Zomer 5-daagse DE STEM VAN JE HART

Sammy Vienne, Gent (B)

12/05/2012

Trefwoorden: Sammy Vienne, Atelier Blanchefosse, Johanna Descamps, Franse Ardennen

 

 
Zomer 5-daagse DE STEM VAN JE HART
24 tot 28 juli 2012
Blanchefosse (Franse Ardennen)
 

“Wanneer er later vele wegen voor je open liggen en je niet weet welke je moet nemen,sla er dan niet op goed geluk één in, maar ga zitten en wacht.
Haal vol vertrouwen net zo diep adem als je adem hebt gehaald op de dag dat je ter wereld kwam, zonder je door iets te laten afleiden. Wacht en blijf wachten. Beweeg je niet; wees stil en luister naar je hart. Wanneer dat dan tot je spreekt, sta op en volg zijn stem.” (Susanna Tamaro, De stem van je hart)

Zegt het je iets om de stem van je hart te laten spreken?
Zegt het je iets om de wijsheid van je eigen levensloop te ontdekken?
Zegt het je iets om terug contact te maken met je essentie?
Zegt het je iets om stil te worden en te luisteren naar je adem en je hart?
Zegt het je iets om je te tonen zoals je bent en je verbonden te voelen?
 
Levensloop en essentie ...
De zomerworkshop biedt een unieke combinatie van biografisch werk, lichaamswerk en meditatie

Tijdens deze 5-daagse ga je op zoek naar jouw unieke levenskracht, die richting kan geven aan je bestaan. Niet naar een geforceerd doel of project, maar naar jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom. We gaan op zoek naar de wijsheid van jouw levensloop en naar de diepte van jouw essentie.
Via biografische oefeningen kom je in contact met jouw innerlijke en uiterlijke levenslijn, met levensfasen en overgangen, met talenten en obstakels en met jouw levensmissie. Tegelijk helpt lichaamswerk en meditatie om jouw sensitiviteit en bewustzijn te verhogen zodat je open komt te staan voor je levenskracht en essentie en voor de stem van je hart. We werken met verschillende werkvormen: individuele opdrachten, contact- en voeloefeningen, deelrondes, inquiry, meditatie, vrije dans, adem en stem, creatieve werkvormen, visualisaties, …. Naast het proces in de groep, is er ook aandacht voor jouw individuele proces. Je levenservaringen en levensvragen zijn het materiaal waar we mee werken.
In de namiddag is er tijd voor ontspanning, genieten van de mooie tuin, wandelen, zwemmen, uitstapjes in de omgeving, lezen, lachen, zingen, dansen, …   Je verblijft in een prachtige omgeving en wordt verwend met lekkere vegetarische maaltijden. Dus ook vakantie en genieten !
 
  Genieten
in de Franse Ardennen …
De zomer 5-daagse vindt plaats in Atelier Blanchefosse in de Franse Ardennen. Een plek die rust geeft en inspireert. www.atelierblanchefosse.eu
 
Atelier Blanchefosse is prachtig gelegen in het glooiende landschap van de Franse Ardennen, midden in de uitgestrekte natuur. Hier zijn nog ware stilte en heldere sterrenhemels te vinden. De voormalige burgemeesterswoning is omgebouwd tot een complex met onder meer een mooie werkruimte en sfeervolle groepsaccommodaties voor 15 personen. De glooiende tuin van een hectare ligt dichtbij de ruïnes van een cisterciënzer abdij uit de 12e eeuw. Het vrije uitzicht is spectaculair en geeft een sterk gevoel van ruimte en vrijheid.
Ontbijt, lunch en vegetarische maaltijden worden met creativiteit en culinair plezier bereid door de kok. Overnachten gebeurt in 1-,2- of 3-persoonskamers. Je kan er ook voor kiezen om te slapen in je eigen tent op een mooi plekje in de grote tuin (in dit geval is er een korting).
 
Begeleiding en praktische informatie
De begeleiding is in handen van Sammy Vienne en Johanna Descamps.
 
Sammy Vienne
Sociaal-pedagoog,
Coach en levensloop-begeleider, 55 jaar
Johanna Descamps
Psychotherapeute

 
Alle praktische informatie + inschrijfformulier vind je op www.parelsgewijs.be, rubriek zomer 5-daagse. Cursusgeld: 250€ - Verblijfskosten: 242.50€. Voor vragen kan je steeds contact nemen:
Sammy Vienne, 09/209 92 32 – de-parel@telenet.be
Johanna Descamps, 056/77 33 92 – johanna.descamps@scarlet.be
We hopen je te mogen ontmoeten.
 
 
 
 Atelier Blanchefosse
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy