Transformeer jouw angst in relaties

Touchstudio, Antwerpen (B)

20/04/2012

Trefwoorden: relaties, angst, Osho, Tabish Roncucci

 

Transformeer jouw angst
Ons verbonden voelen met iemand is een van onze diepste verlangens. Tegelijkertijd roept het ook de sterkste angstgevoelens op.


Tijdens deze weekend-workshop zullen we focussen op het verkennen van de impact die onopgeloste angsten kunnen hebben op ons leven en onze relaties.


Op 5 en 6 mei in het Lotushuis (Westerlo).

 

OVER RELATIES


Onze relaties leren begrijpen is een krachtig hulpmiddel tot zelfkennis waarmee we waardevolle levenslessen kunnen aanleren en onze eigen groei bevorderen.

Aan de basis van de dynamiek van onze relaties ligt ofwel een afhankelijke of een niet afhankelijke rol of houding die we aannemen in onze intieme relaties.

Wanneer we de niet-afhankelijke houding aannemen zijn we bang voor innige nabijheid en intimiteit, want zij kunnen er toe leiden dat we gemanipuleerd en gecontroleerd worden door de ander en dat er eisen aan ons worden gesteld.

We beginnen wellicht aan een relatie omdat we naar liefde hunkeren, maar er is ook een diepe drang in ons naar alleen zijn, hetgeen we trachten te vinden in de natuur, in meditatie of in creatieve activiteiten.

Het gevolg is, dat eens we ons in een relatie bevinden, we obsessioneel naar meer speelruimte en bewegingsvrijheid gaan verlangen en dat we voortdurend het gevoel hebben dat er allerlei eisen aan ons gesteld worden zodat de angst ontstaat dat onze eigenheid in het gedrang komt.

Bij een niet-afhankelijke opstelling zijn we er absoluut van overtuigd dat het probleem is dat de andere niet voor zichzelf kan zorgen. Wanneer we de afhankelijke houding aannemen is er de vrees om afgewezen te worden, alleen gelaten te worden.

Bij deze houding geloven we stellig dat de enige weg om geluk na te streven ligt in het delen van liefde, in samenzijn en samen dingen doen met de ander, in innige nabijheid met vooral één persoon.

Bij een afhankelijke opstelling zijn we er absoluut van overtuigd dat het probleem ligt in het onvermogen van de ander om zich open te stellen en bereikbaar te zijn.

 

 

 

Angst is in de kern een overlevingsemotie.

Angst is een van die sterke en oncomfortabele emoties die we meestal verkiezen niet te voelen. Tegelijkertijd is ze een indicatie dat we ons niet veilig voelen of niet genoeg vertrouwen hebben.
Het is merkwaardig genoeg zo dat sommige mensen bang zijn, terwijl daar niets van te merken is in hun gedrag.
Uitingen van zelfverzekerdheid, alles onder controle hebben, arrogant en dominerend gedrag kunnen in werkelijkheid wijzen op camouflage en zelfverdediging tegen angst. Maar als angst en conflicten met anderen niet geconfronteerd en opgelost worden, veroorzaken zij disharmonie in onze psyche.

Ons denken wordt onevenwichtig door onopgeloste conflicten en ons gedrag innerlijk gefragmenteerd en verdeeld, hetgeen uiteindelijk leidt tot het saboteren van onze eigen levensenergie.

Gedurende dit weekend in "retraite" word je volop gesteund in het omgaan met innerlijke conflicten en zullen we nader onderzoeken welke impact angst kan hebben bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen.
We ondersteunen deelnemers in het nemen van verantwoordelijkheid voor al wat hen erg aan het hart ligt, zoals familie, partnerrelaties, creativiteit, werk, enz.
We zullen ons focussen op het begrijpen en onderzoeken van de aard van angst. We zijn overtuigd dat mensen intrinsiek hulpbronnen in zich hebben en dat ze de capaciteit hebben om angsten te transformeren in iets dat moed en vertrouwen geeft om vooruit te gaan in het leven En dat ze de capaciteit hebben om intieme en voedende relaties aan te gaan en om grenzen te stellen.
De tools die we gebruiken gedurende deze workshop zijn Codependency, Somatic Experiencing and geleide meditaties.

 

 

Datum: Van zaterdag 5 mei van 9:00 tot 18:00 en zondag 6 mei van 9:00 tot 17:00
Trainer: Tabish Roncucci
Locatie: Het Lotushuis: Zoerleberg 30, 2260 Westerlo, België.
Prijs: 260 € / persoon all-in (incl. BTW, koffie&thee en maaltijden)
Prijs bij overnachting (optioneel): 20 € / persoon
Meer info en inschrijven: info@touchstudio.be, bel +32 484 713 900 of www.touchstudio.be

Deze workshop wordt in het Engels gegeven met Nederlandse vertaling.

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy