Klankdaoyin, Buqi Instituut

Buqi Institute International, Gent (B)

20/01/2012

Trefwoorden: klankdaoyin, BUQI, klankoefeningen, Shen Jin

 

 

 
KLANKDAOYIN met SHEN JIN
Eindhoven, 24-26 februari 2012

 


klankdaoyin.jpg

 

BUQI® daoyin zijn oefeningen waarbij het volledige energetische systeem wordt geactiveerd, binqi wordt verwijderd en dantiankracht, vibratiekracht en mentale kracht worden ontwikkeld. Deze krachten heeft de therapeut nodig om binqi af te voeren bij de patiënt.

 

 

Onder deze daoyin vallen ook klankoefeningen. Wanneer wij met onze stem een klank maken, gaat dit altijd gepaard met interne beweging in het lichaam. Iedere klank veroorzaakt een andere interne beweging doordat verschillende soorten geluidsgolven door verschillende energiekanalen en meridianen bewegen, en zo hun informatie dus ook op verschillende weefsels en organen overbrengen. Geluid is een trilling en deze trilling kan werken als een interne massage. Zodoende kan geluid spanningen bevrijden en negatieve factoren losmaken uit weefsels en organen. Op deze manier heeft geluid een reinigende en helende werking.

 

Door middel van praktische stemoefeningen kunnen we een beter begrip ontwikkelen van het gebruik van dantiankracht voor het verbeteren van het bereik en de kwaliteit van de stem. Wanneer we bijvoorbeeld de basisklank ‘Ah’ gebruiken, kunnen we ervaren hoe deze klank door het centrale kanaal vanuit de navel naar de keel beweegt.

Aangezien klank en ademhaling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kunnen de oefeningen ons ook de rol leren begrijpen die ademhalingskracht in het lichaam speelt. Verder zullen in deze cursus vijf specifieke helende klanken worden geoefend, die gebruikt worden voor het behandelen van vijf verschillende organen.

 

Naast de helende functies van klankdaoyin, vormen zij een perfecte basis voor de ontwikkeling van de stem. De oefeningen zijn een geweldig hulpmiddel voor iedereen die graag zingt of met zijn stem werkt. Iedereen kan zijn voordeel doen met de klankdaoyin: niet alleen professionele zangers, ook zij die graag voor hun eigen genoegen zingen of mensen die het gewoon leuk vinden meer over hun stem te ontdekken. Tijdens deze cursus zullen we onze stem op allerlei manieren toepassen, wat ons zal helpen een niet eerder gehoord potentieel in stem en lichaam te bevrijden en te ontdekken.


Praktisch

Data: 24-26 februari, 10.00-17.00, dag 3 tot 16.00

Locatie: dag 1: TU Eindhoven / dag 2 en 3: De Blixems, Eindhoven

Prijs:180

Meenemen: los zittende, comfortabele kleding en platte schoenen.

 

Lunch mogelijk. Maximum € 12/dag, afhankelijk van locatie. Opgave voor de lunch: ten laatste 1 week voor aanvang.

Informatie en boeking: sofie@buqi.net / +32 3 281 0532

Wens je regelmatig op de hoogte te worden gehouden van onze activiteiten (zoals taijiwuxigong en taiji cursussen) mag je ons jouw mailadres sturen.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy