Voeling met voeding

Touchstudio, Antwerpen (B)

15/07/2011

Trefwoorden: voeding, eten, dieet, eetstoornis

 

TouchStudio
Maak terug contact met je innerlijke kracht
Voeling
met
voeding
Transformeer jouw intieme relatie met voeding, eten en liefde.


Een natuurlijke relatie met voeding gaat samen met een zinvol leven. Onze ziel is van nature uniek voor ieder van ons. Ieder van ons ervaart onze diepste identiteit, innerlijke kracht en worstelt op een zeer individuele manier, ook wat eten betreft. Een zinvol leven houdt in te leven in verbinding met onze essentiële kwaliteiten: menselijkheid, authenticiteit en zin voor doel en bestemming. Een zinvol leven focust op wat natuurlijk is, niet op vlug 'herstellen' van levensproblemen. Vanuit dit perspectief kunnen we kijken naar voedsel, eten, lichaam en gevoelens als openbarende aspecten die belangrijk zijn voor onze intieme ziel.

Voedsel is een universeel symbool van voeding, de voeding van ons innerlijke zelf. Voedsel is de brandstof voor het lichaam, het staat voor liefde, het staat voor vriendschap, een bron van genot en het verschaft een vluchtweg voor oncomfortabele gevoelens.

Eten is een antwoord op honger in het lichaam maar soms kan een hongergevoel iets anders zijn dan honger voor voedsel. Honger kan ook een signaal zijn voor de behoefte aan comfort en voeding, aan zelfexpressie of aan spirituele vervulling. Elke behoefte, wanneer onvervuld, kan ons met een zekere leegte achterlaten. Maar wanneer we deze innerlijke leegte verwarren met honger voor voedsel gaan de andere behoeften steeds dieper begraven worden en wordt er nooit aandacht aan besteed. Achter deze emotionele honger is een behoefte die vervuld wil worden. Het ontdekken van het patroon hierachter zal ons helpen om zacht en liefdevol om te gaan met deze behoeften.

Lichaamsbeeld : Vandaag worstelen meer en meer mensen, vooral vrouwen, met hun gewicht. Dieetboeken en programma’s voor gewichtsverlies zijn een miljoenen industrie. Anorexia, boulimie en obsessioneel eten nemen epidemische proporties aan. Obsessie m.b.t. het lichaamsfiguur, voortdurend diëten en excessieve lichaamsbeweging zijn intussen zo algemeen verspreid onder vrouwen dat het nu als normaal gedrag wordt aangenomen. Waarom zijn zoveel vrouwen zo ontevreden met hun lichaam?

Gevoelens : Gevoelens zijn zo natuurlijk als het leven zelf. Alhoewel sommige gevoelens aangenamer of meer sociaal aanvaard zijn dan andere, is geen enkel gevoel beter dan een ander. Ze zijn geschenken van het hart. Verschillende gevoelens brengen verschillende ervaringen en verschillende lessen in ons leven mee. Gevoelens kunnen ons leiden naar een dieper inzicht in wie we werkelijk zijn en wat we echt willen, een inzicht dat we anders moeilijk zouden bereiken.

Mens zijn houdt in dat we creatief kunnen omgaan met behoeften en verlangens, van moment tot moment. Wanneer we leren ons te verbinden met onszelf op een zachtere en liefdevollere manier dan veranderen onze eetgewoonten en voedselkeuzes ook. Hiervoor is inzicht in de fysiologie van ons lichaam nodig, gereedschap om een nieuwe diepte in ons leven te ontdekken en een zinvol engagement om onze beperkingen te helen en te begrijpen.


VOELING MET VOEDING is een wekelijkse workshop die we begin september starten.

Gedurende 5 weken zullen we basisinformatie over voedingsleer verstrekken en zullen we onze persoonlijke verhalen rond voeding en ons lichaamsbeeld onderzoeken, en hoe emoties verbonden zijn met onze eetgewoontes.

Wat je zal verkrijgen in deze workshop:

  • Verschillende gereedschappen om aan jezelf te werken, gebaseerd op codependency therapie, “inner child work” en meditatie.
  • Wetenschappelijk inzicht in de fysiologische effecten van diverse soorten voedsel
  • Hoe ontwikkelen we innerlijke bronnen die ons helpen een stabiel en gezond gewicht te verkrijgen en behouden.
  • Bewuste keuzes leren maken om uit de vicieuze cirkel van jojo diëten te stappen.
  • Het verschil leren voelen tussen fysieke honger en emotionele honger en hoe er mee omgaan.
  • Oefeningen om jouw zelfbeeld te ondersteunen en te helen.Met Katrien Callens en Savera Noriega

Katrien is Master in de voedings- en dieetleer (KULeuven, 2000). Zij werkt als voedingsdeskundige in een huisartsenpraktijk en is docent voedingsleer. Katrien werkte mee aan diverse TV- en onderzoeksprojecten omtrent voeding.

Meer info over Katrien ...

Savera studeerde psychologie (Universidad Nacional Autónoma de México, 1997). Zij is gecertificeerd als Massagetherapeut, Silva Mind Control, Transactionele Analyse, Gestalt therapie en Codependency.

Meer info over Savera...

Prijs

110 EUR voor het traject.

Locatie

TouchStudio
Mechelsesteenweg 156,
2018 Antwerpen.


Datum en tijdstip

12, 19 en 26 september.
3 en 10 oktober.
Van 19u00 tot 21u30
     

Registratie en verder info:
Savera Noriega
info@touchstudio.be
m 0484 / 713.900

Katrien Callens

katrien@voelingmetvoeding.be
m 0499 / 409.465
Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy