Touchstudio: Workshops over voeding, relatie en meditatie

Touchstudio, Antwerpen (B)

08/09/2011

Trefwoorden: osho meditatie, relatie, voeding, tabish roncucci

 
TouchStudio 
Maak contact met je innerlijke kracht

 


Nieuwsbrief
September publicatie

 Nieuwsbrief

 

Beste vrienden en geïnteresseerden,

 

We hebben alweer met veel plezier gewerkt aan deze laatste nieuwsbrief, in de flow van creativiteit en meditatie. We willen jullie graag op de hoogte houden van onze activiteiten en enkele artikelen delen. We kijken er steeds naar uit om nieuwe deelnemers te verwelkomen, dus mag je deze nieuwsbrief ook naar je vrienden door sturen. We willen ook het INImail-team bedanken voor hun steun bij het verspreiden van onze nieuwsbrieven.


Met veel liefde,
Savera en Johan

 

Maandelijkse evenementen en wekelijkse meetings

OSHO MEDITATIE CLUB
Gedurende deze meditatie-avonden zal je instructies ontvangen over diverse meditatie-technieken. Osho wijst erop dat meditatie geen spirituele discipline is die gescheiden blijft van het dagelijkse leven en de echte wereld. In essentie is het simpelweg de kunst bewust te zijn van wat er gaande is binnenin en rond onszelf. Je kan deelnemen aan de hele reeks of per losse avonden.
Startdatum: 16 september. Lees verder...

 

VOELING MET VOEDING
Dit is een wekelijkse workshop. Gedurende 5 weken zullen we basisinformatie over voedingsleer verstrekken, Hoe de voedingsindustrie jouw keuzes beïnvloedt en hoe je kan ontkomen aan de vicieuze cirkel van het jojo dieet. We geven je daartoe de juiste middelen en doen samen enkele oefeningen.
Startdatum: 12 september. Lees verder...

 

HOE HET HART VOEDEN: Sharing groep
De benadering van dit proces is gebaseerd op meditatie en steunt op het delen van persoonlijke ervaringen. Het vermijdt druk en confrontatie zodat mensen toegang krijgen tot onbewuste problemen rond eten, lichaamsbeeld en eetpatronen. Een onmisbare steun voor personen die ook eten als ze geen honger te hebben.
Startdatum: 17 oktober. Lees verder...

 

OPEN AVONDEN VOOR SINGLES EN KOPPELS
Één keer per maand komen we samen en ontmoeten we nieuwe mensen die het pad der liefde en meditatie bewandelen. Op deze avonden doen we ook gezamenlijke meditaties. We werken op drie niveaus: zelfbewustzijn, jezelf liefhebben en jezelf helpen. Nodig je partner of een vriend uit of kom gewoon alleen en doorbreek de negatieve kracht van het isolement.

 

 

 

 

“Peace comes from within.
Do not seek it without”

Buddha

Meditatie: Een kunst van bewustzijn

De meesten van ons hebben een zeer hectisch dagelijks leven, gevuld met verantwoordelijkheden die veel van onze aandacht en energie vergen. We zijn gewend geraakt aan een levensstijl die naar buiten gericht is en zijn erg betrokken bij datgene wat buiten onszelf lig. Dit creëert veel stress. Door tijd te spenderen aan het innerlijke moeten we opnieuw een tegengewicht vinden voor deze naar buiten gerichte aandacht en ook tijd spenderen en kijken naar wat er binnen onszelf gebeurt. We moeten weer contact maken met onze essentie, onze ziel en ons intieme innerlijke zelf… met onze eigen innerlijke bron. Elk van ons heeft in zichzelf een sterk gevoel voor het ware, een begeleidende kracht als gids voor een geslaagd leven. Maar wanneer we het merendeel van onze tijd aan de wereld buiten ons zelf besteden, zullen we uiteindelijk het contact verliezen met onze innerlijke ziel, onze eigen creatieve bron. Meestal hebben we niet geleerd op onze eigen intuïtieve kennis te vertrouwen. We moeten toelaten tijd te nemen voor onszelf en terug contact maken met deze creatieve bronnen. Met deze innerlijke gidsende kracht en dit intuïtief weten kunnen we het evenwicht herstellen. We moeten ons naar binnen richten om de uitwendige bronnen te voeden. Daarbij helpt het als we op regelmatige tijdstippen in ons leven het contact cultiveren met deze innerlijke ruimte. Het lijkt misschien vreemd in het begin. Maar het is een investering in jezelf. Niemand zal het in jouw plaats doen. Zelfs af en toe een paar minuten per week zijn al een goede start! Neem vaste tijdstippen om je lichaam en geest te ontspannen. Het vraagt oefening en geduld maar je zal vele vruchten plukken.


Wil je deelnemen? Kom dan naar onze regelmatige sessies! Osho Club Meditatie is een uitstekende keuze om verschillende technieken te leren en zelf toe te passen wat het beste bij jou past.

 

 

Eten... wanneer je géén honger hebt?

Telkens als je neigt teveel te eten heb je verschillende keuzes. Beginnen te genieten van wat je eet is één van hen. Bij emotioneel eten geniet je eigenlijk niet van eten want je hebt dan géén contact met jezelf. Je vork of lepel op tafel leggen en een paar keer diep ademen is een andere mogelijke keuze. Door dit te doen kunnen je emoties rustiger worden zodat je werkelijk naar jezelf kan gaan kijken. Vraag jezelf af: wat voel ik echt op dit moment en wat heb ik nodig? Je kan misschien iets heel erg belangrijk ontdekken dat zich achter het eten verborg. Je zal misschien ook vaststellen dat er een reële behoefte is die niet voldaan is. Via de drang tot eten probeert je wijze ik jou te vertellen dat je iets nodig hebt… en waarschijnlijk is het niet eten.


Meer info: De reeks Voeling met voeding start op 12 september en bestaat uit 6 opeenvolgende maandagavonden.

 

 

“You suppose you are the trouble
But you are the cure
You suppose you are
the lock on the door
but you are the key
that opens it
It’s too bad that you
want to be somebody else
You don’t see your own face,
your own beauty
Yet, no face is more beautiful
than yours”

Rum

Opening tot zelfliefde

Elk van ons heeft bij de geboorte unieke kwaliteiten en talenten meegekregen. Onze werkelijke natuur kent een onmetelijke schoonheid die ons speciaal en uniek maakt. Soms vergeten we deze innerlijke natuurlijke kracht en beginnen we te denken dat we niet goed genoeg zijn, niet aantrekkelijk genoeg, niet intelligent genoeg, niet beminnelijk genoeg of beginnen we onszelf te vergelijken met anderen. Soms voelen we tekortkomingen op verschillende gebieden zoals werk, relaties, in relatie met autoritaire figuren of twijfelen we aan ons eigen lichaams-beeld. Uiteindelijk identificeren we ons zo hard met dit beeld dat we in een soort trance geraken. ‘Zelfliefde houdt in om ja te zeggen, om ja te zeggen tegen alles wat het leven brengt op dit moment. Het houdt in dat je de huidige omstandigheden verwelkomt als een leerrijke ervaring. Ja zeggen houdt soms in om nee te zeggen tegen datgene wat niet goed aanvoelt voor jezelf. Het houdt ook in zorg te dragen voor jezelf. Wanneer jij jezelf met zachtheid en respect begint te behandelen, wordt je vanzelf je eigen beste vriend. Wanneer je zachtheid voor je eigen zijn toelaat en daarbij alle kanten van jezelf aanvaardt, zelfs je onzekerheden en angsten, zal je vanzelf de onmetelijke schoonheid van je innerlijke natuur herkennen.

Wil je zeer direct ervaren hoe je jezelf kan liefhebben en hoe je zorg kan dragen voor jezelf? Kom dan naar onze intro dagworkshop en leer onze ‘Learning Love-benadering’ persoonlijk kennen op 15 oktober.

 

Liefde, Vertrouwen, Vrijheid

met Tabish Roncucci.

De kern van dit seminarie is leren bewegen van angst naar de ervaring van liefde en vertrouwen. Het verlangen naar goedkeuring is zo diep menselijk dat we veel van onze energie inzetten om "het juiste te doen", dat we compromissen maken en veel dingen doen om erkend en gewaardeerd te worden. Om ons weg te begeven van het steeds zoeken naar goedkeuring en liefde van anderen, moeten we bewustzijn creëren. Onszelf vertrouwen vrij van onze innerlijke criticus, betekent verantwoordelijkheid nemen, niet gebaseerd op de meningen van andere mensen maar gebaseerd op ons vermogen om te voelen wie we echt zijn. We hebben daarbij diep respect voor onze eigen behoeftes, we weten wat we willen en hoe we ons volledige potentieel kunnen realiseren. Uiteindelijk geeft dit ons vrijheid en de vervulling van meesters te zijn van ons eigen leven. Deze ervaringsgerichte en residentiële workshop heeft plaats van 10 tot 13 november in Amethist (Ramsel-Aarschot).
Lees verder...

 

 

 

 

 

TouchStudio

Savera Noriega & Johan Coolen
Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen
info@touchstudio.be
0484 / 713.900
www.touchstudio.be

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy