Teaching by being: de intuitieve leraar

Samtati, Duffel (B)

12/04/2012

Trefwoorden: Hilde Van Bulck, Samtati, onderwijs, pedagogische coaching

 

 Tweedaagse workshop

of
Lesgeven vanuit ZIJN, hoe doe je dat?
 
Met deze tweedaagse workshop biedt Samtati EEN ORIGINEEL CONCEPT en EEN UNIEK PRODUCT aan voor het onderwijs.
Berichtgeving over schrijnende situaties in de klas zijn een duidelijk signaal dat probleemsituaties tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en leraren niet langer binnen de schoolmuren kunnen gehouden worden. Iedereen die voor de klas staat, weet dat jarenlange beproefde methoden geen vat meer hebben op de leerlingen van de 21ste eeuw die zich gemakkelijker dan vroeger afkeren van de schoolse aanpak. Voor jezelf als leraar is het ook niet altijd eenvoudig om met de zeer verscheiden situaties te om te gaan. Het verlangen van leerlingen naar leren is nochtans zeer groot. Zij nodigen de leraren uit om op een andere manier voor de klas, of beter IN de klas te staan. 
Een en ander heeft te maken met het veranderend paradigma in de samenleving en een groeiend bewustzijn dat ermee gepaard gaat.
Het verlangen van de leraar om les te geven is ook zeer groot. Als leraar kun je een antwoord bieden op de noden die zich aandienen in de klas. Vanuit een vernieuwingsdynamiek leer je pro-actief reageren om oplossingen op een dieper niveau te bekomen. Hiervoor moet je de interactie met je intuïtieve leraar durven aangaan. Lesgeven vanuit jezelf, vanuit het bewust-zijn of teaching by being doet je als leraar evolueren. Je krijgt een bredere kijk op hoe het klasgebeuren verloopt, maar ook op elke leerling afzonderlijk. De leerling krijgt een andere kleur. Je ziet beter wie de leerling is, niet hoe hij er volgens jou zou moeten uitzien. De leerling voelt zich dan herkend en erkend. Hij voelt zich gezien en gehoord en hij is daardoor bereid om samen met jou het schoolse leerproces aan te gaan. Door het ‘mobieleffect’ evolueren individuele leerlingen en je klasgroep met je mee. Het lesgebeuren wordt dan gekenmerkt door verbinding en bezieling om uit te groeien tot liefdevol en spiritueel onderwijs.
Alhoewel we de link naar de leerling niet vergeten richten we de schijnwerpers niet op wat de leerlingen zouden moeten doen, maar wel op jezelf als intuïtieve leraar. Hoe kun jij lesgeven vanuit het ZIJN, Teaching by being?
Verwacht van deze tweedaagse geen lading theoretische kennis met powerpoint, pen en papier. Verwacht wel een actieve medewerking met praktische en op resultaat gerichte oefeningen vanuit het bewust-aanwezig-zijn. Aangezien de nieuwe inzichten en vaardigheden uit jezelf komen, worden ze onmiddellijk verankerd in je denken en handelen met een groter comfort voor jezelf als persoon en als leraar. 
Scholen kunnen Samtati uitnodigen om deze workshop in de school te geven. Individuele leraren kunnen bij Samtati terecht voor pedagogische coaching.
 
 
Praktisch
Data en uren:
24 en 25 mei 2012
Donderdag: van 10 tot 17 u
Vrijdag: van 10 tot 16 u
Onthaal van 9.30 u tot 10 u
 
Tarief:
€ 180 (drankpauzes, versnaperingen en lichte lunch inbegrepen)
Betaling bepaalt de volgorde van inschrijving
Na inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten toegestuurd.
 
Inschrijving en betalingswijze:
Inschrijven via
- via 0493 247 547 of 015 31 54 81
 
Plaats:
The Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182 in 2150 Borsbeek
 
Begeleider:
Hilde Van Bulck
Samtati
 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy