Het Pad van het Vochtige

Terra Luminosa, Maldegem / Brussel (B)

12/10/2012

Trefwoorden: Terra Luminosa, yin, Karine Nivon, Alain Art

 

 
Het Pad van het Vochtige
 
26, 27 en 28 oktober 2012
en
18, 19 en 20 januari 2013

 
Twee Tantra-weekends voor mannen en vrouwen, singels en koppels
in de reeks Tribal Tantra
 
Het Pad van het Vochtige is een vrouwelijke weg, een energetische weg. Yin in de tao. De Yin is gelinkt aan de vloeistoffen, aan het vloeibare, alles wat binnenin is.
De man is in verbinding met zijn Yin-kant, zijn vrouwelijke kant als hij in verbinding is met zijn gevoeligheid, zijn sensaties. De vrouw is in verbinding met haar Yin-kant als ze verbonden is met haar mysterie, haar kwetsbaarheid, haar plezier.
De yin-weg is een uitnodiging om zich te laten vloeien, … om meer flow te geven aan je lichaam, je relaties met anderen, om meer tijd te nemen voor jezelf, om plezier te vinden in het leven. Dit spoor laat toe om sensualiteit te brengen in elke dagdagelijkse handeling.
Je duikt in de Yin, je zal je laten dragen om te begroeten, je laten stoppen, bekijken, aanraken, voelen, smaken, proeven, zijn… Je zal uitgenodigd worden om het Yin-pad te cultiveren, de weg van genieten, die het water in de mond laat komen, om het droge pad van het moeten, van de frustratie, van de castratie te verlaten.
 
Deze weekends, open voor singels en koppels, kunnen een wonder, een heerlijk avontuur zijn.
 
Samengesteld uit twee weekends is het verloop van deze reeks bijzonder.
Het Pad van het Vochtige voor de mannen: zij zullen een heel weekend door de Yin ontvangen van de vrouw.
Het Pad van het Vochtige voor de vrouwen: zij ontvangen op hun beurt tijdens het volgende weekend de Yin van de man.
Van jezelf geven en honderdvoudig ontvangen.
Het wordt aanbevolen om je in te schrijven voor de twee weekends om zo de twee energieën te beleven: die van de gever en die van de ontvanger.
Door een zachte en tedere aanwezigheid zal je bijdragen tot de heling van de wereld, door de Yin-kracht, geboren uit de verbinding tussen het vrouwelijke en mannelijke in jezelf.
 
Begeleiding
 


Alain Art
Ik ben door het Tantra Skydancing Instituut (Margot Anand, Montpellier, France) opgeleid. Lichaamsgerichte psychotherapie, dans, yoga e.a. maken eveneens deel uit van mijn opleidingen. In 2010 heb ik een ontmoetingscentrum opgericht, Terra Luminosa: Mijn bedoeling was mensen bijeen te brengen die de originele Tantraleer wilden mee verspreiden op zoveel mogelijk manieren, hetzij individueel, hetzij via groepen. Het is dus eerder een beweging waarin mensen elkaar ontmoeten en steunen in hun persoonlijke groei en leven.
Ik begeleid, alleen of met andere Tantra-teachers, groepen zoals Tantra-yoga, Tantra-initiatie en groepen voor persoonlijke groei.
Naast deze groepsactiviteiten gaat mijn hart en passie naar de individuele Tantra sessies en, in het bijzonder, de Sexual Healing : de unieke combinatie van gesprekstherapie met een respectvolle lichaamsbenadering/behandeling is stilaan mijn levensweg geworden en mijn dankbaarheid aan mijn gidsen en het Universum om mij op deze weg te hebben geleid is onmetelijk!


Karine Nivon
Al geruime tijd op het Taoistische en Tantrische spoor, verken ik de vrouwelijke energie. Een sacrale droom raakte mij zo’n 7 jaar geleden en heeft me ertoe aangezet het tijdschrift op te richten: “Rêve de Femmes, in het begin in samenwerking met twee andere vrouwen, Carol en Eva. Daarna is de creatie gekomen van de maankalender: “Rev’elles”: een loflied aan de Schoonheid, aan het sacraal vrouwelijke en aan de geheimen van de Vrouw. Het is een waar plezier om hieraan samen te werken met vele vrouwen en kunstenaars van over de hele wereld waarmee we samen weven aan het hele web van zusterschap.
Gepassioneerd door de vloeibaarheid en de magie van Tao en Tantra, begeleid ik Wezens op de weg naar schoonheid, de weg van het ontwikkelen der Intimiteit, het openen van het hart, van de interne cycli en ritmes van Gaia… in de vorm van vrouwengroepen, van gemengde groepen en individueel. Ik gebruik mijn intuïtie, empathisch luisteren, sjamanistische tools, energetisch werk en intuïtieve tantrische massages, geest en lichaamstherapie en familieopstellingen.

 
Plaats en datum 
Het Pad van het Vochtige voor de Man: 26, 27 en 28 oktober in het Castel Sainte Marie, Rue des Ardennes te Beauraing
Het Pad van het Vochtige voor de Vrouw: 18, 19 en 20 januari 2013 in de “Ferme Vevy Wéron”, te Wépion
De weekends beginnen telkens op vrijdag om 19.30u om te eindigen op zondag om 17 u.

Je hebt ook de mogelijkheid om deze weekends in Frankrijk (nabij Genève) te beleven (eerste weekends van december en maart).
 
Kostprijs
van 238 € tot 280 € per weekend, afhankelijk van de gekozen formule (zie op de website voor meer info)
 
Verblijfskosten
60 € à 80 € voor het hele weekend, volgens de locatie
 
Inschrijving
De inschrijving zal gebeuren na een telefonisch gesprek.
Stuur een mail naar
alain_art@hotmail.com of bel naar 0495 22 73 62.
Op onze website vind je alle nodige informatie over Het Pad van het Vochtige.
 
ga naar Agenda -> Tribal Tantra

   
                                                        
Castel Sainte Marie      Ferme Vevy Wéron 

 


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy