Basisvorming contactclown en stage - Najaar 2012 - Contactclowns Talking Stick vzw

Contactclowns Talking Stick vzw, Heverlee (B)

13/07/2012

Trefwoorden: Contactclowns, Annemie Janssens, Ria Bollens, Peter Rouffaer

 

 
Ontdek de clown in jezelf
 
basisvorming contactclown en stage
- najaar 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie zijn de Contactclowns Talking Stick?
Een vereniging van vrijwillige contactclowns, erkend door het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De clowns brengen in samenspel met muzikanten een bezoek aan bewoners van woon- en zorgcentra, mensen met dementie, palliatieve patiënten of mensen met mentale en andere beperkingen. Wij werken vanuit het zintuiglijke en zoeken voornamelijk woordeloos contact in respect voor elke persoon en voor de grenzen die hij of zij stelt.
 


  
 
Wat biedt Contactclowns Talking Stick?
Bij Contactclowns Talking Stick vzw krijg je vijf afzonderlijke dagen basisvorming en één dag stage in een zorginstelling. De vorming clownerie wordt gegeven door Peter Rouffaer op zondag 30/9, zondag 21/10, zaterdag 10/11 en zondag 18/11 en de vorming over (jong)dementie door Annemie Janssens op dinsdag 30/10. Telkens van 10 tot 16 u te Leuven. Dit kost € 250. Na de stage kan je deelnemen aan de bezoeken en vormingen van de vzw. Voorkennis of ervaring zijn niet nodig.
 

 
  
Hoe schrijf jij je in? 
Ria Bollens is coördinator en nodigt je uit voor een introductiegesprek over de basisvorming en stage, over je motivatie en verwachtingen als vrijwilliger-contactclown en over de visie en werking van de vereniging.
Contacteer + 32 (0) 473 71 69 37 of
ria.bollens@skynet.be.Ontdek de clown in jezelf
De clown is een uniek wezen en beleeft de wereld op zijn eigen karakteristieke wijze. Hij speelt wat hij denkt, voelt of wil. En aangezien de clown JA zegt op iedere situatie en ontmoeting, vindt hij door zijn logica unieke clownoplossingen. Hier ontstaat in onbevangenheid humor, waarmee de andere zich kan identificeren en laten raken.

Contact maken is een sleutelbegrip. De aandacht gaat naast jouw leerproces ook naar het groepsgebeuren. Clown- en speltechnieken maak jij je eigen in een creatief groeiproces.
 
 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy