Samtati. Zomerse activiteiten 2012

Samtati, Duffel (B)

08/07/2012

Trefwoorden: Samtati, familieopstelling, Ivo Bols, De nacht van ons leven

 

 

 
 
ZOMERACTIVITEITEN
 
HET ZOMERT NIET ALLEEN BIJ DE ZOMER VAN ANTWERPEN
 
Beste,
 
De laatste weken ben ik druk bezig geweest met een herbronning op verschillende niveaus. Na 9 maanden Samtati, Huis Van Bewust-zijn was het tijd om te overlopen wat geweest was en te plannen wat nog zou komen. Samen met mijn cliënten en met de deelnemers aan de workshops hebben we prachtige en soms verbluffende resultaten neergezet. Ik heb me mogen verdiepen in heel wat verschillende thema's en voelde me prima bij elk onderwerp. Een gevoel van dankbaarheid dat ik dit werk mag doen, heeft me dikwijls vergezeld. Een reis naar Mexico heeft me in ontroerende verbinding gebracht met oeroude wortels, een gevoel van thuiskomen. Met blinkende en schitterende ogen ben ik teruggekomen. De weg die ik met Samtati mag verder zetten, wordt steeds duidelijker en ondubbelzinnig uitgestippeld.
 
Steeds meer mensen met een diep verankerde problematiek vinden de weg naar mijn praktijk. Daar zijn steeds meer jongeren bij. Het doet mijn hart onnoemlijk deugd dat ze daarna opnieuw naar huis gaan met meer hoop en moed in hun ogen. Ik kan in verwondering blijven kijken naar hoe verstrikkingen zich ontvouwen en nieuwe bewegingen en meer evenwicht in hun leven ontstaan. De kracht van ademen en de inzichten uit het systemisch werk zijn hierin een absolute meerwaarde gebleken.
Zoek je zelf een manier om je leven opnieuw meer in je eigen handen te nemen, neem dan eens een kijkje bij de mogelijkheden voor Individuele sessies. Laat je niet afschrikken door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden. In de praktijk wordt gewerkt met wat jij nodig hebt.
 
Mijn grote passie voor onderwijs en opvoeding is uitgemond in een uitgebreid programma voor scholen, leraren en directies. Daarom heb ik besloten om mijn aanbod op te splitsen in een AANBOD VOOR PARTICULIEREN en een AANBOD VOOR ONDERWIJS & OPVOEDING. De verbouwingswerken aan de website zullen in augustus voltooid zijn. De activiteiten vind je er al wel terug, maar nog niet onder de nieuwe look.
 
Ondertussen wil ik uitgebreid genieten van de zomer en hopelijk ook van het zonnetje. Daar horen een paar activiteiten bij:
 
De vraag naar FAMILIEOPSTELLINGEN blijft enorm groot zodat ik er deze zomer twee gepland heb en rekening heb gehouden met de vakantiegangers. Een familieopstelling onthult steeds een diepe loyaliteit naar gebeurtenissen en personen uit het verleden. De beweging die ontstaat doet de liefde weer stromen en geeft een diep gevoel van opluchting en perspectief. Ik voel me als een visje in het water als ik een opstelling mag begeleiden, met een diepgaand respect voor elke deelnemer en het proces dat zich ontvouwt. Ik verheug me ook om me hier in de loop van dit jaar nog verder in te bekwamen bij drie verschillende opstellers.
 
NIEUW is de DAUWWANDELING, MEDITATIE EN BRUNCH op zaterdag 28 juli 2012. Uiteraard is dit een activiteit voor vroege vogels. In de natuur kun je je beter verbinden met jezelf en daar gaan we dan ook voor! Aantal deelnemers voor deze ochtendactiviteit is beperkt. Haast en spoed is zelden goed, maar wil je erbij zijn, moet je toch snel zijn. Dauwwandeling, meditatie en brunch. Schrijf je nu in!
 
Goed voorbereid naar het volgend schooljaar? Dan is de tweedaagse basismodule 1 TEACHING BY BEING, of lesgeven vanuit ZIJN, hoe doe je dat? misschien iets voor jou. TEACHING BY BEING maakt deel uit van een omvangrijker programma The New Teaching (TNT) en richt zicht tot leraren, leerlingenbegeleiders en zorgleerkrachten die worstelen met moeilijke klassituaties en daarbij verlangen om met méér plezier en met méér impact hun werk te doen. Binnenkort volgt er een uitgebreide nieuwsbrief over The New Teaching (TNT), maar je kunt nu al de volledige brochure aanvragen. The New Teaching (TNT) zal op 23 september voorgesteld worden tijdens de Gezondheidsbeurs en de Kinderwijze beurs in Antwerp Expo. Ondertussen kunnen leraren alvast deelnemen aan Basismodule 1: TEACHING BY BEING, of lesgeven vanuit ZIJN, hoe doe je dat? op maandag en dinsdag 20 en 21 augustus 2012. Schrijf je nu in! Zo kun je het schooljaar starten met een stevige basis.
 
De grootste verrassing van vorig jaar was ongetwijfeld de vraag die ik na de workshop ‘Van oervrouw tot godin’ kreeg. De vraag om deze workshop ook aan mannen aan te bieden, kwam zowel van mannen als van vrouwen. Na wat twijfel van mijn kant, ik ben geen man, nam ik de uitdaging met veel enthousiasme aan. De workshop ‘Van oerman tot god’ was een succes en kent nu een vervolg!
Samen met Ivo Bols, die ervaring met mannengroepen heeft, begeleid ik een tweedaagse voor mannen. Als je nu je wenkbrauwen fronst, weet dan dat Ivo en ik een bewuste keuze gemaakt hebben om deze workshop voor mannen aan te bieden met een man én een vrouw in de begeleiding. Het mannelijke verbindt zich met het vrouwelijke en het vrouwelijke met het mannelijke. We willen je deze eenheidsverbinding niet onthouden. Lees meer over de tweedaagse workshop GODEN EN TITANEN op zaterdag en zondag 25 en 26 augustus 2012.
 
Het zijn de resultaten bij de tieners uit mijn praktijk die me tot de workshop BLIJF IN JE LIJF! voor tieners op dinsdag en woensdag 28 en 29 augustus 2012 geïnspireerd hebben. Zin om mee te doen?
 
Ik sta dikwijls in grote verwondering hoeveel mensen mijn boek DE NACHT VAN ONS LEVEN lezen, delen en er als een werkboek mee aan de slag gaan. Regelmatig krijg ik prachtige feedback toegestuurd. Als ik een lezing geef over hoe je je leven kunt leiden vanuit bezieling, stel ik vast dat mensen een diepgaande herkenning voelen. Het doet me dan ook telkens plezier om mijn inzichten over leven en dood met anderen te delen. Heb je zin om een LEZING TE ORGANISEREN voor je organisatie, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen.
 
 
Ik ben vast van plan van de zomer te genieten, met of zonder zon. De innerlijke zon is altijd aanwezig en straalt haar blijdschap naar je omgeving uit.
 
Een zomerse groet.
 
Hilde Van Bulck
 

 

Praktisch
Data en uren:
 
Tarief:
 

Inschrijven via:
- via 0493 247 547 of 015 31 54 81
 

Plaats:
 

Begeleider:
Hilde Van Bulck Wie ben ik?
Samtati, Huis Van Bewust-zijn
 
 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy