INSCHRIJVING: per MAIL hartenmagie@hotmail.com
- WEEKENDWORKSHOPS zijn als geheel te boeken! Indien je echter toch graag slechts 1 dag wenst te volgen mag je ons dit even mailen. Indien er nog plaats over is kan dit uitzonderlijk toegestaan worden.
- uurregeling, betaling en andere specifieke details per workshop krijg je enkele weken vooraf per mail toegestuurd.
 
 
 
graag tot dan!S
 
gert en maggie
hartenmagie
   

 

 
 
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy