BUQI Daoyin, oefeningen voor een stralende gezondheid

Buqi Institute International (Gent, B)

27/09/2011

Trefwoorden: daoyin, BUQI, Shen Hongxun, Shen Jin

 

 

 

BUQI® DAOYIN, Therapeutische oefeningen voor een stralende gezondheid

met Dr Shen Hongxun en Shen Jin


Drakendaoyin

daoyin_van_de_draak.jpg

De daoyin van de draak werden door Dr. Shen Hongxun ontwikkeld. De belangrijkste functie van de daoyin van de draak is het activeren van de dantian. Deze daoyin bestaan uit negen oefeningen met spiraalbeweging: de draak ontwaakt uit zijn winterslaap, de draak rekt zijn klauwen uit, de draak kwispelt met zijn staart, de draak verlaat zijn hol, de draak bidt, de draak speelt met de parel, de draak speelt met water, de draak danst de liefdesdans, de draak keert weer in winterslaap.

De spiraalbewegingen hebben een onmiddellijk effect op de wervelkolom; ze dragen bij tot de verbetering van de lichaamshouding; zijn een middel tot activering van de dantian en het reinigen en openen van de vijf kanalen. Hierdoor hebben deze oefeningen een positieve en regulerende invloed op fysiek- en mentaal- energieniveau.


Liggende daoyin

klankdaoyin.jpg

Tijdens dit weekend wordt geleerd hoe in een liggende houding spontane bewegingen kunnen worden opgewekt en hoe deze kunnen helpen om ziekte te overwinnen en beweeglijkheid en kracht terug te krijgen. Omdat veel mensen zich liggend beter en comfortabeler voelen dan wanneer zij staan, zullen liggende oefeningen hen zeker aanspreken. Ook voor mensen die te zwak of te ziek zijn om lang achter elkaar te staan of te zitten zijn ze uitermate geschikt.


Klankdaoyin

klankdaoyin.jpg

Klank en ademhaling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vijfelemententheorie worden klanken aan organen gekoppeld. De geluidstrillingen van klanken openen de lichaamskanalen en de meridianen. De geluidsgolven veroorzaken vibratie in organen en weefsels waardoor zelfbehandeling in de overeenkomstige gebieden mogelijk is. In de BUQI® opleiding worden onder andere ‘de zes ademhalingstechnieken’ (Xu=fluiten, Si=sissen, Hao=zuchten, Cuai=blazen, Hu=lang uitademen, Xi= diep inademen) en ‘de vijf klankentechniek’ (Gong, Shang, Jue, Zheng, Yu) aangeleerd. Ook traditionele mantra’s kunnen als klankdaoyin worden gebruikt. Belangrijk is de juiste uitspraak van de klanken in combinatie met inzet van ademhalingkracht en dantiankracht. Tijdens de oefeningen wordt de omgekeerde (negatieve) buikademhaling gebruikt. Deze ademhalingstechniek veroorzaakt een interne beweging waardoor binqi verwijderd wordt via handen en voeten.


Praktisch


Wat

Wanneer

Met wie

Waar

Daoyin van de draak

5-6 nov

Dr Shen

De Blixems, Eindhoven (1)

Daoyin ligoefeningen

10-11 dec

Shen Jin

Voorzieningenhart De Ster, Lent (3)

Klankdaoyin

24-26 februari

Dr Shen

dag 1: TU Eindhoven (2)/ dag 2 en 3: De Blixems, Eindhoven (1)

 

Uren:

Weekend 1 en 2: zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag: 10.00-16.00 uur

Weekend 3: vrijdag-zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag: 10.00-16.00 uur


 

Adressen:

(1) Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2, 5629 PV Eindhoven.

(2) Studentensportcentrum TUE, Onze Lieve Vrouwestraat 1,
5612 AW Eindhoven. Wegbeschrijving zie http://venus.tue.nl/sci-cgi/sci_8210.opl.

(3) Voorzieningenhart De Ster, Queenstraat 37b, 6663 HA Lent/Nijmegen.


 

Info en boekingen:

+32 3 281 0532 / sofie@buqi.net /www.buqi.net


 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy