Yin Yang Yoga Weekend

Cambiamento, Heverlee (B)

30/06/2011

Trefwoorden: Oost West Centrum, Chris Camp, Yin Yang Yoga, Cambiamento

 

“If you listen to your body when it whispers, you don’t have to hear it scream.”
   

   
Van 2 september tot 4 september 2011.
Start om 18u op vrijdag, einde om 16u op zondag.
Bois-le-comte, Orval
Prijs: 210 euro (inclusief verblijf en biologisch-vegetarische maaltijden)
Lesgever: Chris Camp

Dit yoga-weekend nodigt je uit om langzaam in jezelf te zakken. Samen gaan we op zoek naar meer contact met ons eigen lichaam en met onze kern. We nemen de tijd om ons bewust te worden van onze grenzen en door langzaam rond deze grens te werken komt er laagje voor laagje meer ontspanning, zowel in ons fysieke lichaam als in heel ons spiritueel wezen. Stap voor stap openen we ons voor onszelf en voor al wat is.

Fysieke oefeningen (‘strekkingen’) voor je lichaam is slechts één aspect van yoga. Ademhaling, stil worden, het leren richten van je aandacht en ook ethische principes zijn verweven in het beoefenen van yoga. Tijdens deze drie dagen gaan we niet alleen bezig zijn met fysieke oefeningen, maar gaan we ook andere aspecten van yoga onderzoeken.

Een weekend om je even helemaal onder te dompelen in yoga. Yoga betekent verbinding. In dit weekend willen we de verbinding met onszelf terug sterker maken. We leren hoe we op onderzoek kunnen gaan in onszelf, zodat we stapje voor stapje onze essentie terug kunnen laten stromen.

Wat is yin yang yoga?

In Yin Yang Yoga combineren we de rustige en zachte aanpak van yin yoga met de actievere stijlen van yang yoga. De yinne oefeningen hebben meer effect op het bindweefsel en het energetische lichaam (meridianen, chakra’s, e.a.), terwijl de yange oefeningen vooral gericht zijn op de spieren, de structuren en de kracht in ons lichaam.
 
Yin creëert meer ruimte en ontspanning in ons lichaam, zodat we onszelf kunnen helen en zacht kunnen worden. Yang zorgt voor tonus, kracht en stabiliteit. De combinatie van Yin en Yang zorgt ervoor dat we open en zacht zijn en tegelijkertijd een krachtig centrum hebben, zodat we met stevigheid en stabiliteit de uitdagingen in ons leven kunnen trotseren.
 
Het yinne aspect van Yin Yang Yoga is ontstaan uit meridiaanyoga, yin yoga, pranayama, mudra’s en meditatie. Het yange aspect komt voort uit okido yoga, hatha yoga, prajna yoga, asthanga yoga, iyengar yoga e.a. Yin Yang Yoga is een stijl die zich continu blijft verder ontwikkelen, op zoek naar een evenwicht voor lichaam en geest.
 
Wie is Chris Camp?

Chris Camp was reeds op jonge leeftijd geïntrigeerd door het Oosten. Op 11-jarige leeftijd begon zijn boeiende ontdekkingsreis met oosterse gevechtsporten. Al snel kwamen hier cursussen T’ai Chi, Qi Gong en diverse vormen van Yoga bij. Hij beoefende niet enkel intensief okido yoga bij verschillende leraren, maar volgt ook de teacher training bij Tias Little (prajna yoga) en diverse workshops bij internationale lesgevers (waaronder Donna Farhi, Sarah Powers, Paul Grilley en anderen). Uit al deze verschillende ervaringen ontwikkelde hij zijn eigen yoga stijl: Yin Yang Yoga. Vanaf zijn 18e begon hij zich te verdiepen in energetische en holistische geneeskunde zoals Reiki, Macrobiotiek, Shiatsu en Jin Shin Jyutsu™. Zo vervolledigde hij onder meer de 4-jarige Shiatsu opleiding aan het Oost West Centrum. Vanuit zijn grote drang naar een voller en vrijer leven ontdekte hij ook het emotioneel lichaamswerk, het sjamanisme en de vijf ritmes™ van Gabrielle Roth.

Chris studeerde in 2004 af als Burgerlijk Ingenieur aan de K.U. Leuven. Hierna volgde hij een aanvullende opleiding rond Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing. In zijn leven brengt hij het westen en het Oosten samen om zo tot een groter en vollediger geheel te komen. Hij woont samen met zijn partner en zijn dochter in Herent, nabij Leuven.

In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenskracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.

Residentieel Yoga Weekend
Van 2 september tot 4 september 2011.
Start om 18u op vrijdag, einde om 16u op zondag.
Bois-le-comte, Orval
Prijs: 210 euro (inclusief verblijf en biologisch-vegetarische maaltijden)
Lesgever: Chris Camp
   

   

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy