Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme 2011-2013

Belgische school voor sjamanisme (Rotselaar, B)

01/08/2011

Trefwoorden: Diane Vrancken, Mark Anthierens, Vision Quest, Jan Dewitte

 

   

Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme
2011-2013
 
 

 
 
Deze opleiding is ingedeeld in twee keer acht weekends waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf en anderen te healen. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen.
 
Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect.
 
Een volledige opleiding duurt twee jaar van telkens acht weekends (één weekend per maand). Het eerste jaar is vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, in het tweede jaar wordt aangeleerd hoe men anderen kan behandelen. Het tweede jaar wordt afgesloten met een Vision Quest van één week in het buitenland.
 

 
 
De opleiding omvat drie delen:
 
1 Het core-sjamanisme
 
Hierbij leren en doorleven we de belangrijkste methoden van het hedendaagse Westerse sjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner. We leren toe te treden tot de beneden-, midden- en bovenwereld, maken kennis met onze krachtdier(en) en hogere gidsen. Het gaat voornamelijk om volgende drie methoden: “Trance-reizen”, “Extraction” en “Soul-Retrieval”.
 
2 Sjamanistische riten en ceremonies
 
Via krachtige rituelen en ceremonies zoals het zuiveringsritueel, de medicijnwandeling en de zweethut brengen we onze vooral rationele geest tot rust en maken we ons open voor het intuïtieve deel van onszelf. Dat staat namelijk in contact met de natuur en heeft aanleg voor bovennatuurlijke ervaringen. Deze riten helpen ons om poorten te openen die toegang verschaffen tot de wereld van de spirits.
 
3 Persoonlijke groei
 
Tijdens de oefeningen in core-sjamanisme en bepaalde riten, zullen er automatisch persoonlijke levensproblemen aan bod komen. Daarmee gaan we aan de slag via sjamanistische methoden, maar ook via familieopstellingen en vooral een onverdeelde aandacht (mindfulness). Deze opleiding dient uiteindelijk zowel ter ondersteuning van onze persoonlijke groei als om anderen te helpen met hun levensvragen en -problemen. Door aandacht te geven aan onze eigen en andermans groeielementen, kunnen die zich ontplooien en zetten we een stap verder op onze levensreis.
 

 
 
Praktisch
 
Aanvraag
 
Indien je geïnteresseerd bent om deze opleiding te volgen, contacteer dan Mark Anthierens op 0496/280.070 of mark@bsvs.be. We willen graag elke kandidaat voor de opleiding op voorhand ontmoeten tijdens een individueel gesprek waarin we nader kennis willen maken en hun motovatie willen bespreken.
 
Wanneer?
 
Alle data zijn te vinden op http://www.schoolsjamanisme.be/?p=agenda
 
Zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011
Zaterdag 5 & zondag 6 november 2011
Zaterdag 10 & zondag 11 december 2011
Zaterdag 4 & zondag 5 februari 2012
Zaterdag 10 & zondag 11 maart 2012
Zaterdag 28 & zondag 29 april 2012
Zaterdag 27 & zondag 28 mei 2012
Zaterdag 30 juni & zondag 1 juli 2012 (met zweethut)
 
Waar?
 
Open Huis Quelle 13, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar.
 
Prijs
 
1.600 euro voor één jaar met mogelijkheden tot gespreide betaling. De inschrijving is pas definitief bij betaling van een voorschot van 400 euro voor 20 september 2011.
 
Voor de Vision Quest vragen we een bijkomende bijdrage van 500 euro. Dat is transport, verblijf en maaltijden niet inbegrepen waarvoor er telkens naar de goedkoopste formules wordt gezocht.
 
 
Docenten
 
Jan Dewitte, Diane Vrancken, Mark Anthierens en gastdocenten.
 
 
Informatie
 
Op donderdag 8 september 2011 is er een informatie-avond over de opleiding van 19 tot 20 uur in Open Huis Quelle 13, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar. Graag op voorhand laten weten of je komt.
Voor alle verdere informatie en reservaties, contacteer Mark Anthierens op 0496/280.070 of mark@bsvs.be.
Meer informatie over onze visie en aanpak vind je op www.schoolsjamanisme.be.
 

 

 www.schoolsjamanisme.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy