De Internationale MannenDag 19 november 2011 - Agenda en Uitnodiging om initiatieven te ontwikkelen

MannenWerk, Heverlee (B)

03/10/2011

Trefwoorden: Jan Janssen, MannenWerk, Tom Nys, IMD

 

De Internationale MannenDag (IMD) vindt plaats op zaterdag 19 november. Deze dag werd in 1999 in het leven geroepen door Dr. Jerome Teelucksingh in Trinidad and Tobago. Het oorspronkelijk initiatief is uitgegroeid tot een beweging die momenteel wereldwijd navolging kent.
 
De missie van IMD steunt op 6 waardevolle peilers:
        1. Promoten van positieve rolmodellen, niet enkel steracteurs en sportmannen maar mannen die goed en eerlijk trachten te leven;
        2. Erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving, gemeenschap, familie, kinderzorg en het milieu;
        3. Aandacht voor een integrale benadering van gezondheid en welzijn: sociaal, emotioneel, fysiek en spiritueel;
        4. Onder de aandacht brengen van zichtbare en verborgen discriminatie van mannen of negatieve stereotype beeldvorming in allerlei situaties, in sociale kringen, in de media, gezin, op juridisch vlak en andere;
        5. Verbeteren van gender relaties en bevorderen van gender gelijkwaardigheid;
        6. Een veiliger en beter wereld creëren waar alle mensen in veiligheid kunnen leven en groeien om hun volledig potentieel te bereiken.
 
Ter gelegenheid van de Internationale MannenDag 2011 organiseert MannenWerk Vzw op vrijdag 18 november een aantal aktiviteiten met als thema:
   
“2011 een jaar van verkennen en reflecteren”
   
 
In deze dagworkshop geven we de levende vraagstukken waar mannen in deze tijd mee worstelen de aandacht die ze verdienen. Je kan als man je eigen verhaal kwijt en als je verder wil gaan, kan je de groepsenergie aanwenden om een belangrijke stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling en transformatie. We streven naar de ontwikkeling van een bewuste en authentieke volwassen mannelijke identiteit.
 
Programma:
  • 9 u 30 : aankomst met koffie en frisdranken
  • 10 u 00 : begin van de dagworkshop met voorstelling van het dagprogramma. Tijdens de dag wisselen sessies in grote groep elkaar af met werken in kleinere groep.
  • 13 u 00 : broodjeslunch
  • 14 u 00 : vervolg van de workshop en afronding
  • 17 u 00 : einde van de workshop

Deelnameprijs particulieren 85 euro (incl. lunch en BTW), alternatieve prijsformules, praktische info en inschrijvingen (tot 15 november) via www.mannenwerk.be of contact@mannenwerk.be
   
 
 
  • 19 u 30 : aankomst en welkom
  • 20 u 00 : inleiding, ontstaan en doel van de Internationale MannenDag
  • 20 u 30 : het verhaal van MannenWerk Vzw
  • 21 u 00 : ruimte voor andere organisaties en sprekers ifv aanbod
  • 21 u 30 : afronding met een drink in de foyer van de Boudewijnzaal
 
Aan de avondvoorstelling kan kosteloos deelgenomen worden. Aanmelden via www.mannenwerk.be of contact@mannenwerk.be is wenselijk.
   
 
Beide aktiviteiten worden mogelijk gemaakt door steun van de
Dienst Gelijke Kansen van de Provincie Limburg.
Ze vinden plaats in de Boudewijnzaal van het Provinciehuis van Hasselt, Universiteitslaan 1 (ingang Bosstraat), Hasselt.
 
 
   
 
Uitnodiging om initiatieven te ontwikkelen
 
Het organiseren van de Internationale MannenDag is pionierswerk: verkennen, reflecteren, zoeken van partners om draagvlak te creëren en daarop verderbouwen.
 
Daarom zijn initatieven die passen binnen de 6 peilers van IMD meer dan welkom. Voel je je geïnspireerd om zelf een intiatief te ontwikkelen voor IMD op of rond 19 november 2011? Laat het ons weten en we plaatsen het graag op de agenda.
 
Verder bieden we ook de mogelijkheid aan organisaties of sprekers om deel te nemen aan de avondvoorstelling. Er is ruimte voor enkele onderwerpen van maximum 15 minuten elk. We stellen de finale agenda samen aan de hand van de ingediende voorstellen.
   
OPGELET: Voorstellen en initiatieven die in aanmerking wensen te komen voor opname op de website www.internationalemannendag.be of op de agenda van de avondvoorstelling van 18 november wensen te komen, dienen ons uiterlijk 23 oktober te bereiken (contactformulier op de site of contact@mannenwerk.be).
   
 
Meer info omtrent de Internationale MannenDag:
· Internationale website: www.international-mens-day.com
· Nationale website: www.internationalemannendag.be
· MannenWerk Vzw: www.mannenwerk.be
   
 
 
Verder organiseert MannenWerk Vzw volgende weekends:
 
Mannenwerk is géén reactie tegen, noch een kritiek op, noch een rivaliseren met vrouwen of vrouwelijkheid. Integendeel, het is een natuurlijke respons op, een welwillende bevestiging van en eerlijke belichaming van gelijkheidwaardigheid met de vrouw en vrouwelijkheid. Dit terwijl de diversiteit erkend en geëerd wordt. In onze visie is de volledige emancipatie van de vrouw en de man wederzijds versterkend en onderling afhankelijk. We dragen MannenWerk op aan het ontdekken en cultiveren van de wijsheid die een opwaartse wisselwerking genereert onder mannen en vrouwen.
   
 
   
 
MannenWerk Vzw, ondernemingsnummer BE 0827.420.985, e-mail: contact@mannenwerk.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy