New Order of Druids. Activiteiten 2012

New Order of Druids, Wilrijk (B)

27/02/2012

Trefwoorden: Keltische spiritualiteit, New Order of Druids, David Dom, mystieke religie

 

 

 

De New Order of Druids vzw is een spirituele organisatie gericht op de Keltische spiritualiteit van de oude en hedendaagse Druïden, maar wij luisteren ook naar wat andere vormen van spiritualiteit ons te vertellen hebben.
Graag nodigen wij u uit op onze activiteiten voor dit jaar:
 
ZATERDAG 3 MAART 2012 – 19u
Voordracht De overgangsrituelen van de Munay-Ki door Pascale Laffutte. Munay-Ki zijn 9 overgangsrituelen die ons geschonken werden door de laatste Inca's uit de Andes om ons lichaam voor te bereiden op de tijd die komt, de overgang naar de 5de dimensie. Kom kennismaken met het pad van liefde, transformatie, vuur…
Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 7 APRIL 2012 – 19u
Voordracht De Stadsverlichters door Hans Welens van v.z.w. Ateliers uit Evere. De Stadsverlichters gaan ervan uit dat leven in de stad toekomst heeft. De stad biedt immers vele voordelen, en wat niet onmiddellijk als een voordeel ervaren wordt, zien ze niet als een probleem, maar eerder als een uitdaging, ja zelfs als een uitnodiging!
Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 5 MEI 2012
14u: Open Beltane Ritueel. Seizoensgebonden Druïdenritueel voor Beltane, ter ere van de zonnegod Belenos en het begin van de Keltische zomer. Deelname GRATIS, toegankelijk voor iedereen.
19u: Voordracht Persoonlijke Transformatie in Woelige Tijden door Els Severyns van Tilia Levensbegeleiding, het adviesbureau oor voeding, kruidengebruik, bachbloesems, meditatie & relaxatie. Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 2 JUNI 2012 – 19u
Keltische Meditatie begeleid door de New Order of Druids. Bij mooi weer zal dit plaatsvinden buiten in de natuur.
Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 7 JULI 2012 – 19u
Workshop Yoga door Conny Smeets van PranaYoga. Yogahoudingen, ademoefeningen en meditatie: lichaam én geest komen helemaal tot rust, en u kunt het leven vanuit een heel ander perspectief bekijken. U hoeft absoluut niet lenig te zijn om Yoga te beoefenen: met een goede begeleiding is iedereen in staat om op haar of zijn niveau Yoga te beoefenen.
 Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2012 – 19u
Voordracht De Boomkalender door Merlyn Archania, gevolgd door een Boomwandeling. In de Boomkalender krijgt elke boom een eigen plaats toegewezen in de jaarkalender. Na een inleiding maken we een wandeling in het nabije Steytelinckpark om de bomen zelf te ontdekken; dit ongeacht de weersomstandigheden, dus pas uw kleding aan indien nodig.
 Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 6 OKTOBER 2012 – 19u
Voordracht Futhark: de Keltische invloed door Vincent Ongkowidjojo. Het ontstaan van het Germaanse runenschrift is in nevelen en onzekerheid gehuld. Nochtans is dit alfabet geen unicum in het Oude Europa. Kan de vroege geschiedenis van de Keltische Ogham misschien licht werpen op dit eeuwenoude enigma?
Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
20 & 21 OKTOBER 2012: Spiritueel Weekend Antwerpen
Het Spiritueel Weekend Antwerpen wordt georganiseerd door de New Order of Druids met als bedoeling het samenbrengen van verschillende levensbeschouwelijke stromingen (Christendom, Joodse Gemeenschap, Islam, Boeddhisme, Hindoeïsme, Wicca, Druïdisme…) en het informeren van bezoekers over deze stromingen, zonder hierbij te hervallen in een patroon van prediken. Doorlopend informatiestanden, gratis voordrachten, en Eenheidsviering op zondag om 11u30. Het Spiritueel Weekend vindt plaats in Paroza, Bacchuslaan 67, Berchem. Toegang gratis. Voor meer informatie:
http://www.spiritueelweekend.be/.
 
ZATERDAG 27 OKTOBER 2012
14u: Open Samhain Ritueel. Seizoensgebonden Druïdenritueel voor Samhain (Halloween), ter ere van de voorouders en het begin van de Keltische winter. Deelname GRATIS, toegankelijk voor iedereen.
19u: Voordracht Het Druïdisme in het Verleden en Heden door David Dom. Wie waren de oude Druïden en wat weten we eigenlijk over hun mystieke religie? Hoe zijn ze door de eeuwen geëvolueerd, en wat betekent het Druïdisme voor ons vandaag? Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
ZATERDAG 1 DECEMBER 2012 – 19u
Voordracht Kruiden door Iris Van Dessel van de herboristerij Druantia en Officina Viatoria, de middeleeuwse apotheek.
Toegang: 5 € p.p. (korting voor studenten)
 
Voor meer informatie over onze activiteiten kan u onze website raadplegen:
http://nervii.druidcircle.net/
Vergeet ook niet uw e-mailadres in te vullen onder “Gratis Inschrijven”, zo blijft u op de hoogte van onze activiteiten! Het is immers mogelijk dat er onverwachte wijzigingen plaatsvinden in ons programma, en op die manier kunnen we u hiervan tijdig verwittigen.
Alle activiteiten (met uitzondering van het Spiritueel Weekend) vinden plaats op volgend adres:
Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen
Bist 164
2610 Wilrijk
België
 
Gemakkelijk bereikbaar met de auto alsook het openbaar vervoer. De voordrachten hebben plaats in de lokalen van FVG, het ritueel vindt buiten plaats in de omringende natuur. Iedereen is welkom, ook als u nog volledig nieuw bent in de wereld van de spiritualiteit of het Druïdisme!
 Indien u interesse hebt om meer te leren over Druïdisme, schrijf u dan in op onze internationale website voor onze GRATIS online-cursussen via de Druïdenschool (ook voor gratis leden):
http://www.druidcircle.org/.
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy