Probleemkind? Bron van kracht en inspiratie!

Ilse Geusens, Plasne (F)

21/03/2012

Trefwoorden: hoogsensitief, Ilse Geusens, probleemkind, bewustwordingsproces

 

 
 

 

 

Probleemkind? Bron van kracht en inspiratie!

Wanneer Jis wordt geconfronteerd met het onverklaarbare gedrag van haar dochtertje Elise, slaat bij haar de angst om het hart. Elise ervaart dingen die anderen niet ervaren en krijgt te kampen met hysterie- en angstaanvallen. Met een psychiatrisch patiënt als broer, voor wie zelfmoord de enige uitweg bleek, is Jis uiteraard op haar hoede. Vastbesloten Elise niet diezelfde lijdensweg te laten ondergaan, gaat Jis te rade bij conventionele en minder conventionele hulpverleners. Gaandeweg ontdekt ze dat een belangrijke sleutel tot genezing in haarzelf ligt. Om haar dochter te helpen, moet ze vooral in het reine komen met haar eigen verleden, angsten en onopgeloste trauma's.

Zeg het dan nu, mama is een waar gebeurd verhaal in dagboekvorm, geschreven door een moeder die bovenal haar dochtertje wil helpen. Maar op haar eigen manier, zonder dat ze het beseft, helpt vooral het dochtertje haar moeder aan nieuwe inzichten. Tijdens deze zware, confronterende, emotionele maar bovenal boeiende en verrassende zoektocht (her)ontdekt Jis zichzelf en vindt ze uiteindelijk een evenwicht tussen haar down-to-earth levenshouding en het energetische/intuïtieve.

Een leidraad voor je eigen bewustwordingsproces
Geïnspireerd door een opleiding Psycho-Energetica, koppelde de auteur een werkboek aan het dagboek waarin ze een leidraad aanreikt voor je eigen zoektocht, je eigen bewustwordingsproces. Je leert te luisteren naar je intuïtie, je problemen te analyseren aan de hand van een aantal methodes en meer inzicht te krijgen in de reden waarom je bepaalde dingen doet. Bewustwording is niet meer dan je bewust te worden van de onbewuste processen die je leiden en misleiden. Door die (onbewuste) angsten, emoties en overtuigingen te ontdekken en los te laten, kom je weer dichter bij jezelf.

Bestel het boek!
Het dagboek en werkboek zijn gebundeld tot één boek met als titel Zeg het dan nu, mama. Het is een praktisch boek, waar iedereen mee aan de slag kan, ongeacht of je zelf kinderen hebt of niet.
Het boek werd uitgegeven in eigen beheer en is uitsluitend te verkrijgen via de website van de auteur:
www.zeghetdannu.be.

Commentaren van lezers

“Een begeesterend boek. Stilaan raak je in de ban van het verhaal. Het is een boeiend en realistisch relaas van wat er zich kan afspelen in het dagelijkse leven. Gevoelens en feiten worden heel natuurlijk verwoord. De moeder projecteert geleidelijk aan de situatie van haar dochter op zichzelf en begint aan een ontleding van haar eigen leven. Die overgang is heel subtiel en prachtig weergegeven! Dit boek geeft je een belangrijke levensles: het inzicht dat er een evenwicht moet ontstaan tussen verstand en intuïtie.”
Manu S.

“De authenticiteit die je durft laten zien, zorgde voor zoveel impact op mij! Tijdens het lezen borrelden er allerlei gevoelens op (woede, verdriet,..) omdat ik in Elise stukken herkende van mezelf uit mijn kindertijd. Door je beschrijving van de ouderlijke gevoelens en de worsteling met de kinderen, kwamen er plots hele reeksen gesprekken tussen mij en mijn moeder naar boven, onuitgesproken verhalen. Ik kan het moeilijk beschrijven, maar het maakte zoveel in me los. Ik vind het echt bijzonder dat een boek zo helend kan werken door het gewoon te lezen!”
Joke V.

CHANGE think positive schreef een mooi artikel over het boek in hun winternummer.
Lees het hier.

"Iemands bestemming is nooit een plaats, maar een nieuwe levensvisie."
Henry Miller

  

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy