Programma 2011-2012 Belgische School voor Sjamanisme

Belgische school voor sjamanisme (Rotselaar, B)

06/06/2011

Trefwoorden: Belgische School voor Sjamanisme, Jan Dewitte, Diane Vrancken, Mark Anthierens

 

   

 

www.schoolsjamanisme.be

PROGRAMMA
BELGISCHE SCHOOL VOOR SJAMANISME
2011-2012
 
   
 
   
De Belgische School voor Sjamanisme organiseert verschillende activiteiten om mensen in contact te brengen met het sjamanisme en hen te helpen hun kennis over en beleving van deze universele levensvisie te verrijken. Deze activiteiten omvatten introductieweekends, een tweejarige opleiding, individuele sjamanistische sessies, zweethutceremonies* en drumcirkels*.
   
   
 
Introductieweekends
 
In dit weekend worden je lichamelijke en innerlijke zintuigen verscherpt en krijg je een vleugje oeroude kennis op een hedendaagse manier aangereikt. Via een aantal sjamaanse rituelen leer je om in trance te raken waardoor je in contact kan komen met de wereld van de spirits. Dit laat je toe tot diepere lagen van je fysieke en emotionele bewustzijn door te dringen. Deze herkenning van wat er altijd al in jou aanwezig is, geeft voldoening en een diepgevoelde rust. Dit weekend willen we met een mengeling van nieuwsgierigheid, respect, humor en open geest de grenzen tussen het materiële en het spirituele bewustzijn aftasten.
Concreet gaat het om volgende methoden: zuiveringsritueel, trance-inductie, divination, geleide meditatie, medicijnwandeling, reis naar de onderwereld, contact met de spirits en ontdekking van je krachtdier.
Er zijn alvast twee introductieweekends gepland op zaterdag 25 & zondag 26 juni en op zaterdag 13 & zondag 14 augustus 2011. 
   

   
Basisopleiding Ervaringsgericht Sjamanisme
 
Deze opleiding is ingedeeld in twee keer acht weekends waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf en anderen te healen. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen.
 
Een volledige opleiding duurt twee jaar van telkens acht weekends (één weekend per maand). Het eerste jaar is vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, in het tweede jaar wordt aangeleerd hoe men anderen kan behandelen. Het tweede jaar wordt afgesloten met een Vision Quest van één week in het buitenland.
 
De opleiding 2011-2013 start op zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011.
   

 
Informatie
 
Alle informatie alsook de data over deze activiteiten zijn terug te vinden op www.schoolsjamanisme.be. Voor alle verdere vragen en reservaties, contacteer Mark Anthierens op 0496/280.070 of mark@bsvs.be.
 
Op donderdag 8 september 2011 is er een informatie-avond over de opleiding van 19 tot 20 uur in Open Huis Quelle 13, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar. Graag op voorhand laten weten of je komt.
 
De weekends en opleiding vinden plaats in Open Huis Quelle 13, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar.
   

   
 
Docenten
 
De weekends en de opleiding worden verzorgd door Jan Dewitte, Diane Vrancken, Mark Anthierens en gastdocenten.
 
   
   
 
* Het programma van de zweethutceremonies en van de drumcirkels worden later nog bekend gemaakt.
   

 www.schoolsjamanisme.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy