APS PIJNBESTRIJDING

Lightness in Being - Herbal Sense, Emblem (B)

12/12/2011

Trefwoorden: APS, microstroomtherapie, Frank De Bast, Ingrid Rotthier

 

 

 
APS-MICROSTROOMTHERAPIE?
Er bestaat sinds kort een nieuwe manier van pijnbestrijding, vallend onder de micro stroomtherapie.
Zij werkt erg goed bij (chronische) pijn, ontstekingen, een verzwakt immuunsysteem en klachten van depressieve aard; dus niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op geestelijk vlak.
 
WAT IS PIJN?
Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet klopt. Als de pijn chronisch wordt zoals bv. bij reuma of migraine, verliest dit signaal zijn oorspronkelijke functie en wordt het alleen nog maar als lastig en vermoeiend ervaren.
 
Wat gebeurt er in je lichaam als je pijn voelt?
In de huid en spieren bevinden zich zenuwcellen die bij verwonding of ontstekingen seintjes (actiepotentialen) naar de hersenen sturen. De hersenen reageren hierop met het vrijmaken van neurotransmitters die de pijn verminderen en ontstekingen tegengaan. Tussen al deze neurotransmitters moet een bepaald evenwicht bestaan om te zorgen dat het lichaam gezond blijft.
 
CHRONISCHE PIJN?
Uit onderzoek is gebleken dat bij chronische pijn de balans tussen de neurotransmitters verstoord is.
Teveel aanmaak van neurotransmitters verstoort het evenwicht in het lichaam, waardoor er weer andere klachten kunnen optreden, zoals : vermindering van de doorbloeding van bepaalde organen, vermoeidheid en depressie.
In sommige gevallen gaat het lichaam zelfs zijn eigen cellen aanvallen; dit is het geval bij auto-immuunziekten zoals Reuma, Multiple Sclerose, ME (chronisch vermoeidheidssyndroom) en Fybromyalgie.
Voor al deze ziektes geldt dat de medische wetenschap nog geen middel gevonden heeft om ze te genezen. Het enige wat men kan doen is het geven van pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie.
Deze hebben echter bijwerkingen en vaak helpen ze onvoldoende bij chronische pijn.
 
HOE WERKT DE APS-MICROSTROOMTHERAPIE?
Zenuwen in het menselijk lichaam geven prikkels (actiepotentialen) door naar spieren en de hersenen.
De microstroom bootst de actiepotentialen na in dezelfde vorm en frequentie als de natuurlijke actiepotentialen in de menselijke zenuwcellen. Hierdoor wordt de zenuwcel actiever en wordt de aanmaak van verschillende neurohormonen (o.a. natuurlijke pijnstillers) op gang gebracht.
Daarnaast wordt de energieproductie, middels ATP (Adenosine TriPhosfaat) verhoogd met een factor 5 tot 8. ATP is een stof die een belangrijke rol speelt bij de eiwitsynthese en die de energie levert die nodig is bij alle processen in het lichaam, zoals het functioneren van alle organen, weefselherstel, prikkeloverdracht en spieractiviteit.
In gezond weefsel is er een normale prikkeloverdracht. Bij ziekte kan de prikkeloverdracht van en naar het centrale zenuwstelsel en de hersenen verstoord zijn. Beschadigd weefsel heeft een hogere weerstand en de prikkels (actiepotentialen) zullen moeite hebben door het weefsel heen te komen.
Er is dan een verminderde bloedtoevoer, waardoor de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen niet optimaal kan worden opgenomen. Er vindt dan ook opstapeling van afvalstoffen plaats (verzuring) die vrijkomen tijdens het stofwisselingsproces. Dit veroorzaakt pijn of klachten. De therapie helpt blokkades op te heffen en de doorbloeding te verbeteren.
 
Kortom : het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en klachten worden van binnenuit bestreden, zonder de nadelige bijwerkingen van medicijnen, gewoon zoals het lichaam het zou doen in gezonde toestand.
 
WETENSCHAPPELIJK AANGETOONDE EFFECTEN:
* verlichting van pijn en vermindering van ontstekingen;
*bevordering van energiepeil ;
* beter slapen;
* toename van de plaatselijke doorbloeding en de beweeglijkheid;
* versnelde wondgenezing en regeneratie van cellen en botten;
* verbetering van de stemming;
* versterking van het immuunsysteem.
 
DE THERAPIE WERKT GOED BIJ:
* chronische pijn
* reuma, artritis, ziekte van Bechterew
* Fibromyalgie
* MS (multiple Sclerose)
* ME (chronische vermoeidheid)
* artrose en osteo-artritis
* Carpaal Tunnel Syndroom
* posttraumatische dystrofie
* ontstekingen
* psoriasis
* darmklachten (bv. spastische darm)
* spanningshoofdpijn en migraine
* rugpijn en ischias
* whiplash
* RSI (tenniselleboog of muisarm)
* depressies, stress en burn-out
* sportblessures
* slaapstoornissen
 
BEHANDELING
Een behandeling duurt ca. 45 minuten. Voor de juiste werking van de microstroom therapie is het belangrijk om de eerste 5 behandelingen vrij kort op elkaar uit te voeren, in een tijdsbestek van maximaal 2 weken.
De meeste cliënten hebben na 5 sessies al heel goede resultaten. Dit hangt natuurlijk af van de individuele reactie van de cliënt op de behandeling en van de aard van de aandoening.
Cliënten met chronische klachten hebben vaak nog 1 à 2 weken langer behandeling nodig eer er voldoende resultaat geboekt wordt.
Reageert uw lichaam positief op de behandeling, maar zijn de klachten nog niet volledig verdwenen, dan kan de behandeling zo nodig daarna nog 1, 2 of 3x per week worden voortgezet.
 
WANNEER MAG DE THERAPIE NIET TOEGEPAST WORDEN?
* in geval van epilepsie
* bij kankerpatiënten
* bij elektrische implantaten, zoals een pacemaker
 
Medische toestemming is nodig bij:
* gebruik van bloedverdunners;
* gebruik van bètablokkers;
* zwangerschap;
* kleine kinderen.
 
TIPS VOOR OPTIMAAL RESULTAAT
De behandeling maakt veel afvalstoffen vrij in het lichaam, en deze moeten natuurlijk worden afgevoerd. Daarom is het aan te bevelen om voldoende plat water te drinken, minimaal anderhalve liter per dag!
Zo helpt u de nieren om deze afvalstoffen makkelijker uit te scheiden.
Wees voorzichtig met het gebruik van alcohol : dat vermindert de werking van de therapie.
Het lichaam heeft ook tijd nodig om zich aan de positieve verandering aan te passen! Dus als de klachten afnemen, en u verhoogt te snel uw activiteiten, dan loopt u het risico dat de klachten weer erger worden door overbelasting.
 
Voor meer gedetailleerde informatie en voor het maken van afspraken kunt u contact opnemen met:
 
Lightness in Being-Herbal Sense
Frank DE BAST- Ingrid ROTTHIER
Liersesteenweg 131a
B-2520 EMBLEM
Telefoon: 03-480 40 34
GSM: Frank 0476-48 04 03 & Ingrid 0473-44 54 81

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy