Wuximeditatie, de Dao van het Gouden Licht

Buqi Institute International, Gent (B)

22/02/2012

Trefwoorden: Wuximeditatie, Dao, Shen Jin, Buqi

 

 
Wuximeditatie - Dao van het gouden licht

 

 

De essentie van meditatie

met Shen Jin

klankdaoyin.jpg

 

De essentie van meditatie
De meditatie ‘Dao van het gouden licht’ is de oorspronkelijke vorm van meditatie. Het accent ligt hierbij op het vinden van het centrum van de geest: de oorsprong van het denken. Zowel Boeddha Sakyamuni als Padmasambava hebben gewezen op het belang van het vinden van het gouden licht in dit gebied.

Meditatieoefeningen die gericht zijn op het vinden van het centrum van de geest kunnen helpen om negatieve gedachtepatronen te veranderen, de gezondheid te verbeteren en latente functies zoals geneeskracht te ontwikkelen.

Vandaag de dag worden bij het onderwijzen en beoefenen van meditatie vaak de fundamentele elementen lichaamshouding en ademhaling over het hoofd gezien. Dit is vooral het geval wanneer meditatie in de eerste plaats wordt gezien als een manier om te ontspannen.

Het bijzondere van Wuximeditatie is, dat deze vorm van meditatie is gebaseerd op de oorspronkelijke uitgangspunten van de Dao van het gouden licht: de nadruk ligt op verbetering van de lichaamshouding en er wordt gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen om de interne organen te reinigen.


Wat mag je van de training verwachten?
Tijdens de meditatietraining te Brussel, zal Shen Jin allereerst de basisprincipes aanleren, voordat zij de studenten zal helpen bij het zoeken naar het centrum van de geest. De weg naar het vinden van dit centrum geeft echte stilte en innerlijke vrede. De invloed ervan bij het in evenwicht brengen van het zenuwstelsel zal merkbaar zijn. Het is mogelijk het gouden licht te zien: de deur naar spirituele ontwikkeling kan worden.


Praktisch
Data: woensdag 11 – zondag 15 april 2012
Locatie: Maison N.-D. du Chant d'Oiseau, Franciskanenlaan 3a, B - 1150 Brussel
Uren:
- woensdag: 10.00-17.00 uur (registratie 10.00-11.00 uur);
- donderdag-zaterdag: 10.00-17.00 uur;
- zondag: 10.00-16.00 uur.

Cursusgeld: € 300
Verblijf (vooraf te betalen, uiterlijk 25/03/2011): € 148 (4 nachten)
Lunch + koffiepauzes: € 75

Info en boeking: www.buqi.net / sofie@buqi.net / +32 3 281 0532 

Wens je op de hoogte te blijven van onze taijiwuxigong, taiji en meditatiecursussen, mail ons jouw adres.


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy