Cursus BUQI (R) over de oorsprong van ziekte

Buqi Institute International (Gent, B)

21/06/2011

Trefwoorden: Dr. Shen Hongxun, Buqi Institute International, oorsprong van ziekte, Qi

 

BUQI® verdiepingscursus over de dubbele vicieuze cirkel van oorsprong van ziekte
Dr. Shen Hongxun, 5 - 9 augustus 2011, te Gent België

Wat is Buqi®?
Buqi® is een behandelmethode uit de Chinese geneeskunde, gebaseerd op oude, bijna vergeten kennis en de toepassing ervan, die door Dr. Shen Hongxun werd ontwikkeld. Dr. Shen had het geluk om al op jonge leeftijd met deze kennis in contact te komen via zijn grootvader Shen BaoTai en professor Yao HuanZhi. Dr. Shen onderzocht deze kennis en ontwikkelde haar verder tot een nieuw behandel- en genezingssysteem, dat hij Buqi® noemde, dat staat voor ‘goede energie’ tegenover binqi, de ‘ziekmakende energie’. Dr. Shen liet de naam Buqi® wettelijk registreren, omdat hij, door zijn lange ervaring met de toepassing van Buqi® therapie, ervan overtuigd is dat deze vorm van behandeling een evenknie vormt van de Westerse geneeskunde. Dit besef is gebaseerd op de grote resultaten die de behandeling laat zien bij gezondheidsklachten, ook die door de reguliere Westerse geneeskunde niet of onvoldoende kunnen worden behandeld.

Buqi light small.jpg

Hoe werkt Buqi®?

“Om te beginnen is het nodig te erkennen dat gezondheidsproblemen ontstaan door een langdurige slechte lichaamshouding,” zegt Dr. Shen: “Een langdurige slechte lichaamshouding in combinatie met een negatieve emotionele toestand veroorzaakt vernauwing in de ruimten tussen de wervels van de ruggengraat: dit is een eerste vicieuze cirkel. De doorstroming van de lichaamsvloeistoffen in dit gebied stagneert, afvalstoffen en ziekteverwekkende factoren hopen zich op en veroorzaken pijnklachten. Die pijn wil men ontwijken door het aanpassen van de lichaamshouding, enzovoort. Een tweede vicieuze cirkel ontstaat in de geest door spanningen, stress en negatieve emoties: de vicieuze cirkel van de mentale spanning. Een verstoring van de neurotransmitters in het zenuwstelsel vindt plaats, waardoor dit niet goed functioneert. Deze beide cirkels werken op elkaar in en versterken elkaar. Samen vormen zij de dubbele vicieuze cirkel van de oorsprong van ziekte.”


Alleen maar goede Qi?
Het Chinese begrip ‘Qi’ wordt tegenwoordig in het Westen niet altijd juist geïnterpreteerd. Meestal wordt het vertaald met ‘vitale energie’ of ‘levenskracht. Qi is echter niet alleen maar positief, er bestaat ook een negatieve Qi, die door Dr. Shen ‘Binqi’ wordt genoemd. Binqi ontstaat dagelijks in het lichaam als afvalstof van de stofwisseling en het zenuwstelsel. Een gezond lichaam kan zich op natuurlijke wijze van deze binqi ontdoen. Echter, wanneer het proces van de dubbele vicieuze cirkel van de oorsprong van ziekte in het spel is, raakt door de blokkades die zijn ontstaan, het lichaam deze negatieve reststoffen niet kwijt. De ophoping van binqi bevindt zich meestal rond de gewrichten en in de ruimten tussen de ruggenwervels. Omdat vanuit de verschillende ruimten tussen de wervels zenuwbanen en bloedvaten de daaraan gerelateerde organen en hun functies van impulsen en lichaamsvloeistoffen voorzien, is het begrijpelijk dat stagnatie van binqi in genoemde gebieden de belangrijkste oorzaak van ziekte is. Het Buqi® systeem richt zich op het afvoeren van deze binqi en op het corrigeren van de lichaamshouding.

Buqi® kracht ontwikkelen!
Dit vereist allereerst enige kennis van de energiestromen in het lichaam en de banen of kanalen waarlangs dit gebeurt. Tijdens de colleges wordt hier nader op ingegaan. Daarnaast zijn de oefeningen uit het Buqi® systeem er allereerst op gericht om interne kracht te ontwikkelen. Die kracht is nodig om de circulatie van de energie te stimuleren en de kanalen en de vertakkingen ervan te openen, daar waar deze zijn geblokkeerd door binqi. Interne kracht is nodig om binqi uit het lichaam te halen. Tijdens de cursus wordt dit geleerd.


Wat mag van deze verdiepingscursus worden verwacht?
Deze verdiepingscursus van het nieuwe behandel- en genezingssysteem dat door Dr. Shen werd ontwikkeld, bestaat uit de volgende onderdelen:
- college over de theorie van de dubbele vicieuze cirkel van oorsprong van ziekte;
- gerichte oefeningen om onze gevoeligheid te ontwikkelen;
- vaardigheden om bij zichzelf en bij anderen een diagnose te stellen aan de hand van de uitgangspunten van de dubbele vicieuze cirkel;
- oefeningen om de dubbele vicieuze cirkel te doorbreken.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is voor iedereen toegankelijk: gezondheidswerkers, zorgverleners, genezers en patiënten, beginnende of gevorderde Buqi therapeuten en studenten, kortom iedereen die de basis van deze doeltreffende behandelmethode wil aanleren voor eigen gezondheid en welzijn en geluk van anderen.

Een geweldige kans.
Dr. Shen heeft besloten om de opleiding tot Buqi-therapeut opnieuw aan te bieden. Het is een geweldige kans om de colleges van de oprichter van het Buqi® Institute International, zelf te kunnen volgen en van hem de praktische oefeningen van deze behandelmethode te kunnen leren.
Dr. Shen wordt geassisteerd door zijn dochter Shen Jin en zijn zoon Shen Zhengyu.

Praktische gegevens
Plaats: sportzaal van OC St Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent, verblijf in St Paulusinternaat ernaast. Als u verblijf wenst raden we u aan zo snel mogelijk te boeken, het aantal kamers is beperkt.
Kostprijs cursus: €370
Verblijf mogelijk: €185 half pension (ontbijt en middagmaal).
Middagmaal en 2 koffiepauzes: ± €13/dag
Verblijf en maaltijden ten laatste 3 weken voor aanvang cursus reserveren (plaatsen zijn beperkt)

Contact: www.buqi.net / sofie@buqi.net / +32 3 281 0532

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy