Nieuwe jaaropleidingen Cheiron vzw

Cheiron, Diest (B)

19/11/2011

Trefwoorden: Cheiron, karakterstructuren, mindfulness, chakrahealing

 

Kunt u dit bericht niet naar behoren lezen, klik dan hier

 

     
 

 

Nieuw!

 

 

Cheiron biedt voortaan een waaier van jaaropleidingen aan

 

 

Een overzicht van het programma 2012

 

Jaaropleiding "Op weg naar je Zelf"

Zes ervaringsgerichte weekends waarin we leren contact te maken met ons diepste spirituele Zelf dat verscholen ligt achter het moeilijk doordringbare lagere zelf, het ego en het masker. Het zijn juist deze drie psychische "lagen" die maken dat we aan de buitenwereld niet niet ons echte ik (durven te) tonen en dat we vele zaken verborgen houden. Deze opleiding laat je de weg ervaren om je definitief te bevrijden van alle ballast..
Deze jaaropleiding staat open voor iedereen die op zoek is naar zichzelf en de behoefte voelt om in contact te komen met diepere lagen in zichzelf. Er worden niet alleen diepgaande inzichten aangereikt, maar ook word je aangemoedigd en ondersteund om ze te integreren in je leven.
Start in januari 2012 met einde
juni 2012.

 

Jaaropleiding "Werken met de karakterstructuren"

Zoals bekend in de psychotherapie bieden de karakterstructuren een breed referentiekader van karakteristieken, wat toelaat om psychologische problemen te begrijpen binnen een voor elke structuur karakteristieke context. Je maakt niet alleen grondig kennis met de vijf klassieke basisstructuren, maar je leert ook op een dynamische en ervaringsgerichte manier jezelf erin te herkennen. Daarnaast leer je de verworven kennis aan te wenden in het begrijpen van tal van psychische problemen waar mensen onder gebukt gaan.
Ofschoon deze jaaropleiding verder bouwt op de voormelde opleiding "De weg naar je Zelf", kan ze ook afzonderlijk hiervan gevolgd worden.
Start in september 2012 met einde april 2013. Daarmee sluit deze jaaropleiding met een tussentijd van enkele maanden aan op de basisopleiding "Op weg naar je Zelf".

 

Jaaropleiding "Van mindfulness naar heartfulness"

Zes ervaringsgerichte weekends die je leren om met de "mind" in het hier en nu steeds met volle aandacht aanwezig te zijn om nadien de focus te verdiepen naar het met volle aandacht aanwezig zijn bij het hart. Echter, nagenoeg ieders hart heeft in de jeugd dan wel in de loop van de jaren kwetsuren opgelopen waardoor we ons hart zijn gaan sluiten. Emoties werden niet toegelaten, onderdrukt, vergeten,… en dit zette zich ook vast op het lichaam: spieren spannen zich aan, bepaalde delen van het lichaam worden hard, vast, onbeweeglijk…. Net daarom is deze opleiding erop gericht om het hart zachtjes opnieuw te openen via lichaamswerk (stretching, dans, beweging, ritme, muziek, adem). Emoties komen vrij en we komen tot inzicht in onszelf. De spirituele dimensie, het leven in het nu en de hartmeditaties, zullen ons helpen dieper tot onszelf te komen en de rijkdom van ons wezen zichtbaar te maken..
Start in september 2012 met einde maart 2013.

 

 

Een overzicht van het programma 2013 - 2014

 

Jaaropleiding chakrawerk en chakrahealing

Jaaropleiding symboolcommunicatie in kinderen- en jongerenbegeleiding

Jaaropleiding omgaan met seksualiteit in een therapeutische relatie

Jaaropleiding kunstzinnige therapie

 

Onze traditie getrouw kaderen al onze opleidingen in de transpersoonlijke visie met ruime aandacht voor de spirituele dimensie.

 

Maatschappelijke zetel: Vervoortplaats 13 B-3290 Diest - tel. 0032 13/32 68 07

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy