Introductiemiddag droomanalyse, een integrale benadering

Droomcirkel, Bierbeek (B)

18/06/2012

Trefwoorden: droomanalyse, Cindy Schepers, Droomcirkel, Romaanse Poort Leuven

 

 

 
INTRODUCTIEMIDDAG
 
droomanalyse - een integrale benadering
 
 
29 september 2012 van 13u30 tot 17u00
 Romaanse Poort, Leuven
  
 
Wij dromen allemaal, elke nacht opnieuw. Wat zijn deze bizarre, soms verwarrende, creatieve of enge verhalen van de nacht? Afval van de geest? Seksuele fantasieën? Een suggestie uit het onbewuste? Spirituele boodschappen?

 
"Ik droomde van een groot hart dat doormidden brak.
Water sijpelde eruit langs alle kanten.
Toen ik beter keek, zag ik dat het een grote schelp was
met in het midden mijn zoon."
 

Deze middag vertelt psychotherapeute Cindy Schepers van DROOMCIRKEL vzw over haar ervaringen uit de praktijk. Ze brengt helderheid in het dichte bos van uiteenlopende theorieën over het onderwerp. De deelnemers leren een basistechniek om zelf betekenis uit dromen te halen.
 
Tijdens deze middag wordt de integrale benadering opgebouwd op basis van het verhaal van ‘de blinden en de olifant’. Dit oude soefiverhaal blijkt een mooie metafoor om de verschillende theorieën over droomanalyse ten opzichte van elkaar in perspectief te brengen. Lees hier het verhaal >>>

 

Volgende onderwerpen komen aan bod:
 
·         wat zijn dromen en waarover dromen we?
·         dromen en bewustzijn in ruimer daglicht (model van Wilber)
·         bijdrage van Freud, Jung en anderen
·         basistechniek: droomdynamieken formuleren
·         praktijkvoorbeelden
·         tips om je dromen te herinneren
 
Doelgroep
Voor wie meer wil weten over dromen, bewustzijn, het gebruik van droomanalyse in de therapeutische praktijk en persoonlijke groei.
Deze middag staat open voor zowel therapeuten, coaches, hulpverleners als dromers die meer over het onderwerp willen weten. Voorkennis is niet nodig.
Jij vergeet je dromen telkens of hebt de indruk dat jij niet droomt? Schrijf zeker in want wij geven je heel wat tips om je dromen te vangen.

 

Schrijf in vóór 30 juni 2012 en breng een tweede persoon gratis mee!

 

Praktisch
Zaterdag 29 september 2012 van 13u30 tot 17u00 in de Romaanse Poort te Leuven (Brusselsestraat 63, op wandelafstand van het station). Welkom vanaf 13u15.
Vooraf aanmelden op info@droomcirkel.be, met vermelding van het aantal deelnemers. Je inschrijving is definitief na storting van 15 euro per deelnemer op de rekening van de vzw: 979-1673045-91, met vermelding van je naam.
Het aantal plaatsen is beperkt en omdat we al meer dan 20 inschrijvingen hebben is aanmelden een must! Schrijf in voor 30 juni 2012 en breng een tweede persoon gratis mee.
Meer info is te verkrijgen bij Cindy Schepers op Cindy@droomcirkel.be of op gsm 0486 26 80 44.

VOORJAAR 2013: REEDS IN DE PICTURE!
Basisworkshop ‘de principes van integrale droomanalyse in de praktijk’: naast een theoretische basis krijg je tijdens deze tweedaagse heel wat technieken om met dromen van jezelf of je cliënten aan de slag te gaan. Schrijf in voor 30 september 2012 en geniet van de vroegboekkorting!
Lees meer >>>
 
Vervolgmodule droomanalyse voor professionals: tijdens deze zesdaagse training leren therapeuten, coaches en andere hulpverleners hoe ze droomanalyse kunnen gebruiken als therapeutische hefboom in hun werk met cliënten. Schrijf in voor 1 januari 2013 en geniet van de vroegboekkorting!
Lees meer >>>
 

 
DROOMCIRKEL vzw begeleidt mensen in hun zoektocht naar zichzelf. www.droomcirkel.be
Hiertoe biedt zij individuele sessies en vorming aan. Het aanbod is gebaseerd op volgende peilers:

 
         

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy