Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen

School van Ayurveda, Gent (B)

07/05/2011

Trefwoorden: Ayurveda, Lies Ameeuw, Dr. Athique, Ayurveda kookboek

 
 
 

School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent


 

Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen

School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent

14 mei, 17 mei, 1 juni.  

Ayurveda consulten met Lies Ameeuw

Op afspraak. In de School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent. info@lies-ameeuw.be of 051 51 07 66


15 mei

Ayurveda en de mind Door Dr Athique

Peace of mind, de droom van velen in onze hectische tijd. Ayurveda gaat er van uit als je drie dosha's in balans zijn, de innerlijke rust en spontane vreugde van zelf ontstaat.  
Voor we dieper doorgaan op klachten en behandelingen zullen we eerst eens zien hoe de Ayurveda het begrip "mind" begrijpt. Daarnaast gaan we kruiden, voeding en behandelingen bespreken.

Van 10 tot 17 uur.
Deelname: 60€, inclusief Ayurvedische maaltijd.
Locatie: School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent.
Inschrijven noodzakelijk, voor 9 mei per mail: info@lies-ameeuw.beOnderstaande lezingen door Lies Ameeuw:

17 mei

Reiniging volgens de Ayurveda

Ayurveda is de oeroude Indische gezondheidsleer.  Voeding en spijsvertering zijn heel centrale thema's in de Ayurveda. Deze avond gaan we in kort een algemeen beeld geven van Ayurveda. Daarnaast spreken we over hoe toxines ontstaan in het lichaam en de effecten daarvan op het lichaam en voor onze gezondheid. Wat zijn de methoden om van deze afvalstoffen af te geraken. Dit door middel van voeding, kruiden en levensstijl. Natuurlijk hebben we het ook over de tekens dat we inderdaad afvalstoffen vrij zijn. Een verbazende lezing over hoe je met simpele inzichten je zelf kan, diagnosticeren,  zuiveren en zuiver houden.
 
Locatie: Yogazolder - Eernegemweg 65 - 8490 Snellegem
Start: 20 uur stipt.
Inschrijving gewenst: yoga@ilsephilips.be of 0472/394129
Inkom: 15€


24 mei

Ayurveda voor onze tijd

Ayurveda is 5000 jaar oud als levenswijze en geneeswijze. Wat is de betekenis van de Ayurveda in een tijd waar voeding, kruiden en de menselijke gezondheid bedreigt worden. Wat houd Ayurveda werkelijk in. Wat is zijn objectieve zijde en wat is zijn subjectieve zijde. Wat zijn de essenties van Ayurveda over gezondheid, levenskwaliteit en spiritualiteit. Wat zijn de basis principes van de Ayurvedische voedingsleer.

Locatie: Centrum ‘De weg’ bij Reine De Ceulaer, Herenthoutseweg 21 te Wiekevorst (tel. 014/263316)

Start: 20 uur stipt.
Inschrijving noodzakelijk: info@lies-ameeuw.be
Inkom: € 1018 juni

Ayurvedische geneeswijze

We leven in tijden waarin onze gezondheid erg op de proef wordt gesteld. Er is een enorm aanbod aan ideeën van hoe we terug gezond kunnen worden. Ayurveda is als geneeswijze duizenden jaren oud en nog steeds nieuw, fris en vooral werkzaam. Via Ayurveda kunnen we onze levenskwaliteit verbeteren. Maar ook voor tal van chronische aandoeningen is Ayurveda bijzonder sterk.
Deze avond gaan we dieper in op de oorsprong van de Ayurveda en waarom deze geneeswijze en levensstijl nog altijd zo krachtig is in haar aanpak. Wat we zelf thuis kunnen doen, op vlak van levensstijl en op vlak van voeding.

Locatie: Brasserie 't Vosken, Sint-Baafsplein 19, 9000 Gent
Start: 20 uur stipt.
Inschrijving hoeft niet.
Inkom: € 83 juli

Ayurveda vanuit het hart

Voormiddag: Wat zijn de essenties van Ayurveda. Wat is de objectieve zijde en wat is de subjectieve zijde. Wat is gezondheid en wat is ziekte. Relatie lichaam, geest en spiritualiteit. Het groter doel van de Ayurveda. Wat is constitutie en waar vind het zijn spirituele oorsprong. Wat is mijn constitutie en wat betekend het voor mijn lichaam, gezondheid, manier van zijn, spiritualiteit.
Namiddag: De Ayurvedische voeding, eten volgens je constitutie, die we in de voormiddag zullen bepaald hebben. Wat zijn de sterke punten van de Ayurvedische voeding. Geestelijke kwaliteit van voeding. Wat combineert men niet en wat eet men niet. Gebruik van kruiden. Wat eet men dan wel nog. De Ayurvedische keuken is heilzaam voor je gezondheid, ook je ideale gewicht, maar is nog veel meer een keuken om van te genieten. Vreugde is het sleutelwoord.

Locatie: Boekhandel Johannes / Studiekring Orenda, Alfons Smetsplein 10, 3000 Leuven
Start: 10 uur stipt tot 16 uur. Over de middag is er een lunchpauze voorzien.
Inschrijven noodzakelijk: 016-24 65 03, orenda@johannes.be
Inkom: € 50


Beide boeken
Ayurveda van uit het hart
en
Ayurveda kookboek
zullen op alle lezingen
te koop zijn!


© 2011 School van Ayurveda - Lies Ameeuw - Molenaarsstraat 111-45 - 9000 Gent

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy