BUQI-cursussen met dr. Shen Hongxun

Buqi Institute International (Gent, B)

07/06/2011

Trefwoorden: Buqi, Shen Hongxun, Sofie-Ann Bracke, taijiwuxigong

 

 
Deze zomer hebt u de kans om twee BUQI® workshops met dr. Shen Hongxun te volgen. Beide cursussen zijn open voor iedereen; beginners en gevorderden, gezondheidswerkers, zorgverleners, genezers en patiënten, kortom iedereen die deze uitstekende methode wil leren voor zijn gezondheid, welzijn en geluk.
   

Buqi light small.jpg


 

BUQI® is een krachtige en eenvoudige oefen- en behandelmanier om de energetische lichaamskracht snel te ontwikkelen en ziekte-energie (binqi) te verwijderen.

 

Het systeem is gebaseerd op de theorie die zegt dat ziekte wordt veroorzaakt door 'binqi', wat staat voor ‘restproduct van metabolisme’, datgene wat het lichaam dient te verwijderen na het verwerken van wat binnenkomt; en dit zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal gebied. Het langdurig aangehouden van een verkeerde houding, zowel van het lichaam als van denken en emoties, leidt tot een vermindering van het natuurlijke verwijderingsproces. Daardoor krijgt men een ophoping van binqi, wat uiteindelijk tot ziekte leidt.

 

Het inzetten van taijikrachten als healing arts is de sleutel in de behandeling.

Het belangrijkste behandelingsprincipe binnen het BUQI® systeem bestaat uit het verwijderen van binqi bij de patiënt (therapie) én het activeren/herstellen van het natuurlijke verwijderingsproces (zelfheling). Ook wordt de patiënt aangeleerd om de dubbele vicieuze cirkel van houding en emoties te doorbreken en zelf binqi te verwijderen door aanvullende oefeningen.

 

Tijdens de cursus worden de basisprincipes van BUQI® uitgelegd en geoefend.

Volgende onderwerpen worden besproken en behandeld:

- het belang van een goede houding; fysisch, emotioneel en mentaal

- de theorie van de dubbele vicieuze cirkel van oorsprong van ziekte en het begrip binqi

- het ontdekken en ontwikkelen van dantiankracht en gebruik ervan om anderen te behandelen

- enkele BUQI® behandeltechnieken om binqi te verwijderen bij zichzelf en anderen

- specifieke BUQI®oefeningen

- opbouw en overdracht van gezondheidsinformatie

 

Aan het eind van de cursus is ben je in staat de belangrijkste BUQI® principes toe te passen ten bate van de eigen gezondheid. Ook zal je in staat zijn eenvoudige behandeltechnieken toe te passen op vrienden en familie.

 

Deze BUQI® cursus is open voor iedereen en eerdere ervaring is niet noodzakelijk. De technieken die in deze cursus worden onderwezen zijn in het bijzonder bruikbaar voor artsen, therapeuten en leraren van oefensystemen. Zij kunnen leren de technieken te gebruiken om hun eigen lichaam te ontdoen van de binqi die ze opnemen van hun patiënten.

 

Praktische gegevens

Locatie: Studentensportcentrum TUE, Onze-Lieve-Vrouwestraat 1, NL-5612 AW Eindhoven

Prijs: € 320 (Mogelijkheid tot lunch: € 11/dag)


BUQI® VERDIEPINGSCURSUS: THEORIE VAN DE DUBBELE VICIEUZE CIRKEL VAN OORSPRONG VAN ZIEKTE

5 – 8 augustus, B-Gent

 

De theorie van de dubbele vicieuze cirkel van oorsprong van ziekte vormt de kern van het BUQI® systeem. Fysieke en emotionele spanningen vormen samen twee vicieuze cirkels die elkaar beïnvloeden en versterken in de ontwikkeling van binqi. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op deze leer van de dubbele vicieuze cirkel, de invloed ervan op onze gezondheid en de ontwikkeling van de ziekte, met enkele specifieke gezondheidsklachten als voorbeeld. Het verwijderen van binqi is het behandelen van de gevolgen. Het doorbreken van deze cirkels is primordiaal om de oorzaak te behandelen. Dan pas kunnen de oorzaken van ziekte effectief worden behandeld en gezondheid definitief hersteld.

 

Naast het BUQI® systeem worden verscheidene oefeningen aangeboden door het BUQI® Instituut om de cirkel van lichaamshouding te doorbreken, zoals Taijiquan, Taijiwuxigong® en andere daoyin . Lichamelijke gewoonten veranderen niet zo snel en vereisen langdurige oefening.

Beheersing van het denken en loslaten van schadelijke emoties vereist innerlijk werk. Het kritisch bekijken van eigen denkpatronen en emoties is uitermate belangrijk. Niet zelden hebben ze invloed op de lichaamshouding en zijn zij de basisoorzaak van hardnekkige binqi. Het doorbreken van de vicieuze cirkel van emoties en denken, het loslaten van bewaarde emoties en veranderen van aangenomen denkpatronen is niet makkelijk. Verschillende meditatietechnieken worden door het BUQI®-instituut aangeboden ter ondersteuning van dit proces.

 

Het is de bedoeling van dr. Shen Hongxun om in deze cursus zijn laatste nieuwe ontwikkelingen en inzichten door te geven. Hiermee wordt het tevens een module voor gevorderden, artsen en therapeuten.

 

Praktische gegevens

Locatie: OC Sint-Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent
Prijs: € 320 (Mogelijkheid tot lunch en verblijf half pension)


Deze cursus kan op zich gevolgd worden of als onderdeel van de BUQI® opleiding (3 jaar). Verdere modules in jaar 1 zijn Daoyintherapie, traditionele Chinese oefeningen voor een stralende gezondheid:

Dierendaoyin, 1-2 oktober 2011

Drakendaoyin, 5-6 november

Liggende daoyin, 10-11 december

Klankdaoyin, 24-26 februari 2012


 

www.buqi.net / sofie@buqi.net / +32 (0)3 281 0532
Ook andere cursussen en wekelijkse lessen op verschillende locaties in België en Nederland.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy