Opleiding familie- en organisatieopstellingen met Indra Torsten Preiss

Indra Torsten Preiss, Wilrijk (B)

21/01/2012

Trefwoorden: Indra Torsten Preiss, familieopstellingen, Atelier Levenskunst, hulpverlener   
 
 

 
 
   
 
 
   

 

 

Opleiding familie- en organisatieopstellingen


Familie- en organisatieopstellingen is één van de meest innovatieve, efficiënte en fascinerende therapeutische methode van de éénentwintigste eeuw.

Familieopstellingen: een hele nieuwe dimensie
Door deze exclusieve opleiding te volgen leg je zowel in de praktijk als theorie een verdere stevige fundering voor je werk als hulpverlener.
Zoals je misschien al weet, voegen opstellingen een hele nieuwe en rijkere dimensie toe aan je bestaande werk. Waarschijnlijk ken je al de kracht van het opstellingswerk en weet je zelf dat je toekomstige capaciteit om anderen te helpen zonder deze kennis beperkt gaat zijn.

Dankzij deze opleiding leer je de meest doeltreffende en praktische methode om mensen hun problemen te laten transformeren. Familie- en organisatieopstellingen helpen je antwoorden te vinden op alle vragen van je cliënteel - ook diegene die je via een klassieke therapeutische of coaching methode niet kan vinden.

Naast het opstellen in groepen leer je tijdens deze opleiding ook individueel te werken met opstellingen. Dat heeft als voordeel voor je cliënten dat het voor hen soms toegankelijker is en voor jou dat het zich gemakkelijk laat integreren in je bestaande werk of praktijk.

De meest grondige en complete opleiding in Vlaanderen:
Met 12 jaar ervaring in het dagelijks geven van familieopstellingen en organisatieopstellingen, zowel in groep als individueel ben ik één van de meest ervaren opstellers in Vlaanderen en is een grondige en veelzijdige opleiding gegarandeerd.
Uit ervaring weet ik hoe cruciaal het is om die bijzondere innerlijke houding adequaat en toepasbaar aan te leren. Deze is erg verschillend van andere therapeutische methoden, en vormt de basis van familieopstellingen, vandaar haar wezenlijk belang.
Je krijgt tijdens de opleiding de nodige achtergrondkennis en ervaring mee zodat je zelf als opsteller met een goed en veilig gevoel aan de slag kan. Daarnaast leer je hoe gemakkelijk het is om het opstellingswerk in je bestaande werk of praktijk te integreren.

Het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen is veeleisend.
Het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen vraagt van jou als toekomstige opsteller, therapeut of coach een sterk afstemmingsvermogen, moed en inzicht in systeemdynamieken. Daarom reik ik je een gefundeerde kennis aan rond alle soorten relatieproblematieken, opvoedingsthema’s, leven en dood, ziekte, trauma en natuurlijk organisatiethema’s.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • Je leert tijdens deze opleiding in een veilige groep en op je eigen ritme:
  • Het begeleiden van opstellingen, zowel in groep als individueel.
  • Het integreren van het opstellingswerk in je eigen praktijk.
  • Het leren denken en communiceren door de bril van het systemische gedachtegoed.
  • De achtergrond en inzichten van familieopstellingen en organisatieopstellingen door je eigen ervaring en reflectie op het systemische werk, en de toepassing ervan in je praktijk.

De grote meerwaarde van de opleiding familieopstellingen
De inhoud van deze opleiding biedt je een grote meerwaarde in iedere vorm van werk waarbij mensen betrokken zijn. Het vormt een niet te onderschatten ondersteuning voor je eigen leven omdat het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen naast een methode ook een manier van kijken en in het leven staan is.

Theorie en praktijk in evenwicht
De opleiding wordt gekenmerkt door een levendige afwisseling tussen theorie en praktijk met veel ruimte voor oefeningen, die je de kans geven ervaring op te doen. Nieuwe fenomenen zoals het wetend veld worden met grote omzichtigheid uit de doeken gedaan.

Je eigen groeiproces verdiepen
Tijdens de opleiding krijg je de ruimte en mogelijkheid om je eigen individuele leer- en groeiproces te verdiepen door je eigen thema’s of vragen op te stellen en te integreren. Dat geeft je de uitgelezen kans om alle obstakels die je tijdens de opleiding kan tegenkomen, te transformeren en zo het systemische werk helemaal onder de knie te krijgen.

Wat mag je nog verwachten tijdens deze opleiding?
  • Je ontvangt een uitgebreide syllabus met theorie en praktische tips om met opstellingen te kunnen werken.
  • Een krachtige groepsenergie: als representant samen in opstellingen staan, het samen oefenen, het getuige zijn van elkaars opstellingen schept een diepe en unieke verbinding.
  • Humor en dans: opstellingswerk is over het algemeen diepgaand en serieus werk. Ik hecht er dan ook belang aan om voldoende humor en lichaamsbeweging in te zetten als welkome ontspanning.

Deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstelling stelt je in staat om met de meest vernieuwende en eigentijdse methodiek je werk als hulpverlener te verbeteren en verdiepen. Het geeft je de mogelijkheid doelgericht de verborgen dynamieken die je cliënten in de greep houden aan het licht te brengen. De tijd dat je bepaalde problematieken van je cliënten niet wist op te helderen, horen definitief bij het verleden. Het geniale aan opstellingen is namelijk dat ze je precies naar de kern van het probleem van je cliënt brengen en de nodige inzichten aanreiken zodat je cliënten kunnen loslaten en ontspannen.

Dit alles maakt je werk als hulpverlener doeltreffender en geeft je een bijzondere voldoening want ook je cliënten varen er wel bij omdat zij kunnen voelen welke kracht van hun voorouders naar hen toe stroomt. Ook zij leren de betekenis van loyaliteit.

Hier enkele van de commentaren over deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen:

“Het werd mij meteen duidelijk dat ik met dat wat ik in deze opleiding leer mijn cliënten veel effectiever kan helpen”.
(Kathleen)

“Ik wilde een opleiding volgen om mijn werk als therapeute te verruimen, maar ik heb veel meer gekregen. Het systemische werk van Bert Hellinger is een deel van mijn dagelijks leven geworden”.
(Ann)

“Als businessman begreep ik niet altijd waarom het werken met mensen zo complex en vermoeiend was. De opleiding heeft me veel inzicht gebracht in mensen en in dynamieken die ze meedragen. Ik heb ook rond mijn eigen patronen kunnen werken en voel nu veel meer vertrouwen en rust in het contact met medewerkers en collega’s”. Hendrik

“Ik heb zoveel nieuwe ideeën om mee te werken op school in mijn functie als zorgcoördinator, maar help - het onderwijs heeft nog een paar honderd mensen nodig die met het familiesysteem kunnen werken”.
Mie

“Ik had al veel dingen gevolgd en veel geleerd, maar dit is de eerste opleiding waar ik ook ‘geheald’ uit kom”.
Sabine

“Het mooie aan deze opleiding is dat de contextuele benadering van Nagy tijdens opstellingen een levendig gebeuren wordt.” Lieve, contextuele psycholoog

“Deze opleiding heeft mij zoveel gebracht, ik wens dit ook aan andere mensen toe”.
Roger

Data en (verlaagde) prijs van de opleiding:

De data van de opleiding zijn:
deel 1: 8 - 11 maart 2012
deel 2: 7 - 10 juni 2012
deel 3: 15 - 18 september 2012
deel 4: 29 november - 2 december 2012
deel 5: 31 januari - 3 februari 2013

Kosten:
Voor 5 x 4 dagen incl. koffiepauzes, excl. overnachtingen en lunch voor de opleiding:
Particulieren : 1950€ alles incl. BTW, >>bij betaling voor 1 feb. 1800€ incl. BTW!
Zelfst./Bedrijven : 1950€ alles excl. BTW, >>bij betaling voor 1 feb. 1800€ excl. BTW!
Masterclass (2de jaar) 1200€

Vraag direct de brochure van de opleiding aan: indra@atelierlevenskunst.be
Ga naar mijn site voor meer inlichtingen: www.atelierlevenskunst.be
Als u nog vragen hebt, voel je vrij om te mailen of te bellen: 03 825 53 74

Met vriendelijke groeten,
INDRA TORSTEN PREISS
Auteur van: “Familieopstellingen in de praktijk” en “Gezonde verhoudingen

 

   
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy