ECO-Therapeutica XV | za & zo 9-10 maart 2013 | Brabanthal Leuven

ECO-Therapeutica

17/10/2012

Trefwoorden: gezondheid en wellness, beurs, esoterie en spiritualiteit, alternatieve geneeswijzen

 

ECO-Therapeutica XV | zaterdag 9 & zondag 10 maart 2013 BRABANTHAL | LEUVEN | BELGIUM

Méér dan 60.000 bezoekers bezochten reeds deze beurs. U ook?

 

De gezondheidsbeurs ECO-Therapeutica is een succesvol en uniek concept waarbij er twee aparte maar verbonden hallen, één over 'complementaire geneeswijzen' en één over 'esoterie & spiritualiteit' volledig geïntegreerd zijn tot 1 groot evenement. Elke hal beschikt over een aparte ingang, maar men hoeft maar 1 keer inkom te betalen. We zijn ondertussen al toe aan de vijftiende editie toe en hebben al meer dan 60.000 bezoekers uit binnen en buitenland kunnen bekoren met deze dubbelbeurs.

Op vorige editie waren er meer dan 160 exposanten verdeeld over 2 hallen. Deze beurs was reeds enkele maanden op voorhand volledig uitverkocht. Voor de editie 2013 hebben we daarom enkele plaatsen extra voorzien. Daarmee zouden we dan ook onze maximum capaciteit bereiken. De VIP inschrijvingsperiode (exposanten van vorige edities konden opnieuw hun standplaats innemen) is sinds vorige week afgelopen en vele exposanten hebben alvast opnieuw hun medewerking toegezegd? In hal II (esoterische afdeling) zijn reeds meer dan 80% van de standplaatsen volzet en in Hal I (therapeutica afdeling) werd reeds meer dan 50% van de standruimte opnieuw ingenomen.

Uit een steekproef gedaan bij 352 ondervraagden blijkt dat het zowel voor de exposant als voor de (professionele) bezoeker een absolute must is om deze beurs te bezoeken. Bijna 94% van de ondervraagden zouden de beurs aanraden aan vrienden en familie. Voor meer dan 91% van de bezoekers was het zelfs de beste beurs in z'n genre die ze bezocht hadden in 2011. Slechts minder dan 1% van de ondervraagden vond de beurs maar helemaal niets.

De vorige edities, kenden een buitengewone belangstelling van een bijzonder geïnteresseerd publiek. Zowel voor de exposanten als voor de bezoekers zal deze 15de editie andermaal de doeltreffendheid en noodzakelijkheid van complementaire geneeskunde aantonen. Tegelijk willen we met deze beurs aantonen dat er interessante alternatieve wetenschappelijk onderbouwde natuurgeneeswijzen zijn. We denken dan bijvoorbeeld aan fyto- & aromatherapie, bioresonantietherapie, magneetveldtherapie, acupunctuur... Deze therapieën kunnen onder de juiste omstandigheden perfect als alternatieve e/o als aanvullende behandeling dienen.

Door de maatschappelijk kritische geest is er een stijgende interesse in de alternatieve geneeswijzen, elders en ook in ons land. We merken zelfs dat vele klassieke artsen zich bijscholen of zich zelfs omscholen om zo hun klassieke kunde uit te breiden. Net als de vorige jaren heeft ECO-Therapeutica als eerste doelstelling het grote publiek een duidelijke uitleg te verschaffen over deze aanvullende geneeswijzen.

In hal I kan je verschillende organisaties, scholen, opleidingscentra, verkoopstanden en beroepsverenigingen terugvinden met thema's zoals shiatsu, podologie, Bachbloesemtherapie, bioresonantie, tantra, gezondheidstherapie, voetreflexologie, tachyon, pijnbestrijding,... Men kan er terecht voor meer informatie over hoe de discipline is ontstaan, welke scholing vereist is, welke materialen en/of middelen gebruikt worden enz. Veel exposanten laten je bovendien proeven (gratis of voor een klein prijsje) van hun therapie. Daarnaast zullen ook doorlopend meer dan 80 lezingen, demonstraties en proeflessen gegeven worden. Het bijwonen hiervan is volledig gratis voor de beursbezoekers.

In hal II kunt u terecht voor alles i.v.m. esoterie. Vertegenwoordigers van onder andere handlijnkunde, kaartleggen, helderziendheid, enz ... zullen de geïnteresseerde bezoekers te woord staan. Door het esoterische naast het complementaire te plaatsen, kunnen we spreken van een volledige en complete alternatieve beurs.

Dit is een uitzonderlijke gelegenheid voor de open-minded bezoeker om ongedwongen kennis te maken met één of andere vernieuwende therapie of opleiding en zich een beeld te vormen van alle gangbare mogelijkheden op vlak van alternatieve gezondheidszorg.

Wenst u ook aanwezig te zijn als exposant op deze beurs staan geef ons dan een seintje via mail: ECOTherapeutica@gmail.com.

Meer informatie over EcoTherapeutica op www.ecotherapeutica.be.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy