Inspiratiedagen La Verna: Dr. Pim van Lommel over 'Eindeloos Bewustzijn'

La Verna, Ichtegem-Bekegem (B)

14/10/2011

Trefwoorden: Pim van Lommel, La Verna, klinisch dood, bijna-doodervaring

 

 

 

Unieke kans!
 
Dr. Pim van Lommel spreekt over ‘Eindeloos bewustzijn’
tijdens de Inspiratiedagen van La Verna.
 
Dr. Pim van Lommel legt tijdens zijn lezing uit hoe mensen die klinisch dood zijn een bijna-doodervaring kunnen hebben. Zijn betoog wordt doorspekt met verhalen van mensen die zo’n ervaring hebben meegemaakt en daardoor blijvend veranderd zijn.
Volgens van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn echter goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn ook los van ons lichaam ervaren kan worden.
 
Pim van Lommel (1943) is een Nederlands cardioloog, onderzoeker en schrijver die bekend werd door zijn boek ‘Eindeloos Bewustzijn’ (Ten Have, 2007). Voor dat boek deed hij twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar bijna-doodervaringen bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Sinds de publicatie van zijn boek, dat in verschillende talen werd vertaald en waarvan ook een dvd is verschenen, is Pim van Lommel een graag geziene spreker met internationale bekendheid.
 
Heel uitzonderlijk komt Pim Van Lommel nu naar Vlaanderen.
Het is een unieke kans om deze man met wetenschappelijke achtergrond, bezieling en charisma aan het woord te horen. Hij spreekt een woord van hoop en liefde.
 
Wanneer: vrijdag 4 november om 15u.
Waar: Centrum ‘Groenhove’, Bosdreef 5, 8820 Torhout
Meer info en inschrijven: Pat Pollefeyt, Jules Destréelaan 11, 9050 Gentbrugge, of secretariaatlaverna@telenet.be of  0477 34 16 85, en door storting van 15 euro op rek.nr. 737-0111858-60 van vzw La Verna,
 Minnestede 12, 9840 De Pinte, met vermelding van de namen van de deelnemers.
 
Deze lezing kadert in de 'Inspiratiedagen'. Dit is een driedaagse met als thema 'Is er meer tussen hemel en aarde' ingericht door vzw La Verna. Meer info hierover vind je op www.laverna.be of bij Pat Pollefeyt. 
Er kan voor het geheel van de driedaagse of voor elk onderdeel apart worden ingeschreven.
 
 
 
 
Vzw La Verna, Beweging voor Bewustzijn, Inspiratie en Verbondenheid
Minnestede 12, 9840 De Pinte, www.laverna.be, laverna@telenet.be, tel. 09 282 21 81

www.laverna.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy