Programma Belgische School voor Sjamanisme 2012-2013

Belgische school voor sjamanisme, Rotselaar (B)

14/08/2012

Trefwoorden: sjamanisme, zuiveringsritueel, krachtdier, Huis Quelle

 

   


 

 
Programma
Belgische School voor Sjamanisme
2012-2013
 
 
 
In 2012 en 2013 biedt de Belgische School voor Sjamanisme volgende activiteiten aan:
 

Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme

Deze opleiding is ingedeeld in zes keer vier dagen waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf en anderen te healen. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen. Wij gaan ervan uit dat een sjamaan een “wounded healer” is. Dat wil zeggen dat hij/zij zich eerst zelf moet leren kennen en erkennen voor hij/zij anderen kan helpen. In onze opleiding loopt dit dan ook gelijktijdig. We gaan dieper in onszelf graven en tegelijk passen we de aangeleerde kennis toe op anderen. Deze reis zal zowel speels als ernstig zijn, we zullen huilen en plezier maken, exploreren, vertellen, luisteren, ontdekken, zingen, lachen, mediteren, trommelen, dansen, genieten en vooral intens transformeren.
 
Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect. Maar het zorgt er telkens voor dat we vanuit een dieper bestaan leren aanwezig zijn om dan onszelf en anderen dichter tot hun essentie te brengen.
 
Een volledige opleiding duurt twee jaar met blokken van drie keer vier dagen per jaar. De modules zijn residentieel (dus drie maal overnachten).
Het eerste jaar is vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, in het tweede jaar wordt aangeleerd hoe men anderen kan behandelen. Het tweede jaar wordt afgesloten met een Vision Quest van één week in het buitenland.
 
Op dinsdag 11 september is er een informatie-avond over deze opleiding van 19 tot 21 uur in Huis Quelle, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar.
Als je komt, dan graag een seintje naar mark@bsvs.be.

De data voor het 1ste jaar zijn:
- 1ste blok: van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober 2012;
- 2de blok: van donderdag 21 tot en met zondag 25 februari 2013;
- 3de blok: van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei 2013.
 
 
 

Workshop hedendaags sjamanisme
 
In dit weekend worden je lichamelijke en innerlijke zintuigen verscherpt en krijg je een vleugje oeroude kennis op een hedendaagse manier aangereikt. Via een aantal sjamaanse rituelen leer je om in trance te raken waardoor je in contact kan komen met de wereld van de spirits. Dit laat je toe tot diepere lagen van je fysieke en emotionele bewustzijn door te dringen. Deze herkenning van wat er altijd al in jou aanwezig is, geeft voldoening en een diepgevoelde rust. Dit weekend willen we met een mengeling van nieuwsgierigheid, respect, humor en open geest de grenzen tussen het materiële en het spirituele bewustzijn aftasten.
 
Concreet gaat het om volgende methoden:
Zuiveringsritueel
Trance-inductie
Divination
Geleide meditatie
Medicijnwandeling
Reis naar de onderwereld en contact met de spirits
Ontdekking van je krachtdier

 
Het eerstvolgende weekend vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 september 2012
 
 
 
Natuur-beleef-plezierdagen voor kinderen
 
Tijdens deze vakantiedagen gaan we met de kinderen zingen, muziek maken, samen op de grote trom trommelen, hout sprokkelen en vuur maken, binnen en buiten spelen, eten uit de tuin halen en samen eten maken, samen stil zijn, dromenvangers en andere kunst maken, natuurkunst ontdekken, een eigen ratel maken, avondwandeling maken en … zien wat de dag ons brengt. Dit alles vanuit een sjamanistisch-spiritueel uitgangspunt zonder de kinderen met theorieën, leringen of dogma’s te belasten.
 
De eerstvolgende kinderweek vindt plaats van maandag 20 augustus 9u tot en met vrijdag 24 augustus 2012.
 
 
 INFORMATIE:
 
Alle activiteiten vinden plaats in Huis Quelle, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar.
 
 
Voor meer informatie:
kijk op www.schoolsjamanisme.be
of contacteer Mark Anthierens
op mark@bsvs.be
en 0496/280.070.


 www.schoolsjamanisme.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy