Workshop in Griekenland: "WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?"

Ineke Van Lint, Petange (L)

12/05/2012

Trefwoorden: Ineke Van Lint, Sapphohuis, Lesbos, Mytilini


 

 


 

  Workshop 'WAT IS DE ZIN VAN JOUW LEVEN?'

   van 2 tot 9 juli 2012 op het griekse eiland LESBOS

 

Deze workshop is voor jou als

  • je je ontevreden voelt met je leven,
  • je ’t gevoel hebt dat 'er meer moet zijn',
  • je alles hebt om gelukkig te zijn maar je bent het niet,
  • je niet weet welke richting je uit moet met je leven
  • je geplaagd wordt door onzekerheid, innerlijke onrust en twijfels,
  • je je altijd maar moe en down voelt en je weet niet waarom.

Als menselijk wezen hebben we het nodig ons nuttig en noodzakelijk te voelen. We verlangen diep in ons naar een doel in ons leven, iets dat ons leven zin geeft, iets dat ons ‘s morgens als we wakker worden zin geeft op te staan en er aan te beginnen.

Je bent hier op aarde met een doel. In deze workshop ga je op zoek naar de reden van je bestaan, naar de ZIN-GEVING ervan. Je leert ZIN te GEVEN aan je eigen leven.

Je bent hier niet toevallig. Er is een reden voor je bestaan. Die vind je in deze workshop, die als doel heeft jouw unieke en specifieke opdracht te ontdekken voor dit leven.

Je kan deze workshop zien als een avontuur, een begeleide reis naar de ontdekking van jezelf. Stap voor stap word je, doorheen de praktische oefeningen, geleid naar een helder zicht op je opdracht hier op aarde en naar een antwoord op de vraag: “Waarvoor ben ik geboren?”

Denk jij ook vaak: “Als ik maar de juiste partner vind, de juiste baan heb, genoeg betaald word, als ik maar kinderen heb, een eigen huis, goede vrienden, een goede gezondheid, dan zal ik gelukkig zijn!”
Maar op die manier werkt het niet.

Innerlijke leegte is wat je te wachten staat zolang de zingeving van je eigen leven ontbreekt. Deze toestand brengt je lichaam in een staat van traagheid en sloomheid, wat op de duur heel wat lichamelijke klachten en kwalen kan veroorzaken.

"Voor wie niet weet naar welke haven hij wil zeilen is geen enkele wind gunstig" - Seneca

Je bent ook een gemakkelijke prooi voor de verwachtingen van jouw omgeving, als je niet hebt leren luisteren naar je eigen verlangens. Als je niet jouw eigen weg volgt, volg je noodgedwongen die van een ander! Het zal moeilijk zijn om 'nee' te zeggen aan de eisen die jou gesteld worden, als je niet jouw eigen levensdoel hebt ontdekt en bepaald. Want dan ben je gewoon beschikbaar voor allen die jouw pad kruisen en jouw energie komen aftappen.

Hoe langer je wacht om te zoeken naar je Levensopdracht, hoe meer het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven aan je zal knagen. Je gevoel van eigenwaarde gaat op die manier steeds meer bergaf.

Maar, denk je misschien, kan je niet gewoon je leventje verder zetten zoals het was, misschien niet zo opwindend en rooskleurig, maar toch doenbaar? Kan je niet gewoon proberen het vol te houden zoals het is?

Het antwoord is ja. Je kan je leven op een monotone, triestige, zinloze manier verder zetten. Maar verwacht dan geen voldoening.

Je moet je niet zozeer afvragen :”Wat heeft het leven mij te bieden?”, maar wel : “Wat heb ik het leven te bieden?” Het antwoord op deze vraag is niet iets abstracts. Je hebt een heel concrete opdracht, met welbepaalde activiteiten.

Tegen je opdracht ingaan, is ingaan tegen jezelf. Dit staat gelijk aan het negeren van de roep van je ziel, het negeren van je diepste verlangens, en is net als een contract tekenen voor eeuwige ontevredenheid

Iedereen heeft de mogelijkheid en de v
erantwoordelijkheid een ZIN-VOL leven te leiden, zoals het bij hem/haar past. Jij bent geen uitzondering daarop!

 

De workshop "Wat is de zin van je leven?" heeft plaats in het
Sapphohuis bij Molyvos op het schitterende eiland Lesbos. Meer foto's vind je hier.

Afwachten is geleefd worden.

"Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichtends aan als je in je schulp kruipt om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen. Het is de bedoeling dat we stralen als kinderen. " - Marianne Williamson


Data:
De workshop heeft plaats gedurende de week van maandag 2 juli tot maandag 9 juli 2012, op het eiland Lesbos in Griekenland.
Maandag is de dag dat je toekomt (met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel, tenzij je op een andere dag wenst te komen en via Athene vliegt). De workshop start op dinsdag en loopt tot zondag, van 10 tot +/- 13u30, in de nieuwe pergola in de tuin die ons schaduw verleent en zicht op zee.


In de namiddag moet je rekenen op 1 uur individueel werk, ter voorbereiding van de volgende dag. Voor de rest ben je vrij om te genieten van het zwembad en de zee, beide op 1 minuut wandelafstand. Er is ook gelegenheid om scooters te huren, te wandelen, boottochten te maken, te lanterfanten, uitstapjes te maken of gezellig rustig te lezen in de hangmat in de tuin.

Maaltijden:
In de bijdrage is een dagelijks ontbijt en een uitgebreide broodmaaltijd 's middags inbegrepen, die we buiten nuttigen in de gezellige tuin. In elke studio is een kitchinette waar je zelf eten kan maken, of je kan gebruik maken van de open gemeenschappelijke keuken buiten. Er zijn een 50-tal tavernes en restaurants op het eiland waar je heel lekker kan eten voor een schappelijke prijs (ongeveer 10 € voor een maaltijd). Koffie, thee en water staan gratis ter beschikking tijdens je verblijf. Vooral in het nabij gelegen dorpje Molyvos zijn tal van schitterende restaurantjes waar je goedkoop en lekker kan eten.Verblijf:
Je logeert per twee personen in een verzorgde en gezellig ingerichte studio die voorzien is van twee terrassen, een eigen badkamertje en keukentje en een ventilator. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen.
Indien je een éénpersoonskamer wenst, dien je 175 € meer te betalen en dit op voorhand aan te geven.Omgeving:
Op 50 meter wandelafstand ligt het hotel Afrodite met een heerlijk zwembad en een sfeervolle taverne aan het privéstrand. Er is ook gelegenheid tot sporten.


In de nabije omgeving liggen warme thermale krachtbronnen alsook het authentieke Molyvos, een historisch dorp met tal van winkeltjes en restaurantjes en een van de mooiste havens van Griekenland.Bijdrage:
650 € op basis van een tweepersoonskamer. Of 825 € op basis van een eenpersoonskamer.
Inbegrepen: verblijf, ontbijt, broodmaaltijd 's middags, workshop.

Transport:
Je kan een rechtstreekse vlucht nemen op maandag 2 juli van Brussel tot Mytilini (luchthaven op Lesbos). Wil je op een andere dag vliegen, dan kan dit met Aegean airlines en Olympicair, met een tussenstop in Athene.


A
lle info over vluchten naar Mytilini in Lesbos vind je hier.

Op de luchthaven van Mytilini staat een taxi van het Sapphohuis je op te wachten. De kosten zijn te delen tussen het aantal passagiers (70 € per taxi). Je kan ook een bus nemen, voor ongeveer 10 €,
info hier).

Workshopleidster:
De workshop wordt begeleid door Ineke Van Lint, psychologe. Ineke is van Gent en heeft haar eigen praktijk in Luxemburg. Ze geeft al 20 jaar lang allerlei workshops gaande van emotionele ontwikkeling, over Bachbloesems tot spiritueel ontwaken.
Een volledige lijst van haar workshops vind je hier.
Informatie: www.enthousiasme.info

Inschrijvingen en inlichtingen:
Inschrijven doe je via telefoon
+32 (0) 497 87 44 24 of mail ineke@enthousiasme.info.
Je inschrijving is definitief na betaling op de ING-rekening 360-1088691-66 (IBAN BE07 3601 0886 9166 en BIC BBRUBEBB), op naam van Ineke Van Lint, met vermelding "workshop Lesbos 2012".


Klik hier voor meer foto's van Lesbos.

 

 

 

 info@enthousiasme.info -
www.enthousiasme.info

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy