Zomerweken Mindfulness

Instituut voor Aandacht en Mindfulness, Heusden (B)

26/06/2012

Trefwoorden: Ingeborg Verheyden, Inge De Leeuw, Dr. David Dewulf, Dr. Gerbert Bakx

 

 

 
ZomerWEKEN mindfulness
Instituut voor Aandacht en Mindfulness
www.aandacht.be

     
 
 
Mindfulness heeft haar waarde aangetoond: minder piekeren en meer genieten, stress voorkomen en beter omgaan met uitdagingen. Met eenvoudige oefeningen ontdek je de kracht van het nu en krijg je meer inzicht in jezelf.  Je leven komt beter in balans. Door de training van aandacht merk je dat dit moment steeds anders is en daardoor de moeite is om geleefd te worden.
Wetenschappelijk onderzoek toonde daarbij dat mindfulness efficiënt is voor de aanpak van o.a. stress, chronische pijn, angst, depressie, burn out, slaapstoornissen, hoofdpijn…
Mindfulness zomertraining (5e editie!)
Een onvergetelijke ervaring!

Data: vrijdag 03/08- vrijdag 10/08
Begeleiding: Ingeborg Verheyden en Inge De Leeuw
Gedurende 7 dagen kan je het volledige MBSR (Mindful Based Stress Reduction)/MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) programma aanleren of opfrissen. Een ideale manier om te onthaasten en gelijkgestemde zielen te ontmoeten. De totale werktijd tijdens deze week bedraagt 30u. Je kan de dag optioneel starten met yoga. Na het ontbijt krijg je les en in de namiddag ben je vrij om op het prachtige domein te relaxen of de buurt van Rochefort te verkennen. Voor het slapengaan is er nog een meditatie om te ontspannen. Er is 1 dag in volledige stilte.

Week van het geluk (2e editie!)
Een reis doorheen de wereld van filosofie, psychologie en meditatie

Data: vrijdag 10/08 - vrijdag 17/08
Begeleiding: Dr. David Dewulf en Dr. Gerbert Bakx

Tijdens de week van het geluk krijg je de kans om lezingen en workshops van 2 'geluksdokters' bij te wonen: Dr. Gerbert Bakx, oprichter van de Academie voor Levenskunst, en Dr. David Dewulf, oprichter van het Instituut voor Aandacht en Mindfulness. Ze laten je zien hoe je obstakels kan overwinnen en vreugde van het leven kan ontdekken. Er wordt gewerkt met verschillende invalshoeken zoals Tai Chi en Mindfulness met Dr. Dewulf en De strategie van het geluk met Dr. Bakx.

Locatie:

Chateau Frandeux en haar bijgebouwen zijn gelegen in de streek ‘Les Famennes’ in Wallonië, België. Een 40-tal huizen vormen het gehucht Frandeux, op zo’n 10 km afstand van Rochefort gelegen. Direct rondom de Chateau ligt het landgoed van zo’n 25 hectare met een groot bos en twee verstilde meertjes waarin u kan zwemmen bij mooi weer.

De kamers zijn smaakvol ingericht, van eenvoudig tot heel comfortabel. Veel kamers hebben uitzicht op het nabijgelegen meer, de velden en de bossen daarachter, of de 2000 jaar oude Keltische heuvel op het terrein. Er zijn een- en tweepersoonskamers waarvan een aantal met eigen douche en toilet. Op verschillende plaatsen in de Chateau is er wifi.
U kan gratis gebruik maken van de sauna en zonnebank in de Chateau.
 

Onze kok zorgt elke dag voor een heerlijk uitgebreid buffet, rekening houdend met uw dieet (indien ruim op voorhand doorgegeven).

Tijdens uw vrije momenten kan u een bezoekje brengen aan Rochefort, de domeinen van Chevetogne, het klooster van Chevetogne, het Archeopark of de grotten van Han. Op 20 km van Frandeux kan u gaan kanoën op de Lesse. De omgeving leent zich er ook perfect toe om te gaan wandelen, mountainbiken of paardrijden.    

Prijs:
Voor de logies (8d, 7n all inclusive), de cursus (30 uur) en het cursusmateriaal (werkmap en 8 cd’s) betaalt u:
 
-        € 800 - € 945 op basis van een 1-persoonskamer
-        € 725 - € 845 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
 
Alle kamers hebben een eigen wastafel. Er zijn enkele kamers met een eigen toilet ,douche, uitzicht op het meer beschikbaar voor een extra kost. Enkele kamers zijn beschikbaar aan lager tarief voor mensen met een laag inkomen.
 
Meer info en inschrijven:
 
Instituut voor Aandacht en Mindfulness
+32 (0)494 94 60 60
+32 (0)9 328 60 90
 
 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy