Contactclowns Talking Stick. De zachte kracht van humor

Contactclowns Talking Stick vzw, Heverlee (B)

13/08/2011

Trefwoorden: Contactclowns Talking Stick, Ria Bollens, clown, Griet Spanhove

 

Ontdek de clown in jezelf
basisvorming contactclown en stage - najaar 2011
   

 
Wie zijn de Contactclowns Talking Stick?
Een vereniging van vrijwillige contactclowns, erkend door het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De clowns brengen in samenspel met muzikanten een bezoek aan bewoners van woon- en zorgcentra, mensen met dementie, palliatieve patiënten of mensen met mentale en andere beperkingen. Wij werken vanuit het zintuiglijke en zoeken voornamelijk woordeloos contact in respect voor elke persoon en voor de grenzen die hij of zij stelt.
 
 
   
Wat biedt Contactclowns Talking Stick?
Bij Contactclowns Talking Stick vzw krijg je vier afzonderlijke dagen basisvorming en één dag stage in een zorginstelling. De basisvorming wordt gegeven door Griet Spanhove op zondagen 25/9, 2/10, 9/10 en 23/10/2011 van 11 tot 18 u in de Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 te Leuven. Dit kost € 250. Na de stage kan je deelnemen aan de bezoeken en vormingen van de vzw. Voorkennis of ervaring zijn niet nodig.

Hoe schrijf jij je in?
Ria Bollens is coördinator en nodigt je uit voor een introductiegesprek over de basisvorming en stage, over je motivatie en verwachtingen als vrijwilliger - contactclown en over de visie en werking van de vereniging. Contacteer + 32 (0) 473 71 69 37 of ria.bollens@skynet.be.
 
Ontdek de clown in jezelf
De clown is een uniek wezen en beleeft de wereld op zijn eigen karakteristieke wijze. Hij speelt wat hij denkt, voelt of wil. En aangezien de clown JA zegt op iedere situatie en ontmoeting, vindt hij door zijn logica unieke clownoplossingen. Hier ontstaat in onbevangenheid humor, waarmee de andere zich kan identificeren en laten raken.
 

Contact maken is een sleutelbegrip. De aandacht gaat naast jouw leerproces ook naar het groepsgebeuren. Clown- en speltechnieken maak jij je eigen in een creatief groeiproces.

www.contactclowns.com

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy