Workshop in Gent: "WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

Ineke Van Lint (Petange, L)

19/10/2011

Trefwoorden: Ineke Van Lint, Daniel Defruyt, sunam shiatsupraktijk, zelfwaardegevoel

 

  


Beste,

je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop:

"WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

De workshop wordt georganiseerd door de SUNAM-SHIATSU praktijk en gegeven door Ineke VAN LINT, in de Klapstraat 133 in Deurle, bij Gent, van donderdag 10 tot en met zondag 13 november, telkens van 10 tot 17 uur. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, versnaperingen en een lichte lunch. Je hoeft dus aan niets te denken.

Deze workshop is voor jou als je je ontevreden voelt met je leven, als je ’t gevoel hebt dat “er meer moet zijn”, als je alles hebt om gelukkig te zijn maar je bent het niet, als je niet weet welke richting je uit moet met je leven, als je je gevangen voelt en als je geplaagd wordt door onzekerheid, innerlijke onrust en twijfels.

Als menselijk wezen hebben we het nodig ons nuttig en noodzakelijk te voelen. We verlangen diep in ons naar een doel in ons leven, iets dat ons leven zin geeft, iets dat ons ‘s morgens als we wakker worden zin geeft op te staan en er aan te beginnen.

Elk menselijk wezen heeft de verantwoordelijkheid zijn opdracht, zijn levenstaak te vinden en uit te voeren. Overvloed valt diegene toe (toe-val) die op het juiste spoor zit met zijn leven.

Je bent hier op aarde met een doel. Jouw levensopdracht is uniek. Voor de uitvoering van jouw specifieke opdracht in jouw omgeving ben jij de allerbeste.

Deze workshop helpt je stap voor stap, via een 40-tal schrijfoefeningen, jouw unieke en specifieke opdracht te ontdekken in het kosmische toneelspel.

Je kan deze workshop zien als een avontuur, een begeleide reis naar de ontdekking van jezelf, om je stap voor stap mee te nemen naar een helder zicht op je opdracht hier op aarde, en naar een antwoord op de vraag: “Waarvoor ben ik geboren?”

Denk jij ook vaak: “Als ik maar de juiste partner vind, de juiste baan heb, genoeg betaald word, als ik maar kinderen heb, een eigen huis, goede vrienden, een goede gezondheid, dan zal ik gelukkig zijn!” Maar op die manier werkt het niet.

Innerlijke leegte is wat je te wachten staat zolang de zingeving van je eigen leven ontbreekt.

De cellen in je lichaam reageren ook op dit gebrek aan zingeving, op dit gevoel van leegte. Ze voelen zich spiritueel ondervoed, nutteloos, verveeld, tot niets dienend, en brengen je lichaam in een staat van traagheid en sloomheid.
Deze toestand zal op de duur heel wat lichamelijke klachten en kwalen veroorzaken.

Je bent ook een gemakkelijke prooi voor de verwachtingen van jouw omgeving, als je niet hebt leren luisteren naar je eigen verlangens. Als je niet jouw eigen weg volgt, volg je noodgedwongen die van een ander! Het zal moeilijk zijn om “neen” te zeggen aan de eisen die jou gesteld worden, als je niet jouw eigen levensdoel hebt ontdekt en bepaald. Want dan ben je gewoon beschikbaar voor allen die jouw pad kruisen en jouw energie komen aftappen.

Hoe langer je wacht om te zoeken naar je Levensopdracht, hoe meer het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven aan je zal knagen. Je gevoel van eigenwaarde gaat op die manier steeds meer bergaf. Je zelfwaardegevoel staat waarschijnlijk op een laag pitje en je bent onderhevig aan zware twijfels en angsten.

Maar, denk je misschien, kan je niet gewoon je leventje verder zetten zoals het was, misschien niet zo opwindend en rooskleurig, maar toch doenbaar? Kan je niet gewoon proberen het vol te houden zoals het is?

Het antwoord is ja. Je kan je leven op een monotone, triestige, zinloze manier verder zetten. Maar verwacht dan geen voldoening. De behoefte je nuttig te voelen is zo fundamenteel, dat je je niet tevreden kan voelen als je niet weet wat je hier bent komen doen.

Je opdracht geeft zin aan je leven. Je opdracht is nu net de reden van je bestaan.

Je moet je niet zozeer afvragen :”Wat heeft het leven mij te bieden?”, maar wel : “Wat heb ik het leven te bieden?” Het antwoord op deze vraag is niet iets abstracts. Je hebt een heel concrete opdracht, met welbepaalde activiteiten.

Tegen je opdracht ingaan, is ingaan tegen jezelf. Dit staat gelijk aan het negeren van de roep van je ziel, het negeren van je diepste verlangens, en is net als een contract tekenen voor eeuwige ontevredenheid…

Je kan niet ontsnappen aan je opdracht. Op een dag moet je je er mee bezighouden. Die gelegenheid krijg je nu met de workshop "WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

Veel plezier bij de ont-moeting met je-Zelf!

Ineke Van Lint

******************************************************************************************

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data: van donderdag 10 tot en met zondag 13 november 2011, van 10 tot 17 uur.

Plaats: Klapstraat 133, 9831 Deurle (Gent)

Bijdrage: 320 € (workshop + koffiepauzes + lichte lunch inbegrepen).

Reservatie: je plaats is gereserveerd na het ontvangen van een voorschot van 100 € op 360-1088691-66 (IBAN BE07 3601 0886 9166, BIC code BBRUBEBB

Begeleidster: Ineke Van Lint, psychologe, www.enthousiasme.info

Organisator: Daniël Defruyt, www.sunam.be

Inschrijvingen: Ineke Van Lint, ineke@enthousiasme.info, 0497/ 87 44 24,
                                   of Daniël Defruyt,
info@sunam.be, 0486/ 61 12 31.

***************************************************************************************

Je kan de inhoud van de workshop ook bestellen als boek:

Klik hier voor het gedrukte boek "Wat is de zin van jouw leven?"

Klik hier voor het e-boek "Wat is de zin van jouw leven?"

 

 info@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy