Workshop in Griekenland: "WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

Ineke Van Lint, Petange (L)

24/03/2012

Trefwoorden: Ineke Van Lint, Sapphohuis, Lesbos, Mytilini

 


 

 


 

Workshop gegeven door Ineke Van Lint
in samenwerking met het
SAPPHOHUIS
op het Griekse eiland LESBOS,
van 2 tot 9 juli 2012

"Wat is de zin van jouw leven?"

 

Deze workshop is voor jou als je je ontevreden voelt met je leven, als je ’t gevoel hebt dat “er meer moet zijn”, als je alles hebt om gelukkig te zijn maar je bent het niet, als je niet weet welke richting je uit moet met je leven en als je geplaagd wordt door onzekerheid, innerlijke onrust en twijfels, als je je altijd maar moe en down voelt en je weet niet waarom.

Als menselijk wezen hebben we het nodig ons nuttig en noodzakelijk te voelen. We verlangen diep in ons naar een doel in ons leven, iets dat ons leven zin geeft, iets dat ons ‘s morgens als we wakker worden zin geeft op te staan en er aan te beginnen.

Je bent hier op aarde met een doel. In deze workshop ga je op zoek naar de reden van je bestaan, naar de ZIN-GEVING ervan. Je leert ZIN te GEVEN aan je eigen leven.

Je bent hier niet toevallig. Er is een reden voor je bestaan. Die vind je in deze workshop, die als doel heeft jouw unieke en specifieke opdracht te ontdekken voor dit leven.

Je kan deze workshop zien als een avontuur, een begeleide reis naar de ontdekking van jezelf. Stap voor stap word je, doorheen de praktische oefeningen, geleid naar een helder zicht op je opdracht hier op aarde en naar een antwoord op de vraag: “Waarvoor ben ik geboren?”

Denk jij ook vaak: “Als ik maar de juiste partner vind, de juiste baan heb, genoeg betaald word, als ik maar kinderen heb, een eigen huis, goede vrienden, een goede gezondheid, dan zal ik gelukkig zijn!” Maar op die manier werkt het niet.

Innerlijke leegte is wat je te wachten staat zolang de zingeving van je eigen leven ontbreekt. Deze toestand brengt je lichaam in een staat van traagheid en sloomheid, wat op de duur heel wat lichamelijke klachten en kwalen kan veroorzaken.

"Voor wie niet weet naar welke haven hij wil zeilen is geen enkele wind gunstig" - Seneca

Je bent ook een gemakkelijke prooi voor de verwachtingen van jouw omgeving, als je niet hebt leren luisteren naar je eigen verlangens. Als je niet jouw eigen weg volgt, volg je noodgedwongen die van een ander! Het zal moeilijk zijn om 'nee' te zeggen aan de eisen die jou gesteld worden, als je niet jouw eigen levensdoel hebt ontdekt en bepaald. Want dan ben je gewoon beschikbaar voor allen die jouw pad kruisen en jouw energie komen aftappen.

Hoe langer je wacht om te zoeken naar je Levensopdracht, hoe meer het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven aan je zal knagen. Je gevoel van eigenwaarde gaat op die manier steeds meer bergaf.

Maar, denk je misschien, kan je niet gewoon je leventje verder zetten zoals het was, misschien niet zo opwindend en rooskleurig, maar toch doenbaar? Kan je niet gewoon proberen het vol te houden zoals het is?

Het antwoord is ja. Je kan je leven op een monotone, triestige, zinloze manier verder zetten. Maar verwacht dan geen voldoening. De behoefte je nuttig te voelen is zo fundamenteel, dat je je niet tevreden kan voelen als je niet weet wat je hier bent komen doen.

Je opdracht geeft zin aan je leven. Je opdracht is nu net de reden van je bestaan.

Je moet je niet zozeer afvragen :”Wat heeft het leven mij te bieden?”, maar wel : “Wat heb ik het leven te bieden?” Het antwoord op deze vraag is niet iets abstracts. Je hebt een heel concrete opdracht, met welbepaalde activiteiten.

Tegen je opdracht ingaan, is ingaan tegen jezelf. Dit staat gelijk aan het negeren van de roep van je ziel, het negeren van je diepste verlangens, en is net als een contract tekenen voor eeuwige ontevredenheid

Je kan niet ontsnappen aan je opdracht. Op een dag moet je je er mee bezighouden. Die gelegenheid krijg je nu met de workshop "WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

Iedereen heeft de mogelijkheid en de v
erantwoordelijkheid een ZIN-VOL leven te leiden, zoals het bij hem/haar past. Jij bent geen uitzondering daarop!De workshop "Wat is de zin van je leven?" gaat door op het schitterende eiland Lesbos. Meer foto's vind je hier.

Afwachten is geleefd worden.

"Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichtends aan als je in je schulp kruipt om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen. Het is de bedoeling dat we stralen als kinderen. " - Marianne Williamson

PRAKTISCHE INFO:

Data:

De workshop gaat door gedurende de week van maandag 2 juli tot maandag 9 juli 2012, op het eiland Lesbos in Griekenland.
Maandag is de dag dat je toekomt. De workshop gaat door van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot +/- 13u30, in de nieuwe pergola in de tuin die ons schaduw verleent en zicht op zee..


In de namiddag moet je rekenen op 1 uur individueel werk, ter voorbereiding van de volgende dag. Voor de rest ben je vrij om te genieten van het zwembad en de zee, beide op 1 minuut wandelafstand. Er is ook gelegenheid om scooters te huren, te wandelen, boottochten te maken, te lanterfanten, uitstapjes te maken of gezellig rustig te lezen in de hangmat in de tuin.

Maaltijden:
In de bijdrage is een dagelijks ontbijt en een uitgebreide broodmaaltijd 's middags inbegrepen, die we buiten nuttigen in de gezellige tuin. In elke studio is een kitchinette waar je zelf eten kan maken, of je kan gebruik maken van de open gemeenschappelijke keuken buiten. Er zijn een 50-tal tavernes en restaurants op het eiland waar je heel lekker kan eten voor een schappelijke prijs (ongeveer 10 € voor een maaltijd). Koffie, thee en water staan gratis ter beschikking tijdens je verblijf. Vooral in het nabij gelegen dorpje Molyvos zijn tal van schitterende restaurantjes waar je goedkoop en lekker kan eten.

Verblijf:
Je logeert per twee personen in een verzorgde en gezellig ingerichte studio die voorzien is van twee terrassen, een eigen badkamertje en keukentje en een ventilator. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen.
Indien je een éénpersoonskamer wenst, dien je 175 € meer te betalen en dit op voorhand aan te geven.

Omgeving:
Op 50 meter wandelafstand ligt het hotel Afrodite met een heerlijk zwembad en een sfeervolle taverne aan het privéstrand. Er is ook gelegenheid tot sporten.

In de nabije omgeving liggen warme thermale krachtbronnen alsook het authentieke Molyvos, een historisch dorp met tal van winkeltjes en restaurantjes en één van de mooiste havens van Griekenland.
Bijdrage:
650 € op basis van een tweepersoonskamer. Of 825 € op basis van een éénpersoonskamer.
Inbegrepen: verblijf, ontbijt, broodmaaltijd 's middags, workshop.

Transport:
Je kan een rechtstreekse vlucht nemen op maandag 2 juli met Jetair of Thomas Cook. Wil je goedkoper vliegen of op een andere dag, dan kan dit met Aegean airlines en Olympicair, met een tussenstop in Athene.

Alle info over vluchten naar Mytilini in Lesbos vind je hier.

Op de luchthaven van Mytilini staat een taxi van het Sapphohuis je op te wachten indien je dit op voorhand aan mij aanvraagt. De kosten zijn te delen tussen het aantal passagiers (70 € per taxi). Je kan ook een bus nemen, voor ongeveer 10 €.
(info hier).

Workshopleidster:
De workshop wordt geleid door Ineke Van Lint, psychologe. Ze heeft haar eigen praktijk in Luxemburg en geeft al 20 jaren lang allerlei workshops gaande van emotionele ontwikkeling, over Bachbloesems tot spiritueel ontwaken. Een volledige lijst van haar workshops vind je hier.
Informatie: www.enthousiasme.info

Inschrijvingen en inlichtingen:
Inschrijven doe je via telefoon+32 (0) 497 87 44 24 of mail ineke@enthousiasme.info
Je inschrijving is definitief na het storten van het bedrag op de ING rekening 360-1088691-66 (IBAN BE07 3601 0886 9166 en BIC BBRUBEBB), op naam van Ineke Van Lint, met vermelding "workshop Lesbos 2012".


Klik hier voor meer foto's van Lesbos.

******************************************************************************************

Je kan de inhoud van de workshop ook bestellen als boek:

Klik hier voor het gedrukte boek "Wat is de zin van jouw leven?"

Kllik hier voor het e-boek "Wat is de zin van jouw leven?"

Veel plezier bij de ontmoeting met je-Zelf!

Ineke Van Lint

 

 

 info@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy