Conscious Body Training 'The Self behind the Symptom'

Voice Dialogue instituut, Tienen (B)

23/01/2012

Trefwoorden: subpersonen, Judith Hendin, voice dialogue, Conscious Body

 

Het Voice Dialogue Instituut stelt voor:

Conscious Body Training
“The Self behind the Symptom”
Door Judith Hendin, Phd
25-27 maart 2012

Wat is Conscious Body?
De methodiek is gebaseerd op de overtuiging dat achter elke fysieke klacht een subpersoon schuilgaat die zijn best doet om gehoord te worden.  Aan de hand van de Conscious Body methode krijgen we zicht op deze verborgen subpersonen en via Voice Dialogue ontstaat een gesprek met deze energie. Conscious Body verbindt het lichaam met het onbewuste. Symbolentaal en visualisaties maken integraal deel uit van de methodiek. Conscious body beoogt 3 doelstellingen: de subpersoon ontdekken achter een fysiek symptoom, de energie van deze subpersoon laten stromen doorheen de fysieke klacht om het helingsproces te starten en tenslotte de capaciteit van het bewuste ik vergroten via de acceptatie en honorering van de nieuw ontdekte subpersoon.

Inhoud van de training

-  Conscious Body is een diep en intens proces. Het is belangrijk om de subpersonen te honoreren die ons willen weghouden van deze innerlijke reis. Deze subpersonen komen in de training eerst aan bod.
- Je raakt vertrouwd met de verschillende stappen van het Conscious Body traject. ( de poortwachters, relaxatie, begeleide visualisatie, voice dialogue werk, integratie)
- Het innerlijke kind met als zijn emoties, herinneringen en verlangens krijgt een vooraanstaande plaats in de opleiding.
- Via beweging krijg je voeling met verschillende subpersonen in jezelf.
- Judith geeft verschillende demonstratiesessies en superviseert de oefeningen waar je zelf aan de slag gaat met deze methodiek.

Trainer

Judith Hendin ontwikkelde Conscious Body en is schrijfster van het boek “The self behind the Symptom. How shadow voices heal us” Zij is senior staflid bij Hal en Sidra Stone, en bij Shakti Gawain.
 
Doelgroep

Psychologen, psychotherapeuten, coaches, voice dialogue facilitators , haptotherapeuten, en begeleiders die zich richten op lichaamswerk, maar ook voor hen die dit proces aan den lijven willen ervaren. De cursus is in het Engels. Indien je geen voorkennis hebt van Voice Dialogue, neem dan even contact met ons op.
 
Waar en wanneer

Zondag 25 maart 2012 vanaf 14:00 uur t/m 27 maart 17:00 uur.
België, Geetbets ( vlakbij Diest) , Conference Center " Heerlijckyt van Elsmeren”, Weg Op Halen 2.
Info. Locatie: www.heerlijckyt.org.
 
Tarief  en inschrijven

Het tarief voor de totale training bedraagt 790 euro. Dit is inclusief alle overnachtingen en maaltijden. Je bent ingeschreven zodra je een voorschot van 150 euro hebt betaald en het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd. Alle verdere info vind je op www.voicedialogue.be. Kmo portefeuille en opleidingscheques zijn mogelijk! Krijg hierdoor tot 50 % korting op de kostprijs!
Meer informatie: www.voicedialogue.be of stuur een mail naar marijke.leys@skynet.be.
 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy