Nieuw: Moving Zen (een combinatie van dans, yoga en aanraking)

Cambiamento, Heverlee (B)

23/05/2011

Trefwoorden: Moving Zen, Chris Camp, Meridiaanyoga, Oost West Centrum

 

 
 
We leven in een wereld met enorm veel afleiding. We worden gebombardeerd door licht, geluid, geuren en kleuren. Al kan de inhoud hiervan soms interessant zijn, vaak worden we erdoor weggetrokken van onze essentie, van ons innerlijk zijn.
 
Zelfs als we alle prikkels van buiten af even kunnen stopzetten, merken we dat we geprogrammeerd zijn door onze opvoeding en onze maatschappij. We blijven een beeld hebben van hoe we moeten zijn, wat we mogen of juist niet mogen doen, wat goed is en wat slecht, ... Zelfs vanbinnen blijven we ons nog steeds afleiden.
 
In 'Moving Zen' gaan we proberen de rust in onszelf terug te vinden. We gaan op zoek naar het rustpunt in onszelf, zodat we van hieruit in de wereld kunnen stappen. We gaan ons vrij maken van onze automatismen die ervoor zorgen dat we worden afgeleid, zodat we terug zelf de keuze krijgen. Stap voor stap groeien we terug naar onze kern, naar onze kracht, naar ons rustpunt.
 
Twee thema's lopen dan ook als een rode draad doorheen de dag: "Hoe kan ik de rust vinden als ik in beweging ben?" en "hoe beweeg ik als ik in rust ben?".
 

'Moving Zen' is een combinatie van dans, yoga, aanraking en meditatie. We gaan zowel actief bewegen in dans en yoga, als actief rusten met yoga, aanraking en meditatie.
 
 

 
Zaterdag 11 juni
10u-17u
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen
49 €
 
Info & Inschrijvingen:
 
 
Andere workshops door Chris Camp in juni:
 
 
Zaterdag 18 juni 10u-13u
 
De energie in ons lichaam loopt door onze energiebanen of meridianen. Hoe vlot de energie hierdoor kan stromen bepaalt hoe het met ons gaat. We kunnen deze energie stimuleren en harmoniseren door eenvoudige oefeningen.
 
Zaterdag 18 juni 14u-17u
 
In Yoga traditie wordt het lichaam als een tempel bekeken. Een tempel voor de ziel. Net zoals elk gebouw heeft ook een tempel een goede fundering nodig. Onze voeten en benen zijn onze fundering voor deze tempel. Ze zijn de basis van ons lichaam en onze ziel.
 
In deze workshop werken we met het onderste gedeelte van ons lichaam. We maken onze wortels steviger door de energiecirculatie te vergroten. Hierdoor vergroten we ons contact met de aarde en kunnen we dieper in onszelf zakken.
 
Chris Camp was reeds op jonge leeftijd geïntrigeerd door het Oosten. Op 11-jarige leeftijd begon zijn boeiende ontdekkingsreis met oosterse gevechtsporten. Al snel kwamen hier cursussen T’ai Chi, Qi Gong en diverse vormen van Yoga bij. Hij beoefende niet enkel intensief okido yoga bij verschillende leraren, maar volgt ook de teacher training bij Tias Little (prajna yoga) en diverse workshops bij internationale lesgevers (waaronder Donna Farhi, Sarah Powers, Paul Grilley en anderen). Uit al deze verschillende ervaringen ontwikkelde hij zijn eigen yoga stijl: Yin Yang Yoga. Vanaf zijn 18e begon hij zich te verdiepen in energetische en holistische geneeskunde zoals Reiki, Macrobiotiek, Shiatsu en Jin Shin Jyutsu™. Zo vervolledigde hij onder meer de 4-jarige Shiatsu opleiding aan het Oost West Centrum. Vanuit zijn grote drang naar een voller en vrijer leven ontdekte hij ook het emotioneel lichaamswerk, het sjamanisme en de vijf ritmes™ van Gabrielle Roth.
Chris studeerde in 2004 af als Burgerlijk Ingenieur aan de K.U. Leuven. Hierna volgde hij een aanvullende opleiding rond Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing. In zijn leven brengt hij het westen en het Oosten samen om zo tot een groter en vollediger geheel te komen. Hij woont samen met zijn partner en zijn dochter in Herent, nabij Leuven.
In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenskracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.
 

  

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy